carolina gunderode
37 aprobate
gmail.comx
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42
Bygmalion

PENALII PREZIDENTIALI , CU FALCILE INCLESTATE IN CEAFA FRANTEI , NU ACCEPTA CONDAMNAREA JUSTITIEI !

LE SOIR

Caz de interceptări telefonice: Nicolas Sarkozy, condamnat în apel la trei ani de închisoare, dintre care unul ferm
Nicolas Sarkozy a fost condamnat pentru corupție și trafic de influență în dosarul de interceptări telefonice. Această sancțiune este fără precedent pentru un fost președinte francez. Avocatul său a anunțat că urmează să depună recurs în casație.Nicolas SarkozyNicolas Sarkozy – EPAImaginea autorului implicit
De către AFP
Publicat la 17.05.2023

O sancțiune fără precedent confirmată în apel: Nicolas Sarkozy a fost condamnat miercuri la trei ani de închisoare, inclusiv un an pentru a fi ispășit sub o brățară electronică {acasa !!!pe sofa !!! si la mai mare !!! caci mai are si alte procese …tot pentru sofa !}, pentru corupție și trafic de influență în afacerea interceptărilor telefonice, o premieră pentru un fost președinte.

Fostul șef al statului, în vârstă de 68 de ani, a ascultat decizia stând pe banca inculpaților, cu maxilarul încleștat. A ieșit din sala de judecată fără a face declarații.

Criticând o decizie „șoc uluitoare”, „nedreaptă și nedreaptă”, avocata sa Jacqueline Laffont a anunțat imediat că urmează să „depună recurs în casație, recurs care suspendă toate măsurile care au fost pronunțate astăzi”. Nicolas Sarkozy este primul fost președinte care urmează să fie condamnat la închisoare, fostul său mentor {„le grand menteur”} Jacques Chirac primind în 2011 o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare în cazul unor locuri de muncă fictive în orașul Paris.

Avocatul său istoric Thierry Herzog și fostul magistrat Gilbert Azibert au fost, de asemenea, găsiți vinovați pentru că au încheiat un „pact de corupție” cu Nicolas Sarkozy în 2014 și condamnați la aceeași pedeapsă. Fostul președinte a fost condamnat și la o privare de trei ani a drepturilor sale civice, ceea ce îl face ineligibil, la fel ca și domnul Azibert. M e Herzog s-a văzut cu o interdicție de a-și exercita profesia de avocat pentru o perioadă tot de trei ani.
„Deviere”

Thierry Herzog și Gilbert Azibert vor face, de asemenea, recurs în casație, au indicat sfatul lor. Curtea de Apel a depășit rechizițiile Parchetului General, care pe 13 decembrie ceruse trei ani de închisoare cu suspendare integrală față de cei trei inculpați, și a confirmat sentințele pronunțate în primă instanță.

Fostul om puternic al dreptei contestase „cu cea mai mare forță” în cursul procesului de apel aceste acuzații, reafirmând la bar că „nu a corupt niciodată pe nimeni”.

Nicolas Sarkozy „și-a folosit statutul de fost președinte (…) pentru a-și servi interesul personal”, a considerat dimpotrivă Curtea de Apel în motivarea sa, o „denaturare” care „subminează grav statul de drept” și care „necesită un ferm răspuns penal”. Comportamentul lui Gilbert Azibert a „discreditat” profesia de magistrat, a subliniat președintele instanței, Sophie Clément. Cât despre domnul Herzog , acesta „și-a trădat jurământul de avocat”.

Afacerea cu urechea, numită și Bismut, s-a născut în urma interceptărilor telefonice dintre Nicolas Sarkozy și Thierry Herzog, avocatul și prietenul său de lungă durată.
„Paul Bismuth”

La sfârșitul anului 2013, judecătorii de instrucție însărcinați cu ancheta asupra suspiciunilor de finanțare libiană a campaniei prezidențiale din 2007 au decis să „conecteze” cele două linii ale lui Nicolas Sarkozy. Ei descoperă apoi existența unei a treia linii, neoficiale. Fusese achiziționat la 11 ianuarie 2014 sub identitatea lui „Paul Bismuth” – un cunoscut coleg de liceu al domnului Herzog – și dedicat exclusiv schimburilor dintre cei doi bărbați.

Citește și Nicolas Sarkozy a primit 3,3 milioane pentru un sfat financiar misterios

Nicolas Sarkozy a touché 3,3 millions pour de mystérieux conseils financ…

L’ancien chef de l’Etat a touché plus de 3 millions d’euros en 2018, officiellement en tant que conseiller d’un …

La Une

Retrouvez les dernières informations en direct avec les articles du journal Le Soir: Politique, Société, Monde, …
LE SOIR

În aceste interceptări, difuzate pentru prima dată în cadrul procesului de apel, Nicolas Sarkozy, aflat atunci în așteptarea unei decizii a Curții de Casație în cazul Bettencourt, se angajează „să-l aducă în discuție” pe magistratul Gilbert Azibert sau să facă un „pas” în favoare. Pentru Curtea de Apel, acesta este într-adevăr un „pact de corupție”. În schimbul unui „impuls” pentru o funcție de onoare la Monaco, magistratul a încercat să influențeze un recurs în casație formulat de fostul președinte. „Cu siguranță, faptele întreprinse nu au avut succesul scontat”, dar „acest dosar este totuși de o anumită gravitate în ceea ce privește atacurile la adresa instituțiilor noastre și a încrederii publicului”, a apreciat instanța.

Sub o puternică presiune judiciară, Nicolas Sarkozy va fi rejudecat în apel în toamnă în dosarul „Bygmalion”, care se referă la costurile campaniei sale prezidențiale din 2012. El fusese condamnat la un an de închisoare în septembrie 2021.

Fostul șef al statului este și el sub amenințarea unui nou proces răsunător: PNF a cerut joi revocarea lui în corecții în cazul suspiciunilor de finanțare libiană a campaniei sale prezidențiale în 2007. Decizia finală aparține judecătorilor de instrucție.
Affaire des écoutes : Nicolas Sarkozy condamné en appel à trois ans de prison dont un an ferme
https://www.lesoir.be/513828/article/2023-05-17/affaire-des-ecoutes-nicolas-sarkozy-condamne-en-appel-trois-ans-de-prison-dont

Affaire des écoutes : Nicolas Sarkozy condamné en appel à trois ans de p…

Nicolas Sarkozy a été condamné pour corruption et trafic d’influence dans l’affaire des écoutes. Cette sanction …