Link-ul alaturat arată valoarea vânzării proaste a Hotelului Bucuresti (SC Bucuresti-Turism SA, azi Raddison Blu) şi de catre particulari (nu numai de către Stat), o vânzare pe bucăţi la fel de şmeche­rească, petrecută, însă, acum, la finele lui aprilie 2015.
(Fotografiaţi acest grafic: este istorie!)
Cum se poate vedea exista un salt imens al valorii de tranzacţionare a actiunii de la cca 5,5 lei/bucata (pentru câteva sute de acţiuni maxim) la 20 lei/bucata (pentru multe sute de mii de acţiuni), Aici apare un mare mister/întrebare, explicabil astfel (deşi detaliile ascund mai mulţi diavoli): în jurul grupului lui Ioan Ardeleanu (fost director general al SC Bucureşti-Turism SA până în 1996) si Ioan Roşca s-au strâns până în 2015 un numar de 8 prieteni deţinând peste 200.000 de acţiuni (probele cum au fost obţinute le voi prezenta ulterior, in speranţa ca şi DNA să fie servitorul intereselor străinilor); Pe lângă grupul Ardeleanu Ioan – Roşca Ioan şi/sau alături de el s-au mai lipit acţionari deţinând aproximativ 50.000 acţiuni
Valoarea propusă de acţionarul majoritar isralian, aranjata/calculată cu experti bine desemnaţi: 20 lei/actiune. Valoarea este făcută astfel ca să îi mulţumească pe pofticioşii de bani, români de o anumită „calitate“.
„Calitatea“ acestora era dată de deţinerea de către ei a unor date privind activitatea financiară internă a SC Bucureşti-Turism SA (pe care tot noi le-am oferit-o, ca şi DNA-ului, care a vrut să închidă ochii), pe care au înţeles să o treacă sub tăcere publică, în schimbul recompensării prin cumpărarea acţiunilor, la un preţ excepţional (de bun, am zice noi!).
Fapt divers: aceste acţiuni sunt în mare parte „murdare“, aici referindu-mă expres (dar sunt şi alte date/detalii, pentru un material mai larg), la faptul că Legea MEBO din 1994 nu permitea reprezentanţilor Fondului Proprietăţii de Stat în Adunările Generale ale Acţionarilor ale societăţilor/întreprinderilor din patrimoniul statului, să beneficieze de avantajele salariaţilor prevăzute de lege, respectiv de a obţine acţiunile întreprinderii unde lucrează în condiţii preferenţiale. Acest fapt s-a petrecut însă la Hotel Bucureşti (Radisson Blu azi), încă din 1995.
Observati în link-ul (tabelul) de mai sus valoarea numarului de acţiuni „tranzactionate“ oficial: 0 acţiuni; În realitae este o tranzacţie obscură cuprinsă între 5 milioane lei noi şi 25 milioane lei noi (jocul SIF Transilvania este încă tulbure, dar foarte agitat, ducând la retragerea d-lui Cautus Traian din C.A. al  S.C. Bucureşti-Turism S.A.
Plătite preferenţial, printr-un istoric uşor de demonstrat de orice procuror dornic de acţiune sau lăsat să-şi facă treaba, aceste acţiuni depăşesc orice sumă (visată de vreun investitor de) pe piaţa liberă
            Acesta un material scurt, SEMNAL, urgent, pentru care subsemnatul
            Cornel-Dan Niculae
            Ex-vice-preşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Turism,

            îmi asum răspunderea şi afirm că îl voi argumenta pe larg