6 mai 2021

OBSEDATE DE PROTEJAREA IMORALITATII SEXUALE, AUTORITATILE NE INCALCA DREPTURILE

Este una pentru autorități să fie echidistante când vine vorba de drepturi, așa cum e firesc într-un stat de drept, și alta când ele iau partea, în mod nejustificat, unei minorități care pretinde drepturi fără nicio utilitate socială.

Exemplul Marii Britanii

Două exemple extrem de tragice au parvenit săptămâna trecută din lumea occidentală, exemple care dovedesc că autoritățile sunt obsedate de protejarea sexualității nenaturale în detrimentul drepturilor creștinilor de a promova, în spațiul public, opinii și opțiuni diferite fondate pe adevărurile Scripturii.

Pe 23 aprilie londonezii au fost șocați când poliția a arestat un pastor în vârstă de 70 de ani, îmbrâncindu-l și punându-i cătușele. [Link: https://www.conservativewoman.co.uk/marched-off-to-the…/] Este dincolo de orice decență umană pentru ca trei polițiști zdraveni în anii 40 ai vieții să maltrateze în acest fel un bărbat inocent și firav și atât de înaintat în vârstă. Agresarea o puteți urmări aici: https://www.conservativewoman.co.uk/marched-off-to-the…/

Care a fost „crima” acestui pastor? A propovăduit în spațiul public în favoarea familiei și a căsătorie naturale, amintind londonezilor că „la început nu a fost” cum este azi. La început Dumnezeu a desemnat familia ca fiind constituită dintr-o mamă și un tată ca părinți ai copiilor lor biologici. Versiunea modernă a familiei, spunea pastorul, cu două mame ori doi tați, este incompatibilă cu temeliile firești ale societății. Pastorul are, fără îndoială dreptate.

După el a vorbit un alt pastor, tot din cartea Facerii, amintind londonezilor că „la început nu a fost așa”. Atunci Dumnezeu a făcut ființa umană de doar două feluri: bărbați și femei. Ideologia de gen, ziceau pastorii, este o erezie. Ceea ce credem și noi. Câteva persoane s-au plâns polițiștilor aflați în zonă, pretinzând că au fost ofensate de afirmațiile „eretice” ale pastorilor. Unul dintre ei a fost arestat, iar violența aplicată asupra lui de poliție poate fi văzută în materialul video înregistrat de trecătorii șocați. [Link: https://www.conservativewoman.co.uk/marched-off-to-the…/] Faceți cunoscută această știre tragică. Încălcarea drepturilor creștinilor într-o țară oarecare afecteaza negativ drepturile creștinilor în toată lumea.

Exemplul Finlandei

O știre relativ similară a parvenit, tot săptămâna trecută, din Finlanda, o țară și ea obsedată de imoralitatea sexuală și de practici sexuale nenaturale. AFR a mai scris despre acest caz care, însă, săptămâna trecută a rezultat în demararea urmăririi penale a unui fost parlamentar creștin. În 2004, parlamentara creștină a publicat o carte în care a combătut ideologia de gen, titlul cărții fiind „Dumnezeu i-a făcut parte bărbătească și parte femeiască”. În 2019, parlamentara creștină a postat pe Facebook un comentariu critic la adresa Bisericii Luterane din Finlanda pentru că reprezentanți ai Bisericii au participat la parada homosexualității din acel an. Iar cu o altă ocazie a citat pasaje din Scriptură privind homosexualitatea la o emisiune radio pe tema „ce ar gândi Iisus despre homosexualitate”. [Notă: știm deja ce gândea, fără să fie necesar să speculăm ce ar fi gândit]

După doi ani de investigații penale, fosta parlamentară creștină a fost acuzată în mod oficial de incitare la ură. Dacă va fi găsită vinovată va putea fi amendată ori trimisă la închisoare pentru doi ani. [Link: https://evangelicalfocus.com/.../christian-politician…] Imaginați-vă pentru o clipă: dacă va ajunge la închisoare va fi deținută după gratii împreună cu hoții, pedofilii, tâlharii, criminalii, corupții, violenții. Demnitatea ei va fi știrbită și diminuată și pusă la același nivel cu josnicia făcătorilor de rele.

Anti-crestinismul autoritatilor occidentale

Anti-creștinismul autorităților occidentale este greu de înțeles, dar mai ales de acceptat. De la autorități te aștepți la neutralitate: fiii întunerecului se pot manifesta în spațiul public fără restricții și își pot transmite mesajul, în scris, prin voce, ori prin demonstrații fără a fi arestați.

De ce nu se aplică același principiu și Fiilor Luminii când ei doresc să-și manifeste în spațiul public ideile, opțiunile și convingerile caracteristice lor?

Este o observație corectă că nu există un segment al populației mai intolerant privind creștinii și credința lor decât minoritățile sexuale. Dacă ar fi să urmăm gândirea distorsionată a autorităților finlandeze ori britanice, creștinii ar fi îndreptățiți să solicite sistarea paradelor homosexuale: majoritatea covârșitoare a creștinilor sunt ofensați de ceea ce văd, aud, și pentru că sunt constrânși să urmărească aceste parade publice.

România trebuie să se trezească. Lipsa de interes a creștinilor din România față de manifestările murdare din cetate care ne îngrădesc drepturile și ne reduc la tăcere este îngrijorătoare. Pentru asta vor plăti copiii noștri si nepoții noștri. Și în România, la fel ca în Finlanda, pericolul mai mare e pentru ei, nu noi. Ei învață că a fi creștin autentic în România anului 2021 este un risc pentru carieră, o imagine personală pătată. Tocmai din acest motiv, afirmă politicianul creștin finlandez, a ales ea să lupte: „the young people are afraid that if you are labeled a Bible believing Christian it will hinder your career and social acceptance / tinerii [creștini] sunt îngrijorați că dacă sunt etichetați creștini autentici, asta le va dăuna carierei și își vor risca acceptarea socială”.