CD
denitsoc@gmail.com
149.102.242.180

 

Comentariu @: INTRAREA MAICII DOMNULUI ÎN BISERICĂ
– Teologia ortodoxă despre Maica Domnului

Ceea ce se poate usor remarca este folosirea de catre biserica a unei terminologii intentionat confuze si inadecvate spre a deruta si dezorienta pe crestini.
Sarbatoarea ar trebui sa fie cunoscuta ca Aducerea Maicii Domnului la SINAGOGA, nu la templu sau mai ales la Biserica.
Bisericile adevarat crestine au aparut abia in anul 49 cand Sfantul Paul/Pavel a mes la Ierusalim si a luat el conducerea crestinilor adevarati, separati de Templu mozaic si a infiintat Adevarata Biserica Crestina, iar restul crestinilor ca mai tineau de ritul mozaic si mai mergeau la Templu au ramas in grija fratelui lui Domnului Nostru Isus. Ei sunt acei crestini care se mai circumciziau, pastrand datinele iudaice. Aceasta secte cu dublu rit a disparut curand, in mai putin de 30 de ani, fiind desconsiderate atat de Adevaratii Crestini cat si de credinciosii mozaici, fie ei evrei sau alte natii din zona, caci nu a existat o consistenta etnica in cadrul religiei mozaice(iudaice), pe langa evrei erau multe din etniile din orientul apropiat.
Daca cineva are curiozitatea intelectuala sa citeasca cu atentie epistolele Sfantului Pavel catre: Romani, Corintinieni(ambele) Galateeni, Efesieni, Filipieni, Colosieni sau catre Timotei(ambele), Catre Tit(us), catre Filimon si catre Evrei, poate deslusi foarte bine care este adevaratul inceput al Bisericii cu adevarat Crestine, divortata de ritul mozaic. Sfantul Pavel Este adevaratul purtator de cuvant si a vointei Dmnului Isus, el ne lasandu-se manipulat de rabinii din Ierusalim ca fratele lui Isus ce a devenit victima lor. Din Antiohia, de la distanta de focarul mozaic Sf. Pavel a putut da curs vointei Domnului.