Consolidarea armată americană la scară largă în Orientul Mijlociu: se pregătește America să declanșeze al treilea război mondial?

„Cu o armată de 13 nave de război, peste 100 de avioane de luptă, rachete de croazieră, avioane spion și 2.000 de forțe speciale amfibie care se adună în regiune”

 

***

Introducere

Un articol din 18 octombrie al lui Nick Allen din Daily Mail din Londra confirmă că SUA aveau „preștiință” despre atacul Hamas din 7 octombrie 2023 îndreptat împotriva civililor israelieni.

Raportul recunoaște că:

„În câteva ore de la oribilul atac asupra Israelului de către Hamas pe 7 octombrie, SUA au început să mute nave de război, avioane și forțe speciale în regiune.”

Cunoscută de analiștii militari, o astfel de desfășurare necesită o pregătire avansată considerabilă și nu poate fi improvizată „în câteva ore”. 

Acest lucru se potrivește cu scenariul conform căruia atacul Hamas inițiat la 7 octombrie 2023 a fost o operațiune de „steagul fals” din partea aparatului militar și de informații al Israelului (care coordonează și astfel de acțiuni cu SUA). 

Amplu documentat, Hamas a fost creat de Israel în 1987 și finanțat cu sute de milioane de dolari prin Qatar , un transfer facilitat de Israel. 

„Parteneriatul Hamas” este confirmat de Netanyahu 

„Oricine dorește să zădărnicească înființarea unui stat palestinian trebuie să sprijine consolidarea Hamas și transferul de bani către Hamas”, a spus el [Netanyahu] la o întâlnire a membrilor partidului său Likud la Knesset în martie 2019. „Aceasta este parte a strategiei noastre – de a izolează palestinienii din Gaza de palestinienii din Cisiordania.” ( Haaretz , 9 octombrie 2023, subliniere adăugată)

„Transferul de bani către Hamas”  în numele lui Netanyahu este confirmat de un raport al Times of Israel din 8 octombrie 2023: 

„Hamas a fost tratat ca un partener în detrimentul Autorității Palestiniene pentru a-l împiedica pe Abbas să se îndrepte spre crearea unui stat palestinian. Hamas a fost promovat dintr-un grup terorist într-o organizație cu care Israelul a purtat negocieri prin Egipt și căreia i s-a permis să primească valize cu milioane de dolari din Qatar prin punctele de trecere din Gaza.” (sublinierea adăugată)

Aceste fapte au fost detaliate în articole ale profesorului Michel Chossudovsky , doctorului Philip Giraldi (fost ofițer de informații pentru CIA) și reporterului veteran Seymour Hersh :

A fost încheiat un aranjament cu Qatar, care a început să trimită sute de milioane de dolari conducerii Hamas cu aprobarea israeliană . Interlocutorul mi-a spus că „Bibi era convins că va avea mai mult control asupra Hamas cu banii qatari” – lăsați-i să tragă ocazional cu rachete în sudul Israelului și să aibă acces la locuri de muncă în Israel – decât ar avea cu Autoritatea Palestiniană. Și-a asumat acest risc. (Seymour Hersh)

Articolul Daily Mail se intitulează:

„Cum își mărește SUA puterea de foc în Orientul Mijlociu pentru a descuraja Iranul să înceapă cel de-al treilea război mondial – cu o armată de 13 nave de război, peste 100 de avioane de luptă, rachete de croazieră, avioane spion și 2.000 de forțe speciale amfibii care se adună în regiune.” 

Prima propoziție a raportului spune:

„Statele Unite acumulează o mașinărie de război în Orientul Mijlociu într-un mesaj clar adresat Iranului de a rămâne pe margine, în timp ce Israelul se pregătește să lanseze o invazie terestră în Gaza pentru a distruge gruparea teroristă Hamas”. (sublinierea adăugată)

Deci, desfășurarea masivă foarte rapidă, periculoasă și agresivă a forțelor americane în zona Israelului este prezentată în articolul Daily Mail ca o măsură defensivă menită să descurajeze Iranul.

Chiar și pentru mass-media occidentală pro-imperialiste obediente, aceasta este o întindere incredibilă.

Cu toate acestea, dacă citim cu atenție corpul articolului, devine clar că SUA este cea care începe al treilea război mondial, nu Iranul.   Conținutul articolului contrazice titlul care apare uneori în presa mainstream, având în vedere binecunoscutele restricții editoriale de a spune adevărul.

Desfășurare militară masivă a SUA 

Articolul detaliază escaladarea militară masivă din partea SUA, care este atât de extrem de provocatoare încât aproape să garanteze al treilea război mondial.

În schimb, articolul nu reușește să sublinieze nici măcar o singură desfășurare de trupe sau nave de către Iran care vizează Israelul sau SUA după 7 octombrie.

Daily Mail descrie construirea și desfășurarea mașinii de război din Washington astfel:

„Două portavion, inclusiv cel mai mare din lume – USS Gerald R. Ford – au fost trimise în estul Mediteranei, împreună cu zeci de avioane care ar putea efectua lovituri aeriene.

Transportatorul, care are un reactor nuclear , este plin cu un arsenal de arme precum Evolved Sea Sparrow Missiles și Mk-15 Phalanx Close-In Weapon System, care este folosit pentru a trage gloanțe perforatoare.

Multe alte avioane, inclusiv escadrile de avioane de luptă F-15 și F-16, au fost trimise către bazele militare americane din regiune, dublând numărul disponibil în Golful Persic.

Aproximativ 2.000 de pușcași marini americani antrenați în operațiuni speciale și aterizări amfibii au fost, de asemenea, redirecționați dintr-un exercițiu din Kuweit și se află acum la bordul a două nave de război undeva în largul coastei Bahrainului. 

De asemenea, Pentagonul pregătește încă 2.000 de angajați ai Armatei și Forțelor Aeriene, ca potențială forță de răspuns rapid. 

Scopul principal al intensificării armatei americane este de a descuraja Iranul și reprezentanții săi să facă orice mișcare agresivă.

Un al doilea portavion, USS Dwight D. Eisenhower, va sosi în estul Mediteranei în aproximativ o săptămână, însoțit și de alte patru nave de război.

Transportatorul, cunoscut și sub numele de „Ike”, are 5.000 de marinari și poate aduce până la nouă escadroane de avioane, inclusiv avioane de luptă și elicoptere.

Chiar înainte de noul aflux de putere de foc, SUA aveau peste 30.000 de soldați în regiune. Aceasta include 13.000 în Qatar, 7.000 în Bahrain, cel puțin 3.000 fiecare în Arabia Saudită, Iordania și Kuweit, 2.500 în Irak și 2.500 în Turcia.

Baza Aeriană I ncirlik din Turcia găzduiește și 50 de bombe nucleare americane B61.

În plus, aproximativ 2.000 de pușcași marini americani cu a 26-a Unitate Expediționară Marină tocmai sosiseră în Kuweit pentru un exercițiu, când a avut loc atacul Hamas în Israel.” ( Daily Mail , subliniere adăugată)

SUA își intensifică forțele în Orientul Mijlociu

Copyright Daily Mail: SUA își intensifică forțele în Orientul Mijlociu 

Cine plănuiește să înceapă al treilea război mondial: America sau Iran? 

Deci, care țară va începe al treilea război mondial, SUA care trimite nu unul, ci două portavioane pline de avioane de atac și soldați în zona Israelului sau Iranul care nu trimite nimic semnificativ în aceeași regiune în prezent?

Evident, alarmanta escaladare militară a SUA are ca scop declanșarea unui război care nu-l împiedică, iar limbajul orwellian al articolului Daily Mail se potrivește bine cu tehnica standard CIA de a da vina pe inamicii Washingtonului pentru „ceea ce vrea să facă singur”.

Asad Ismi este un scriitor premiat de politică internațională și un expert în imperialismul american. A scris despre politica a 70 de țări, inclusiv nouă din Orientul Mijlociu.

Este cercetător asociat al Centrului de Cercetare privind Globalizarea CRG). Pentru publicațiile și documentarele sale, vizitați www.asadismi.info