Calin Kasper
77 aprobate
calin.kasper@gmail.com
178.4.248.26
.

Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar analizand logic articolul d-lui Troncota, el face niste afirmatii care nu se sustin. Dansul pretinde ca este imposibil ca SRI sa masluiasca un dosar. Adica daca fosta securitate a fost capabila sa ucida oameni (Ursu este doar un exemplu, mai sunt si altele, de ex. Cornel Chiriac, care prezenta la Europa Libera emisiunea Metronom.)
Azi in Romania se fac dosare penale false, se extrag foi din dosarele pe rol pe la judecatorii, se fabrica informatii false cu miile, angajati ai SRI de la academia de politie, dupa ce si-au plagiat lucrarile de doctorat, o ameninta pe ziarista Sercan care era pe punctul sa-i dea de gol cu moartea, etc. etc. etc. si omnipotentul SRI daca, nu-i asa, interesele patriei o cer, sa nu fie in stare sa masluiasca un dosar? Mai ales daca criminalii sunt in viata si angajati ai SRI pe posturi de conducere.
Avem un stat slab si esuat, dar mirarea mea este ca nimeni nu incearca sa-l faca din slab tare, ca sa-l aduca din nou pe linia de plutire. De exemplu, zilele trecute primul ministru Ciolacu, aranjandu-si frizura in oglinda, a strepezit printre dinti fraza: Politistii sa mai iasa din birouri! Halal primministru, mai esuat ca statul! Masura care trebuia imediat luata dupa cazul de la 2 Mai era, ca ministrul de interne Predoiu, sau daca el e incapabil so faca Ciolacu sau Johannis, sa fie emis un ordin de ministru, ca toti angajatii Ministerului de Interne sa fie testati in spitale ca sa se constate daca au consumat droguri. Pentru ca daca sunt politisti care iau spaga, e posibil sa fie si unii care se drogheaza. Cum sa pui un politist care ia droguri sa-si prinda ciracii? Acestia fac parte aproape sigur din gruparile mafiote care se ocupa de comercializarea drogurilor in Romania. Era un moment bun pentru a vedea cat de curata este politia romana si de a face curatenie printre politisti, jandarmi, SRI si toate celelate institutii ale statului care apartin de ministerul de interne. Iar pentru cei prinsi ca comercializeaza droguri, eu am propus in mai multe carti de-ale mele, nici mai mult nici mai putin, decat pedeapsa cu moartea. Acum, cand din cauza drogurilor mor oameni nevinovati iar altii devin neoameni, este o masura necesara, care se aplica si in alte tari.
.

NR – Cornel Chiriac nu prezenta nicio țintă pentru Securitate. Dar cred și eu că Securitatea a făcut ce a vrut mușchii ei cu dosarele din arhivă!