De la: viorel roman
Subiect: sfanta alianta

Textul mesajului:

La Sainte-Alliance / decuplarea de China comunista

Esecul refacerii unitatii crestine 1989, dupa terminarea pasnica a Razboiului Rece, nu e al Rusiei ortodoxo-comuniste, ce revine la crestinism dupa sapte decenii de derapaj in cultul ateismului tehnico-stiintific si intinde mana plin de speranta fratilor din vest, ci al Americii anglo-mozaice, care imbatata de o victorie ciudata, visa la „Sfârşitul istoriei şi ultimul om“, Fukuyama. Mult mai intalept Mihail S. Gorbaciov i-a averizat pe noii sai prieteni la Washington „Am să vă fac cel mai mare rău: am să vă las fără duşman“. Rusia se ridica apoi din genunchi sub Vladimir Putin si revine la misiunea universala a celei de a „Treia Roma“, Imperiul Sfantului Andrei.

America, fara unitatea crestina, Sfanta Alianta, crede ca lumea ii apartie, pierde masura, uzul ratiunii geopolitice, ajunge la cheremul globalizara fara frontiere a capitalului financiar. Urmeaza criza suprime-lor, Fraude financiare inocente / Innocent financial fraud https://de.calameo.com/books/0055165185e8821f0a85c criza Chestiunii Orientale si criza dependentei de China comunisto-confucianista. „Da, povestiţi copiilor şi nepoţilor că aţi trăit în epoca lui Bill Clinton şi William Cohen, în epoca lui Madeleine Albright şi Sandy Berger, în epoca lui Trent Lott şi Joe Lieberman, şi că aţi fostprezenţi la crearea noii ordini de după războiul rece, când aceşti giganţi ai politicii externe şi-au pus creierii laolaltă pentru a naşte un şoricel. Noi suntem în era piticilor. […] Eu cred că este începutul unui nou război rece. Cred că ruşii vor reacţiona treptat de-o manieră adversă şi că aceasta va avea un efect asupra politicilor lor. Cred că e o eroare tragică. Nu există nici o raţiune de a face aşa ceva. Nimeni nu era ameninţat. Această extindere va face să se răsucească în mormânt Părinţii Fondatori ai acestei ţări. Noi ne-am angajat să protejăm un mare număr de ţări, deşi nu avem nici resursele şi nici intenţia de-a o face în chip serios. […] M-au iritat în mod special trimiterile la Rusia ca la o ţară care moare de dorinţa de a ataca Europa de Vest. Oamenii oare nu înţeleg ? Diferendumurile noastre erau cu fostul regim sovietic. Şi acum noi le întoarcem spatele acestor oameni care au organizat cea mai mare revoluţie din Istorie ca să pună capăt regimului sovietic, şi asta fără vărsare de sânge.“ George F. Kennan (1904-2005)

In ciuda unei obstructii permanente, care a culminat cu un Impeachment esuat, cu aceiasi actori si aceiasi logica stramba, analizata mai sus fara drept de apel de Kennan, presedintele Donald Trump a corectat o parte din politica catastrofala pentru americanul de rand, a predecesorilor, in Chestiunea Orientala din Orientul Apropiat si in Chestiunea die Extremul Indepartat, China si Coreea de Nord. In al doilea mandat, de care nu se mai indoieste nimeni, presedintele celei mai puternice economii si armate din lume, Trump trebuie sa refaca colaborarea si cooperarea, Sfanta Alianta, cu Putin, si impreuna sa restabilesca pacea in Orientul Apropiat, si sa redefinesc globalizarea crestina si o noua abordare a relatiilor cu Orientul Indepartat, decuplarea de China. Pe fundalul Coronavirus noua din zece americani considera China ca inamicul tarii numarul unu, ca in vremea Razboiului Rece.

http://www.revistasingur.ro/altele/16404-viorel-roman-sfanta-alianta-putin-si-trump.html?q=altele/16404-viorel-roman-sfanta-alianta-putin-si-trump.html
https://www.academia.edu/37994648/THE_EASTERN_QUESTION_-CHESTIUNEA_ORIENTALA

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2019/04/frontiere-celeste-i-terestre.html
http://bentodica.blogspot.de/2017/02/putin-si-trump.html
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
https://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/
https://www.academia.edu/36279592/Revin_rusii
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf