Senatorul Paul amână votul pentru pachetul de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina și solicită supravegherea cheltuielilor

De Katabella Roberts
13 mai 2022 Actualizat: 13 mai 2022
mai mare mai mic

Senatorul Rand Paul (R-Ky.) a amânat joi votul Senatului pentru adoptarea unui pachet de ajutor de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina , care ar oferi națiunii asistență militară și economică suplimentară pe fondul conflictului său în curs cu Rusia.

În timp ce liderii au fost unanimi în acordul lor de a continua cu adoptarea pachetului în această săptămână, Paul a refuzat să facă acest lucru până când se vor face modificări în legislație care să asigure că un inspector general poate monitoriza exact cum sunt cheltuite miliardele de dolari.

Legislația a fost aprobată de Cameră și are un puternic sprijin bipartizan în Senat și este probabil să fie adoptată.

Cu toate acestea, obiecția lui Paul a însemnat o abatere de la poziția de susținere covârșitoare pe care Congresul și administrația Biden au arătat-o ​​până acum pentru Ucraina, în timp ce președintele rus Vladimir Putin își continuă „operațiunea militară specială”.

Senatorul GOP, un libertarian care se opune adesea intervenției SUA în străinătate, a susținut că cheltuielile suplimentare au depășit cele pe care Statele Unite le cheltuiesc în prezent pentru mai multe programe interne și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care ar putea exacerba și mai mult deficitele federale și inflația din țară, ceea ce în prezent se află la un nivel maxim de 40 de ani.

„Jurământul meu de mandat este față de Constituția SUA, nu față de orice națiune străină și, oricât de simpatic este cauza, jurământul meu de mandat este față de securitatea națională a Statelor Unite ale Americii”, a spus Paul joi.

„Nu putem salva Ucraina condamnând economia SUA… numai benzina a crescut cu 48%, iar prețurile la energie au crescut cu 32% în ultimul an. Prețurile alimentelor au crescut cu aproape 9 la sută. Prețurile vehiculelor rulate au crescut cu 35% pentru anul, iar prețurile vehiculelor noi au crescut cu 12% sau mai mult”, a continuat el.

Paul a remarcat că inflația „nu vine pur și simplu din senin”, în timp ce a subliniat cheltuielile deficitare, menționând că Statele Unite au cheltuit aproape 5 trilioane de dolari pentru „salvarea COVID-19”, care au dus la niveluri vertiginoase ale inflației.

„Americanii simt durerea, iar Congresul pare să intenționeze doar să adauge la această durere, scoțând mai mulți bani pe ușă cât de repede pot”, a spus republicanul.

Pachetul de aproximativ 39,8 miliarde de dolari pentru Ucraina include 6 miliarde de dolari pentru asistență de securitate acordată forțelor sale militare și de securitate națională și 8,7 miliarde de dolari pentru a alimenta stocurile de echipamente americane trimise în țară.

Fotografie Epoch Times
Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky se întâlnește cu președintele Camerei SUA, Nancy Pelosi, în timpul unei vizite a unei delegații a Congresului SUA la Kiev, Ucraina, pe 30 aprilie 2022. (Oficiul de presă prezidențial ucrainean/Maiajul prin Getty Images)
Joe Biden
Președintele Joe Biden semnează Actul de împrumut și închiriere pentru apărarea democrației din 2022 în Biroul Oval al Casei Albe, pe 9 mai 2022. (Drew Angerer/Getty Images)

Conține, de asemenea, 3,9 miliarde de dolari pentru operațiunile de comandă europeană și ar autoriza, de asemenea, o sumă suplimentară de 11 miliarde de dolari în Presidential Drawdown Authority, ceea ce i-ar permite lui Biden să autorizeze transferul de articole și servicii din stocurile americane fără aprobarea Congresului ca răspuns la o situație de urgență. Biden a cerut 5 miliarde de dolari.

Alte 4 miliarde de dolari ar merge către finanțarea militară străină, oferind Ucrainei și altor țări sprijin suplimentar pentru a-și construi și actualiza capacitățile.

Dacă va fi aprobată, ar aduce sprijinul SUA pentru Ucraina, de când Rusia a invadat, la aproape 54 de miliarde de dolari, în plus față de sprijinul de 13,6 miliarde de dolari aprobat de Congres în martie.

Paul a menționat că Statele Unite au oferit Ucrainei asistență de securitate de peste 6 miliarde de dolari din 2014 și a spus că, dacă cea mai recentă sumă va fi adoptată, un ajutor total va fi egal cu întregul buget militar al Rusiei.

„Și nu este ca și cum am avea acești bani întinși. Va trebui să împrumutăm acei bani din China pentru a-i trimite în Ucraina”, a spus el. „Costul acestui pachet pe care îl votăm astăzi este mai mare decât a cheltuit SUA în primul an al conflictului american din Afganistan”.

Senatorul a mai remarcat că miliardele de dolari în turnuri de finanțare în comparație cu ceea ce SUA cheltuiesc anual pentru cercetarea cancerului – 6 miliarde de dolari – și este mai mult decât încasează guvernul în taxele pe gaz în fiecare an pentru a construi drumuri și poduri. Aproape echivalează cu întregul buget al Departamentului de Stat, a spus el, și depășește bugetul pentru Departamentul pentru Securitate Internă și Departamentul pentru Energie.

Mai exact, Paul a cerut să fie creat un inspector general special care să supravegheze modul în care este cheltuit ajutorul militar pentru Ucraina.

Dar democrații s-au opus planului lui Paul, deoarece ar extinde puterile unui inspector general existent a cărui competență actuală se limitează la Afganistan.

„Congresul ar trebui să evalueze costul de a merge pe această cale”, a spus senatorul, adăugând că „cea mai mare amenințare pentru Statele Unite astăzi este datoria și inflația și distrugerea dolarului” și că „nu putem salva Ucraina ucigându-ne. puterea economică.

„Așa că acționez pentru a modifica proiectul de lege pentru a permite un inspector general special. Acesta ar fi inspectorul general care a supravegheat deșeurile din Afganistan și a făcut o treabă grozavă.”

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer (DN.Y.) și alți democrați s-au opus forței lui Paul de a schimba limbajul și s-au oferit în schimb să voteze, dar acea ofertă a fost respinsă.

Asta înseamnă că parlamentarii vor vota acum adoptarea măsurii săptămâna viitoare, în speranța că o vor promova.

„Este clar din declarațiile senatorului junior din Kentucky că nu vrea să ajute Ucraina”, a spus Schumer joi. „Tot ce va realiza cu acțiunile sale de astăzi aici este să întârzie acest ajutor, nu să-l oprească.”

Epoch Times a contactat biroul lui Paul pentru comentarii.

Associated Press a contribuit la acest raport.