Venitul-lunar-URIAȘ al-lui-mugur-isarescu-si-a-MAJORAT singur-salariul!

Economistul Lucian Isar, soțul liderului PNL, Alina Gorghiu, îi aduce o serie de acuzaţii dure lui Mugur Isărescu. Economistul susţine că guvernatorul BNR îşi ascunde intenţionat declaraţia de avere întrucât şi-ar fi umflat artificial veniturile până la 40 de mii de euro, o sumă uriaşă pentru un angajat la bugetul de stat. În condiţiile în care BNR s-a întrecut în contraperformanţe în ultimii 12 ani, transmite b1.ro.

“Exista o campanie asidua de a dezinforma în legatură cu veniturile lunare ale Guvernatorului BNR Mugur Isărescu. Acestea ating 40 de mii de euro pe lună”, susține într-o postare pe blogul său, economistul Lucian Isar.

Potrivit acestuia, suma care îi revine acestuia pe lună se compune din pensie, pe care o încasează de două luni, și salariu, dar și bonusurile de performanță şi venituri din participări la ședintele BNR. Isar subliniază faptul că tocmai declarația de avere a guvernatorului nu este facută publică.

Isar critică si modul in care Isărescu şi-a fi majorat singur salariul.

“Cresterea accelerata a veniturilor Guvernatorului BNR, provenite direct de la BNR, a inceput in 2009 cand a aflat ce bonusuri se practicau in bancile comerciale. Cresterea nu s-a bazat pe convingerea intima ca s-ar fi calificat chiar el pentru o pozitie in mediul privat remunerata la respectivul nivel ci pentru ca asa a simtit ca e normal sa fie platit de catre stat” , a declarat Isar care punctează faptul că BNR a înregistrat rezultate slabe în ultimii 12 ani, sub conducerea guvernatorului Isărescu.

“Nu este o rusine sa castige cineva 40 de mii de euro pe luna la stat in Romania desi BNR a ratat obiectivul de inflatie in 11 din ultimii 12 ani. Este in schimb o rusine sa tii veniturile ascunse doar pentru a dezinforma in voie”, îşi încheie Isar postarea de pe blog.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, confirmă informaţia potrivit căreia Isărescu s-ar fi pensionat.

„Da, s-a pensionat când a împlinit 65 de ani. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu și-a depus dosarul de pensie, deși putea să o facă din 2014. Prin urmare în acest moment nu încasează nici un fel de pensie,  a precizat purtătorul de cuvant al BNR, potrivit economica.net.