CD
1.613 aprobate
denitsoc@gmail.com
192.200.149.222
Sa vedem ce mai zice vechiul nostru prieten Pepe Escobar, cel cu vesti hazoase ce starnesc pe toti sorinii, iulianii si alti xenofobi, interventionisti de ocazie de pe acest website.
TRUMP POATE FI ORESHNIKETIZAT IN UCRAINA CHIAR ÎNAINTE DE A SE ORIENTA SPRE CHINA
De Pepe Escobar – https://strategic-culture.su/news/2024/11/27/trump-may-be-oreshniked-on-ukraine-even-before-he-gets-china
Cu Oreshnik[Aluna de pădure] care intră acum în imagine,peste tot ,hegemonii ce vor încerca să hărțuiască China, vor trebui insă să se confrunte și cu Rusia.
Când vine vorba de armamentul rusesc de ultimă generație, MICIMATT – întregul complex hegemonic – pare să locuiască în perpetuă stupoare.
[MICIMATT este o extensie a conceptului de MIC (Complex Militar-Industrial) care înseamnă Military-Industrial-Congressional-Intelligence-Media-Academia-Think-Tank. Termenul a fost inventat de Ray McGovern, un fost ofițer CIA devenit activist politic și critic al politicii externe a Statelor Unite.]
Nu aveau nicio idee despre Kalibr, Sarmat, Khinzal, Zircon sau Avangard înainte de a le fi introduse. Nu aveau nicio idee despre Oreshnik („Aluna”) înainte de avertismentul protocolar de 30 de minute din partea rușilor, care spunea că urma un test de rachetă și nu era nuclear. Americanii au presupus că acesta ar fi doar un alt test de rachete balistice, deoarece li se întâmplă si lor în mod obișnuit aproape de Arctica.
Nici măcar președintele Putin nu a știut că Oreshnik este deja pregătit pentru un prim plan, până în ultimul moment. Iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Peskov, a confirmat că doar un cerc ultra-rareficat știa chiar că Oreshnik există.
Pe scurt: MICIMATT vede doar ceea ce arată Rusia – și când se întâmplă.
Numiți-o un jurământ rezistent la scurgeri de secrete care există în complexul militar rus – care, apropo, este o companie masivă de stat, naționalizată, cu câteva componente private.
Și asta oferă guvernului rus, în practică, o inginerie mai bună, o fizică mai bună, o matematică mai bună și rezultate practice, finale mai bune decât orice în Occidentul colectiv de importanță personală.
Oreshnik – un sistem de arme cinetice – este un schimbător certificat când vine vorba de tehnologia militară și război în mai multe moduri: de fapt, mai multe.
Fizica simplă ne spune că, combinând suficientă viteză sau forță cinetică și masă este garantată o devastare totală, comparabilă cu o armă nucleară cu randament scăzut sau mediu. Cu avantajul suplimentar de a nu avea radiații.
Oreshnik este o rachetă balistică cu rază intermediară (IRBM), aflată în dezvoltare de Rusia (împreună cu alte sisteme) chiar înainte ca Trump 1.0 să scoată SUA din tratatul INF în 2019.
Câteva analize concise au evidențiat modul în care Oreshnik poate fi montat în rachetele nenucleare intercontinentale. Rușii sunt foarte diplomatici, fără a sublinia că, dacă Oreshnik este lansat din Orientul Îndepărtat al Rusiei, poate ajunge cu ușurință la majoritatea latitudinilor din SUA.
Mai mult decât atât, aplicarea tehnologiei Oreshnik la rachetele tactice – Putin a spus săptămâna trecută că acest lucru se întâmplă deja – schimbă, de asemenea, întregul domeniu tactic.
Noul joc din oraș este că Rusia este capabilă să lanseze arme cinetice hipersonice, de ultra-înaltă viteză, literalmente, oriunde în lume – după ce a avertizat civilii să abandoneze zona din jurul țintelor. Și nu există absolut nicio apărare împotriva ei, nicăieri.
Este destul de previzibil că MICIMATT trezit, arogant/ignorant, precum și NATO și întregul Occident colectiv, spălat de creier, pur și simplu nu au idee ce tocmai i-a lovit, aparent din senin.
Pentru a fi concis: un sistem cu puterea distructivă a unei arme nucleare tactice, dar care poartă precizia glonțului unui lunetist de top.
Ergo, portavioane de miliarde de dolari; întregul de peste 800 de Ibaze militare ale mperiului; buncăre subterane asortate; Platforme de lansare ICBM; șantiere navale; ca să nu mai vorbim de cartierul general al NATO la Bruxelles, bazele Aegis Ashore din Deveselu (Romania), Redzikowo (Polonia), centrul de forțe comune NATO din Țările de Jos, comandamentul NATO din sud de la Napoli – toate aceste active extrem de scumpe sunt un joc corect pentru oreșnișkii non-nucleari capabili să le reducă, să le facă praf într-o clipită după ce a zburat doar câteva minute la peste Mach 10.
Până acum mulțimi din întreaga lume sunt conștiente că Oreshnik poate ajunge la Berlin în 11 minute și la Londra în 19 minute. De asemenea, cel lansat din sudul Rusiei, Oreshnik poate ajunge la baza aeriană americană din Qatar în 13 minute; lansat din Kamchatka în Orientul Îndepărtat, poate ajunge în Guam în 22 de minute; și lansat din Chukotka, poate ajunge la silozurile Minuteman III din Montana în 23 de minute.
Ca să citez hit-ul epic al Studiourilor Motown din anii 1960: „Nici unde să fugi, iubito, nu unde să te ascunzi”- “nowhere to run, baby, nowhere to hide”
Dovada grafică că MICIMATT și NATO nu au absolut nicio idee ce i-a lovit – și ii va lovi din nou – este escaladarea demenței în vigoare chiar și după ce focoasele lui Oreshnik au redus la bucăți o fabrică de rachete din Dnipropetrovsk. Și chiar și după ce Moscova a spus destul de clar că nu au nevoie de arme nucleare pentru a lovi si distruge orice doresc, oriunde pe Pământ.
MICIMAT plus NATO, în tandem, a tras ATACMS de două ori împotriva Kurskului; a lansat un balon de probă P.R. legat de posibilitatea sinucigașă de a trimite arme nucleare la Kiev; NATO a avertizat companiile europene să intre într-un „scenariu de război”; Amiralul de fotoliu al NATO Rob Bauer, o non-entitate olandeză, a susținut bombardamentele preventive asupra Rusiei; Le Petit Roi din Franța și îngrozitorul prim-ministru britanic au reînceput direcția de „desfășurare de trupe” în Ucraina (Starmer a dat înapoi mai târziu); și nu în ultimul rând, guvernul “Carnat de ficat” din Germania a început să elaboreze planuri pentru a se folosi stațiile de metrou ca adăposturi antiaeriene.
Toată această escaladare de paranoia sună ca o grămadă de copii care țipă in timp ce se joacă în cutia de nisip murdară. Pentru că, în toate scopurile practice, Rusia este cea care conduce acum jocul de escaladare.
Destrămarea/despărtirea Rusiei-China este greu de făcut.
Și asta ne aduce la Trump 2.0.
Statul Adânc l-a incăltat deja pe Trump cu un război vicios – o contra-insurgență preventivă de facto, chiar înainte ca acesta să încerce să facă ceva practic în privința prăbușirii Proiectului Ucraina al NATO.
Rampa lui ideală de ieșire ar putea fi o ieșire în stil Afganistan, lăsând toate poverile în fața unui coș de catelusi chiwawa NATO. Totuși, asta nu se va întâmpla.
Andrey Sushentsov este director de program al Clubului Valdai și decan al școlii de relații internaționale a MGIMO este unul dintre cei mai buni analiști ai Rusiei. Sushentsov a lansat această perlă către TASS, printre altele:
„Trump se gândește să pună capăt crizei ucrainene, nu dintr-o simpatie pentru Rusia, ci pentru că recunoaște că Ucraina nu are șanse realiste de câștig. Scopul său este să păstreze Ucraina ca instrument pentru interesele de viitor ale SUA, concentrându-se mai degrabă pe înghețarea temporară a conflictului decât pe rezolvarea acestuia.
În consecință, sub Trump, strategia pe termen lung de contracarare a Rusiei va persista. SUA continuă să beneficieze de pe urma crizei ucrainene, indiferent de administrația care este la putere.”
Sushentsov recunoaște pe deplin modul în care „sistemul de stat al SUA este o structură inerțială care rezistă deciziilor pe care le consideră contrare intereselor americane, așa că nu toate ideile lui Trump se vor realiza”.
Aceasta este doar o ilustrare grafică, printre multe, că Moscova nu își face nicio iluzie despre Trump 2.0.
Condițiile lui Putin pentru o încercare de a rezolva ghicitoarea Ucrainei sunt cunoscute cel puțin din iunie: retragerea totală a Kievului din Donbass și Novorossiya; nicio Ucraina în NATO; sfârşitul celor peste 15.000 de sancţiuni occidentale; și o Ucraina nealiniată, fără nucleare.
Asta este.
Totul nenegociabil; altfel războiul va continua pe câmpurile de luptă, așa cum consideră Rusia de cuviință, până la capitularea totală a Ucrainei.
Evident, cei cinci ochi – de fapt doar 2 (SUA-Marea Britanie) – plus servitorul, Franța, alături de cele mai puternice silozuri din interiorul Statului Adânc, vor continua să-l oblige pe Trump să dubleze proiectul Ucraina, care este o parte esențială a politicii Forever – Etosul războaielor.
Cel mai bun lucru pe care îl poate face este să distragă atenția de la Proiectul Ucraina, găzduind genocidele psihopatologice din Vechiul Testament din Tel Aviv, plus armada Zio-con din D.C., în obsesia lor de a forța Washingtonul să lupte războiul împotriva Iranului. Vorbim despre o ușoară schimbare de focalizare a războaielor perpetue.
Teheranul nu numai că exportă cea mai mare parte a energiei în China, dar este un nod absolut esențial al Coridorului Internațional de Transport Nord-Sud (INSTC), precum și al Inițiativei Belt and Road (BRI); adică nord-sud și est-vest care se încrucișează Eurasia.
Acesta ar fi adevăratul război de alegere – simultan împotriva a trei BRICS (Rusia, China, Iran). La urma urmei, clasa conducătoare americană este deja investită într-un război hibrid împotriva BRICS.
Totuși, confruntarea Trump 2.0/China va fi punctul de sprijin al politicii externe a Hegemonului începând cu 20 ianuarie. Practic, toate numirile lui Trump – oricât de greșite ar fi ele –ele incă mai cred că este posibil să rupă/desfacă parteneriatul strategic cuprinzător Rusia-China. și să împiedice China să mai cumpere energie de la Iran.
Vor exista si încercări de a perturba căile maritime și liniile de aprovizionare – de la Drumurile Mătăsii Maritime din Oceanul Indian până la Ruta Mării Nordului de pe Arctic, inclusiv posibile steaguri false de-a lungul INSTC.
Dar cu Oreshnik care intră acum în imagine peste tot, hegemonii ce vor încerca să hărțuiască China, vor trebui să se confrunte și cu Rusia. Așadar, tentația de a pune capăt Proiectului Ucraina și invadării de către NATO a granițelor de vest ale Rusiei va fi mereu prezentă în mintea lui Trump, parte a sindromului „seduce Rusia pentru a submina China”.
Problema pentru Hegemon este că parteneriatele strategice interconectate dintre BRICS/SCO Rusia-China-Iran au și alte idei – cinetice.
Imi amintesc de un banc vechi cu doi evrei care discutua despre situatia ingrijorătoare din Romania ce nu le mai permitea să facă vre-un ghisheft.
Unul zice că ar mai fi o unică solutie: Romania să declare război SUA si să il piardă, iar apoi să ceară un Plan Marhsal de dezvoltare economică.
Cred că aceiasi stratagemă evreiască se aplică acum de SUA deschizand un război cu Rusia. Dar intrebarea este cine va suporta Planul Marhsal?
Nu cred că China s-ar băga.
THE END OF AMERICAN CENTURY – SFARSITUL SECOLULUI AMERICAN
– de ce Statele Unite vor pierde un război cu Rusia
De Mike Whitney • https://www.unz.com/mwhitney/why-the-united-states-will-lose-a-war-with-russia
:Nu încetez să fiu uimit de credința răspândită printer unii indivizi că armata SUA este superioară oricărei alteia de pe planetă. Pe ce bază se întemeiază această credință?
SUA nu s-au angajat într-un război adevărat din Coreea. Nimeni din armata SUA nu are experiență în conflicte de mare intensitate.” Ne spune Will Schryver, analist militar.
Dacă Statele Unite lansează o lovitură nucleară de „decapitare” asupra Rusiei, care ar ucide președintele Putin și generalii săi, Rusia are un sistem de rezervă care va riposta automat. Sistemul Dead Hand –Mana Moarta, care este conceput pentru a colecta date de la senzorii împrăștiați în Rusia cu privire la radiații, căldură și activitatea seismică care confirmă o lovitură nucleară.
Dacă sistemul nu primește instrucțiuni de la Centrul de comandă al Moscovei intr-o anumită perioadă de timp, sistemul va lansa în mod autonom 4.000 de rachete balistice intercontinentale tactice și strategice în Statele Unite, asigurând distrugerea completă a țării și incinerarea a sute de milioane de americani. Mesajul Moscovei este simplu: „Chiar dacă o lovitură preventivă va distruge liderii noștri, „Mâna noastră moartă” vă va ucide pe toți.” ~ Dead Hand, Planet Report
Majoritatea americanilor continuă să creadă că Statele Unite vor învinge într-un război convențional cu Rusia. Dar pur și simplu nu este cazul. Pentru început, tehnologia de ultimă oră cu rachete și sistemele de apărare antirachetă ale Rusiei sunt cu mult superioare celor produse de producătorii occidentali de arme.
În al doilea rând, Rusia poate lansa o armată de peste 1 milion de trupe de luptă care au experimentat un război de mare intensitate și sunt pregătite să înfrunte orice inamic cu care s-ar putea confrunta în viitor.
În al treilea rând, Statele Unite nu mai au capacitatea industrială de a egala producția impresionantă a Rusiei de arme letale, obuze de artilerie, muniție și rachete balistice de ultimă oră.
Pe scurt, capacitatea militară a Rusiei o depășește cu mult pe cea a SUA în domeniile care contează cu adevărat: armament de înaltă tehnologie, capacitate industrială militară și forță de muncă cu experiență. Pentru a arăta acest punct general, am luat fragmente din lucrările a trei analiști militari care explică aceste chestiuni mai detaliat, subliniind deficiențele dramatice ale armatei moderne americane și problemele pe care este probabil să le întâmpine atunci când se confruntă cu o problemă mai mare. tehnologic avansat și redutabil adversar.
Primul fragment este dintr-un articol al lui Alex Vershinin intitulat The Return of Industrial Warfare:
“Războiul din Ucraina a dovedit că epoca războiului industrial este încă aici. Consumul masiv de echipamente, vehicule și muniție necesită o bază industrială pe scară largă pentru reaprovizionare – cantitatea are încă o calitate proprie… Rata consumului de muniție și echipament în Ucraina poate fi susținută doar de o bază industrială la scară largă.
Această realitate ar trebui să fie un avertisment concret pentru țările occidentale, care au redus capacitatea industrială militară și au sacrificat amploarea și eficiența pentru suficiență. Această strategie se bazează pe ipoteze greșite despre viitorul războiului și a fost influențată atât de cultura birocratică din guvernele occidentale, cât și de moștenirea conflictelor de intensitate scăzută. În prezent, Occidentul poate să nu aibă capacitatea industrială de a lupta cu un război la scară largă…
Capacitatea bazei industriale a Occidentului
Câștigătorul într-un război prelungit între două puteri apropiate se bazează încă pe partea care are cea mai puternică bază industrială. O țară trebuie fie să aibă capacitatea de producție pentru a construi cantități masive de muniție, fie să aibă alte industrii de producție care pot fi transformate rapid în producția de muniție. Din păcate, nici Occidentul nu mai are… Într-un joc de război recent care a implicat forțele americane, britanice și franceze, forțele britanice au epuizat stocurile naționale de muniție critică după opt zile…
Ipoteze greșite
Prima ipoteză cheie despre viitorul luptei este că armele ghidate de precizie vor reduce consumul total de muniție, necesitând doar o singură rundă pentru a distruge ținta. Războiul din Ucraina contestă această presupunere….. A doua presupunere crucială este că industria poate fi pornită și oprită după bunul plac….. Din păcate, acest lucru nu funcționează pentru achizițiile militare.
Există un singur client în SUA pentru obuzele de artilerie – armata. Odată ce comenzile scad, producătorul trebuie să închidă liniile de producție pentru a reduce costurile pentru a rămâne în afaceri. Afacerile mici se pot închide complet. Generarea de noi capacități este foarte dificilă, mai ales că rămâne atât de puțină capacitate de producție pentru a atrage muncitori calificați.
Problemele lanțului de aprovizionare sunt, de asemenea, problematice, deoarece subcomponentele pot fi produse de un subcontractant care fie iese din activitate, cu pierderi de comenzi. sau reparații pentru alți clienți sau care se bazează pe piese de peste mări, eventual dintr-o țară ostilă.
Concluzie
Războiul din Ucraina demonstrează că războiul dintre adversari egali sau aproape de egali necesită existența unei capacități de producție avansate din punct de vedere tehnic, la scară de masă, de epocă industrială. Pentru ca SUA să acționeze ca arsenal al democrației în apărarea Ucrainei, trebuie să existe o privire majoră asupra modului și scarei la care SUA își organizează baza industrială… Dacă competiția dintre autocrații și democrații a intrat într-adevăr într-o fază militară, atunci arsenalul democrației trebuie mai întâi să își îmbunătățească radical abordarea producției de materiale în timp de război.” ~ Întoarcerea războiului industrial, Alex Vershinin.
Concluzie: Statele Unite nu mai au baza industrială sau stocurile necesare pentru a se impune într-un război prelungit între două puteri apropiate. Pur și simplu, SUA nu vor câștiga un război convențional extins cu Rusia.
Iată cum a rezumat analistul Lee Slusher într-o postare recentă pe Twitter:
“… SUA dețineau efectiv monopoluri asupra multor capacități decisive, cum ar fi muniția ghidată de precizie, viziunea pe timp de noapte, lovirea globală etc. Cred că absența unui conflict de mare intensitate între SUA și alte națiuni a avut mult de-a face cu aceste asimetrii. Nu a fost nevoie ca SUA să aplice în masă atunci când capacitățile sale avansate – sau chiar doar amenințarea lor – erau suficiente pentru a atinge obiectivele politice…
Lista națiunilor cu capacități avansate continuă să crească. În același timp, armatele occidentale și bazele industriale de apărare continuă să se erodeze. Occidentul și-a schimbat marile armate permanente cu o dependență de capacitățile americane de tip boutique, care au fost cândva decisive, dar acum sunt din ce în ce mai obișnuite.
Acest lucru a lăsat Occidentul fără avantajul său tehnologic și fără masa sa militară anterioară. Cei care încă mai cred în supremația militară a SUA nu reușesc să realizeze aceste schimbări. Mai rău încă, majoritatea dintre ei întrețin noțiuni subestimate în caricaturi despre capacitățile militare rusești.
Ei nu reușesc să realizeze că Rusia are atât un avantaj tehnologic, cât și o masă militară. Reputația pe care o avea armata SUA a fost meritată pentru o vreme, dar totul se schimbă.” ~ Lee Slusher @LeeBTConsulting
Concluzie: adversarii Americii — Rusia, China, Iran — fie au prins sau au depășit SUA în tehnologia avansată de rachete, vehicule aeriene fără pilot (UAV), război electronic, sisteme de ultimă oră de apărare antirachetă etc. — ceea ce crește treptat paritatea între state încheind perioada de supremație militară a SUA.
Secolul american se apropie rapid de sfârșit.
Să trecem la analistul militar Will Schyver, care trage concluzii similare cu cele ale lui Vershinin, dar dintr-un unghi ușor diferit. Iată ce scrie el:
“Sunt mai convins ca oricând că SUA NU ar putea stabili superioritatea aeriană împotriva Rusiei — nu într-o săptămână; nu într-un an. Nu. Pur și simplu nu se pute face. Ar fi o provocare de proiecție a puterii logistice dincolo de capacitățile actuale ale armatei Statelor Unite.
Puterea aeriană americană s-ar dovedi substanțial inferioară apărării antiaeriene extrem de puternice și abundent furnizate de ruși.
Așa cum majoritatea rachetelor GMLRS lansate de HIMARS, rachetele HARMS, rachetele ATACMS și rachetele britanice Storm Shadow sunt acum doborâte în Ucraina, marea majoritate a rachetelor cu ghid de precizie cu rază lungă de acțiune din SUA ar fi doborâte, iar SUA și-ar epuiza foarte rapid stocul limitat de aceste muniții într-o încercare zadarnică de a copleși capacitatea Rusiei de a continua să tragă înapoi.
Suprimarea americană a apărării aeriene inamice s-ar dovedi inadecvată pentru sarcina de a învinge radarele și rachetele extrem de sofisticate, profund stratificate și foarte mobile.
Războiul din Ucraina a arătat perfect de clar că toate tipurile de sisteme de apărare aeriană occidentală sunt inferioare chiar și sistemelor sovietice S-300 și Buk vechi de zeci de ani pe care Ucraina le-a desfășurat inițial.
Și chiar dacă sistemele occidentale ar fi formidabile, pur și simplu nu există nimic care să se apropie de cifrele necesare pentru a oferi o apărare credibilă în sferă largă și în profunzime.
Pentru a complica și mai mult lucrurile, inventarul limitat de muniție al SUA și limitările insurmontabile ale producției ar permite SUA să pornească un război aerian împotriva Rusiei sau Chinei doar timp de cel mult câteva săptămâni.
Mai mult, într-un scenariu de luptă de mare intensitate, fie în Europa de Est, în mările Chinei sau în Golful Persic, cererile de întreținere pentru aeronavele americane ar copleși oferta imediată a acesteia. Ratele capabile de misiune ar scădea și mai jos decât standardele lor notoriu abisale pe timp de pace.
SUA ar vedea, literalmente, după doar câteva zile, rate sub 10% capabile de misiune pentru F-22 și F-35 și rate sub 25% pentru aproape orice altă platformă din inventar. Ar fi o mare jenă pentru Pentagon dar cu greu o surpriză uriașă.
Mai simplu spus, puterea aeriană a SUA, ca întreprindere la nivelul întregului teatru, nu ar putea fi susținută în contextul unui câmp de luptă regional și global nepermisiv împotriva unuia sau mai multor adversari.
În Europa de Est, Rusia ar fi rătăcită intre bazele NATO și rutele de aprovizionare. Marea Baltică și Marea Neagră ar deveni efectiv lacuri rusești în care transportul maritim NATO nu s-ar putea aventura…
Mulți sunt convinși că acestea sunt afirmații isterice nefondate.
În opinia mea, realitățile militare, matematice și geografice simple ale situației dictează aceste concluzii, iar cei care le rezistă sunt de obicei orbiți de mitul excepționalismului american și de bolile care îi însoțesc într-o asemenea măsură încât nu sunt capabili să discearnă lucruri precum asa cum sunt.
Sunt din ce în ce mai convins că, dacă SUA aleg să facă război direct împotriva Rusiei, Chinei sau Iranului, va avea ca rezultat un război împotriva tuturor celor trei simultan.
Și acesta, destul de uimitor, este doar unul dintre multiplele adevăruri dure pe care cultul “#EmpireAtAll Costs” și cei care acceptă planurile sale delirante, ar trebui să le acorde o atenție mai serioasă în timp ce continuă să se clatine spre abisul unui război pe care nu l-ar putea câștiga niciodată.” ~ UImitor spre abis, Will Schryver, Substack
Sunt multe de mestecat aici, dar, în esență, Schryver cântărește capacitatea impresionantă de apărare aeriană a Rusiei față de „inventarul redus de muniție și limitările de producție insurmontabile” ale Americii, a căror combinație sugerează că o ofensivă militară americană s-ar fi consumat probabil înainte de a provoca serioase. daune aduse inamicului.
Încă o dată, analistul nostru militar deduce că Statele Unite nu vor câștiga într-o confruntare directă cu Rusia.
În cele din urmă, am găsit un extras mai lung de la Kit Klarenberg, care este mai mult un jurnalist de investigație decât un analist militar. Într-o piesă intitulată Colapsing Empire: China and Russia Checkmate US Military, Klarenberg detaliază ceea ce el numește „analiza neîncetat de sumbră a fiecărui aspect al mașinii de război mondială umflată și în degradare a Imperiului”.
Dacă chiar și jumătate din ceea ce spune autorul este adevărat, atunci putem fi în mod rezonabil siguri că escaladarea Statelor Unite cu Rusia este calea rapidă către o catastrofă militară, diferită de orice a văzut lumea de la căderea Berlinului în mai 1945. Aruncă o privire.aici :
“Pe 29 iulie,… RAND Corporation a publicat o evaluare de referință a stării Strategiei Naționale de Apărare (NDS) a Pentagonului din 2022 și a pregătirii militare a SUA actuale.
Descoperirile sale sunt dure, o analiză neîncetat de sumbră a fiecărui aspect al mașinii de război globale umflată și în descompunere a Imperiului. Pe scurt, SUA „nu sunt pregătite” în niciun fel pentru o „concurență” serioasă cu adversarii săi principali – și vulnerabile sau chiar depășite semnificativ în fiecare sferă de război, dominația Imperiului la nivel mondial, sunt considerate a fi în cel mai bun caz îngrozitor de inadecvate, în cel mai rău caz de-a dreptul delirante.
Din raportul Rand:
„Credem că amploarea amenințărilor cu care se confruntă SUA este subestimată și semnificativ mai gravă. În multe privințe, China depășește SUA… în producția de apărare și creșterea dimensiunii forțelor și, din ce în ce mai mult, a capacității de forță și este aproape sigur că va continua să o facă. deci Beijingul a anulat în mare măsură avantajul militar al SUA în Pacificul de Vest prin două decenii de investiții militare concentrate. Fără o schimbare semnificativă din partea SUA, echilibrul de putere va continua să se schimbe în favoarea Chinei.”
„Cel puțin, SUA ar trebui să presupună că, dacă intră într-un conflict direct care implică Rusia, China, Iran sau Coreea de Nord, acea țară va beneficia de ajutor economic și militar din partea celorlalți… Această nouă aliniere a națiunilor opuse intereselor SUA creează o riscul real, dacă nu probabilitatea, ca conflictul de oriunde să devină un război mondial sau multi-teatre.Deoarece adversarii SUA cooperează mai strâns decât înainte, SUA și aliații săi trebuie să fie pregătiți să se confruntă cu o axă de adversari multipli.” ~ Comisia pentru Apărarea Națională, Rand
După cum precizează raportul Comisiei în detaliu criminalistic, Washingtonul ar fi aproape complet lipsit de apărare într-un astfel de scenariu și probabil ar fi învins aproape instantaneu. Nu doar că este răspândit si prea subțire pe Tabla Mare de șah, ceea ce înseamnă că armatelor Imperiului „îi lipsesc atât capacitățile, cât și vitalitatea necesară pentru a avea încredere că poate descuraja și prevala în luptă.”
Comisia RAND a constatat că „baza industrială de apărare” a Washingtonului este complet „incapabilă de a satisface nevoile de echipamente, tehnologie și muniții” ale SUA, cu atât mai puțin ale aliaților săi. „Un conflict prelungit, în special în mai multe teatre, ar necesita o capacitate mult mai mare de producere, întreținere și completare a armelor și munițiilor” decât este în prezent.
Timp de zeci de ani, armata americană „a folosit tehnologie de ultimă oră în avantajul său decisiv timp de decenii”. Această „asumare a superiorității tehnologice incontestabile” din partea Imperiului a însemnat că Washingtonul a avut „luxul de a construi capacități rafinate, cu cicluri lungi de achiziție și toleranță redusă la eșec sau risc”.
Zilele acelea s-au încheiat de mult, cu China și Rusia „încorporând tehnologia cu o viteză accelerată”. „Baza industrială de apărare” a Americii se prăbușește astăzi, plină de o multitudine de probleme dăunătoare…
Pentru a rezolva aceste probleme, Comisia solicită.să se reindustrializeze SUA după ani de externalizare, offshoring și neglijență. Nu este furnizat niciun interval de timp, deși probabil ar dura decenii.
Am intrat într-o eră ciudată, de ultimă etapă a Imperiului, comparabilă cu Glasnost-ul Uniunii Sovietice, în care elementele creierului imperial american pot vedea cu o claritate orbitoare întregul proiect global hegemonic al Washingtonului se poticnește rapid și ireversibil spre dispariție. ~“Colapsing Empire: China and Rusia Checkmate Military SUA” de Kit Klarenberg, Substack
Încă o dată, vedem aceleași critici reiterate de nenumărate ori: capacitate industrială insuficientă, stocuri în scădere, „limitări de producție insurmontabile” și superioritate tehnologică diminuată. Când le adăugăm la nenumăratele probleme logistice ale desfășurării unui război în Europa de Est cu o armată ad-hoc de voluntari fără experiență care nu au văzut niciodată lupte, putem doar concluziona că Statele Unite nu pot și nu vor birui într-un conflict prelungit cu Rusia.
Chiar și așa, Washingtonul continuă să tragă rachete ATACMS în Rusia (alte 13 au fost lansate în ultimele două zile), aparent crezând că nu va exista niciun răspuns la provocare. Chiar și așa, Comandamentul NATO continuă să-si facă iluzii de victorie făcând presiuni pentru „lovituri de precizie” preventive pe teritoriul Rusiei, salutând perspectiva unei conflagrații directe între NATO și Rusia.
Și chiar dacă, atât Franța, cât și Marea Britanie amenință că vor trimite trupe de luptă în Ucraina, gândindu-se că traiectoria inexorabilă a războiului poate fi cumva inversată.
Este o nebunie.
Cinci secole de primat au produs un cadru de elite occidentale atât de îmbătate de orgoliu încât sunt incapabili să vadă ceea ce este dureros de evident pentru toți ceilalți, că modelul imperial de exploatare occidentală („ordinea bazată pe reguli”) se prăbușește și că noua centrele de putere apar rapid.
Se pare acum că aceleași elite sunt pregătite să tragă lumea într-un al Treilea Război Mondial catastrofal pentru a-și păstra puterea și pentru a împiedica alte națiuni să obțină independența și prosperitatea pe care le-au câștigat.
Din fericire, Washingtonul va eșua în acest efort la fel cum a eșuat în toate celelalte intervenții ale sale care datează din 1945. pentru că Statele Unite nu mai au tehnologia, forța de muncă sau capacitatea industrială necesare pentru a câștiga un război cu Rusia.
Este un joc cu totul nou.
SURPRIZA ALUNA
De Israel Shamir • https://www.unz.com/ishamir/the-surprise-of-hazel
Rușii au cele mai ciudate moduri de a-și denumi sistemele de arme.
Le numesc dupa flori: muscata, zambila, lalea. Le dau nume feminine: Katyusha, Tatjana. Au putut folosi numele unei păpuși preferate, cum ar fi Pinocchio.
Astăzi este Aluna de padure, Hazel, tradus în rusă ca Oreshnik, cea mai recentă rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acțiune cu multiple focoase cu capacitate nucleară. Acest număr mic a fost testat recent la uzina Yuzhmash din Dnepropetrovsk, sau „Dnepr”, așa cum este numit de ucraineni.
Este o fiară letală pe care niciun sistem de apărare occidental nu o poate opri pe măsură ce se apropie cu viteza uluitoare a lui Mach 10. Toate armatele lumii au început să caute vești despre primul său zbor operațional, dar odată ce va fi echipat cu focoase nucleare – va fi cu adevărat. îngrozitoare.
Care ar fi o țintă demnă pentru un monstru atât de devastator?
Cine ar trebui să fie primul care să fie șters odată cu începerea celui de-al treilea război mondial? Pare prea multă putere de irosit pe ucraineni.
Cine merită cu adevărat toată greutatea lui Oreshnik?
Care țară amenință cel mai mult supraviețuirea Rusiei? Consensul internațional se rezumă la o alegere între SUA și Marea Britanie. Experții și filozofii ruși dezbat în mod obișnuit problema. Cine este mai rău? Cine a contribuit mai mult la tragedia viitoare?
Este ușor să dai vina pe SUA, dar există o școală de gândire separată care condamnă perfidul Albion, chiar și pentru agresiunea SUA. În SUA, regretatul Lyndon LaRouche a expus conspirațiile britanice și a arătat modul în care orașul Londrei a manipulat în mod constant politica externă a SUA ca pe un cal pentru a atinge obiectivele britanice. În Rusia, popularul scriitor Dmitri Galkovsky predică numărului său tot mai mare de adepți să se ferească de planurile Marii Britanii.
Propriul nostru Ron Unz, un mare savant al istoriei secrete a secolului al XX-lea, ne învață că războiul britanic a început cu mult timp în urmă. De exemplu: președintele american Woodrow Wilson a vrut să aducă pacea în Europa după doi ani de măcel. Germania era gata să încheie pacea și a propus-o în 1916. Dar ministrul britanic de război David Lloyd George – care fusese inițial un susținător de frunte al opțiunii de pace americane – și-a schimbat brusc partea și a declarat că Marea Britanie nu va accepta niciodată o „pace de compromis. ” și, în schimb, au exclamat că sunt dispuși să lupte douăzeci de ani dacă este necesar pentru a obține o victorie militară totală.
Dintr-o dată, orice altceva decât un „knockout” a fost „de neconceput”.
După Primul Război Mondial, Marea Britanie a fost cea care a împins Germania să creeze o Polonie independentă, foarte mult, după cum a fost creată țara Ucrainei cincizeci de ani mai târziu. „Germanii au decis să reînvie o Polonie independentă ca stat client german la mai bine de un secol după ce aceasta a dispărut de pe hartă, o schimbare geografică care ar slăbi foarte mult Rusia”, scrie Ron Unz.
Imediat după aceea, agenții britanici au început să încurajeze intransigența poloneză împotriva Germaniei. Eforturile britanice au subminat în mod deliberat toate încercările de a forma un compromis între Germania și Polonia cu privire la Danzig. Nu că America ar fi mai nevinovată: „Roosevelt le-a ordonat diplomaților săi să exercite presiuni enorme atât asupra guvernului britanic, cât și asupra guvernului polonez pentru a evita orice înțelegere negociată cu Germania, ducând astfel la declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial în 1939”, scrie Unz.
De îndată ce s-a încheiat cel de-al Doilea Război Mondial, după ce Anglia a fost salvată datorită sacrificiului imens al soldaților ruși, Londra a cerut imediat distrugerea Rusiei prin intermediul Operațiunii Unthinkable.
Doar pierderea alegerilor de către conservatori a salvat Rusia în 1945 de un atac furtiv al forțelor combinate ale Wehrmacht-ului german și „a 47 de divizii britanice și americane în zona Dresdei, în mijlocul liniilor sovietice.”
Povești vechi, vei spune. Este apă sub pod! Deloc – acum câteva zile, jurnalistul britanic de investigații Kit Klarenberg a dezvăluit pe site-ul său GrayZone noua Operațiune Alchimie.
În cuvintele lui:
„Documentele divulgate obținute de The Grayzone au dezvăluit existența unei cabale britanice de informații militare, care a complotat încă de la începutul războiului prin procură din Ucraina pentru a prelungi conflictul „cu orice preț”. Cunoscută sub numele de Project Alchemy, celula secretă a fost convocată sub supravegherea Ministerului Britanic al Apărării și supravegheată de un general-locotenent de rang înalt, Charlie Stickland.”
„…Proiectul Alchemy a prezentat o serie de scheme extrem de agresive, de la atacuri cibernetice la „operațiuni discrete” până la terorism de-a dreptul inspirat de celebra Operațiune Gladio, CIA paneuropeană din perioada Războiului Rece și armata teroristă fascistă „rămînă în urmă” a MI6. Obiectivul declarat a fost de a „menține Ucraina în luptă” cât mai mult timp posibil, indiferent de cost.”
„Completând apelurile sale pentru atacuri clandestine în stilul forțelor speciale pe teritoriul Rusiei, Project Alchemy a propus un blitzkrieg propagandistic agresiv, sub stindardul blând al „operațiunilor informaționale”. Pentru a gestiona publicul occidental, care era probabil să se întoarcă împotriva unui război lung dacă costurile sale economice creșteau prea mari, membrii cabalei au creat un meniu de atacuri maligne asupra instituțiilor media perturbatoare printr-o campanie de hărțuire legală.”
Nu a fost doar o planificare inactivă. În februarie 2022, în timp ce armata rusă stătea la porțile Kievului, conducerea ucraineană a implorat pacea. Putin a răspuns imediat la acea chemare și s-a ajuns la Acordul de la Istanbul, stabilind pacea între Ucraina și Rusia în condiții foarte favorabile pentru Ucraina. În acest moment crucial, premierul britanic Boris Johnson a mers la Kiev și le-a spus ucrainenilor să renunțe la acord și să reia luptele.
Iată-ne doi ani mai târziu, jumătate de milion de luptători ucraineni au murit, iar pacea este, așa cum spun britanicii, „de neconceput”
Și astfel Marea Britanie a făcut-o din nou: vechiul Imperiu refuză să se cedeze chiar și în fața unei înfrângeri sigure. Ei fantezează să strângă Rusia, să o împingă mereu spre Est.
În primul rând, smulg Polonia, apoi rup Ucraina, până când Rusia este spulberată în bucăți mici care pot fi digerate individual de Imperiul Anglo-American și apoi jefuite fără milă. Acesta este modus operandi obișnuit pentru ei.
Să nu uităm că Marea Britanie este vinovată de instigarea războiului civil al SUA între state. Londra se pregătea să trimită Marina Britanică să ajute Armata Confederată până când rușii au intervenit și au salvat slănina Uniunii. Flota rusă a petrecut iarna anului 1868 la New York și San Francisco și le-a spus britanicilor să se îndepărteze.
Istoria completă a agresiunii britanice este prea lungă pentru a fi spusă, dar haideți să acoperim câteva puncte importante. A fost Lord Balfour care a promis că va da Palestina evreilor. Același om a trimis armata britanică să lupte împotriva Imperiului Otoman, smulgând Palestina.
Nu uitați niciodată că evreii britanici au creat sionismul, așa cum a dovedit profesorul Ould-Mey. Pentru mai multe, vedeți piesa mea De ce Palestina este importantă.
William Henry Hechler (1845-1931) a fost „agentul britanic care a născut de fapt sionismul în Europa de Est și Rusia”, omul care l-a transformat pe Leo Pinsker într-un sionist și, mai târziu, l-a ghidat pe Theodor Herzl.
În anii 1930, britanicii au suprimat toate încercările palestinienilor de a obține independența. În anii 1940, britanicii au făcut ca milioane de indieni să moară de foame, folosind aceeași metodă pe care au folosit-o pentru a înfometa milioane de irlandezi în secolul al XIX-lea. Britanicii au încercat genocid de mai multe ori: în America de Nord, uciderea nativilor americani, în Australia, exterminând aborigenii, în Noua Zeelandă uciderea maoriilor.
Britanicilor le place să instige războaie internaționale și să omoare băștinași. Dar dați-le credit, nu s-au limitat la lumea a treia. Au fost dornici să-i extermine și pe germani, așa că au transformat acest pământ al marilor filozofi și poeți într-un pustiu condus de ministrul de externe al Partidului Verzilor, Annalena Baerbock.
Chiar și industria lor emblematică a producției de mașini a fost în cele din urmă permisă să cadă. Nimeni nu și-ar fi putut imagina umilințele suferite asupra sărmanei Germanii de către o Anglie învingătoare. Chiar și Hitler, așa cum a arătat Ron Unz, a făcut tot ce a putut pentru a evita războiul, fiind în suflet un mare anglofil.
Cu toate acestea, britanicilor le place să urască rușii chiar mai mult decât le place să omoare germani. Au luptat in Crimeea în secolul al XIX-lea, au spart Uniunea Sovietică în secolul al XX-lea, iar acum terorizează Rusia în secolul al XXI-lea.
Evident, există multe motive serioase pentru a construi rachete Aluna (Oreshnik) pe care să le țină deasupra capetelor acestor evrei britanici agresivi în mod congenital.
Dar dacă Rusia, din orice motiv este forțată să apese pe trăgaci?
Nu vorbim despre ură, oh, nu! Nu este că britanicii inspiră ură. Deloc. Sunt la fel de drăguți ca linxul și la fel de feroci și mortali. Dar să recunoaștem: probabil că lumea va fi mai bună fără prezența răuvoitoare a evreilor britanici.
Vecinii lor de pe insulă, scoțienii și galezii, vor prospera când acestia vor dispărea. Iar propriii lor evrei, atât de pasionați de propriile lor planuri de cucerire globală, vor fi înlăturați cu o piesă sau două de Aluna, știind că ei au fost cei care l-au îndepărtat pe Jeremy Corbyn, care cauta pacea, din poziția sa de vârf.
Aceasta este o slujbă pentru un om serios și este o slujbă în care putem avea încredere in domnul Putin. Ca om devotat al păcii, va face tot ce este necesar și, ca întotdeauna, o va face îngrijit și curat.
Și apoi lăsați lumea să se bucure de roadele muncii lui! O astfel de distrugere creativă este cu adevărat ceea ce merită!
Cu ajutorul amabil al lui Paul Bennett
ATLANTICISTII SE MOBILIZAZĂ PENTRU SALVAREA NATO IN TIMP CE RUSIA ÎȘI ÎNTĂRESTE POZȚIA
De M. K. Bhadrakumar – https://www.indianpunchline.com/atlanticists-mobilise-to-salvage-nato-as-russia-toughens-its-stance
Realizatorul și filantropul american care a creat francizele Star Wars și Indiana Jones, George Lucas, a spus odată: „Frica este calea către partea întunecată. Frica duce la furie, furia duce la ură, ura duce la suferință.”
În decurs de o săptămână de la „testarea” Rusiei a rachetei hipersonice Oreshnik la Dnipropetrovsk, Ucraina, împotriva căreia NATO nu are nicio apărare, alianța occidentală trece deja prin Partea Întunecată de la frică la ură și se năpustește către o suferință de nespus.
Ministerul rus al Apărării a dezvăluit că de la apariția lui Oreshnik în zona de război, Ucraina a mai efectuat incă două atacuri pe teritoriul Rusiei cu rachete ATACMS. În primul atac din 23 noiembrie, cinci rachete ATACMS au fost trase asupra unei divizii de rachete antiaeriene S-400 din apropierea satului Lotarevka din regiunea Kursk.
Sistemul de apărare antirachetă Pantsir, care a asigurat acoperirea acestei divizii, a distrus trei dintre ele, în timp ce două rachete au ajuns la țintă avariand radarul. Sunt victime în rândul personalului.
În cel de-al doilea atac efectuat de 8 rachete ATACMS de luni pe aerodromul Kursk-Vostochny, șapte au fost doborâte, în timp ce o rachetă a ajuns la țintă.
Resturile care au căzut au deteriorat ușor infrastructura și doi militari au suferit răni ușoare. MOD-ul rus a declarat că „se pregătesc acțiuni de răzbunare”.
Experții militari ruși estimează că atacurile au fost planificate de o vreme, iar americanii s-au ocupat de țintire. Pe 25 noiembrie, Casa Albă a recunoscut pentru prima dată schimbarea politicii care permite utilizarea ATACMS pentru a ataca teritoriul Rusiei.
Amiralul John Kirby, coordonator pentru comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, a dezvăluit luni, în timpul unui grup de presă, între altele, spunând că „ei bine, evident că am schimbat îndrumările și le-am dat [Kiev] îndrumări că le pot folosi. , știi, pentru a lovi aceste tipuri particulare de ținte.”
În urma atacului de luni, Ucraina a solicitat o reuniune de urgență a Consiliului NATO-Ucraina de la Bruxelles la nivelul reprezentanților permanenți. Oreshnik a fost subiectul principal și necesitatea de a consolida sistemul de apărare aeriană. Secretarul general al NATO Mark Rutte a spus mai târziu: „Sprijinul nostru pentru Ucraina o ajută să lupte, dar trebuie să mergem mai departe pentru a schimba traiectoria acestui conflict”.
Fără îndoială, NATO este foarte îngrijorată de situația emergentă, dar tot nu va accepta o victorie a Rusiei. Capetele fierbinți din Occident vorbesc din nou despre desfășurarea de trupe de către țările NATO în Ucraina pentru operațiuni de luptă, care a fost discutată inițial de președintele francez Emmanuel Macron în februarie.
Dar în mod clar, cu excepția cazului în care SUA sunt dispuse să pună cizme pe pământ, restul NATO pur și simplu alergă ca o găină fără cap. Regatul Unit, cu o armată de 80 000 de oameni, are foarte puține unități de luptă; armata germană de 175.000 de oameni a uitat cum să lupte; iar Franța se află într-o criză politică și economică profundă. În ceea ce privește SUA, opinia publică se opune războaielor și președintele ales Donald Trump nu poate ignora acest lucru.
Cu toate acestea, încremenit că Trump ar putea întoarce spatele războiului, există o școală de gândire în Europa conform căreia ar putea oferi ceva interesant pentru a-l stimula, în afară de morcovul din vastele depozite de minerale critice ale Ucrainei, pe care americanii le duc lipsa – de exemplu, mai mult comerț. stimulente pentru America; cheltuieli mai mari pentru NATO; mai multă presiune asupra Iranului; „menținerea păcii cu cizmele[trupele] pe pământ” în interiorul Ucrainei; ajutor în viitoarele lupte economice ale lui Trump cu China și așa mai departe.
Între timp, multe sedinte au loc și în SUA cu privire la modul de a salva NATO de bisturiul lui Trump.
Un editorialist de la Guardian a scris: „Dacă UE și Regatul Unit confiscă cele 300 de miliarde de dolari din activele statului rus aflate în Euroclear, bani pe care Putin i-a anulat de mult, putem aduce finanțare serioasă la masă.
Trump nu trebuie să mai cheltuiască bani pe Ucraina – putem cumpăra armele. America poate chiar să facă profit în timp ce asigură pacea în Europa. Trump ar putea să arate cum i-a făcut pe acei europeni paraziți să tușească, să-și dovedească detractorii greșit prin repornirea celor mai tradiționale alianțe ale Americii – totul în timp ce pune „America pe primul loc”.
Toate acestea mărturisesc neliniștea din mintea europeană că Oreshnik a forțat o schimbare de paradigmă în războiul din Ucraina. Pariul triumfalist că Rusia va da cacealma în privința descurajării nucleare a lăsat loc fricii, deoarece Rusia ar putea să nu aibă acum nevoie de arme nucleare pentru a riposta împotriva atacurilor asupra teritoriului său.
Oreshnik este o armă non-nucleară, nu este în niciun caz o armă de distrugere în masă, ci este o armă de înaltă precizie, cu o imensă putere distructivă, care îsi anihilează țintele – iar europenii nu au mijloace de a se apăra împotriva ei.
Pe scurt, dacă planul lui Biden de al „impedica peTrump” cu incheierea războiului din Ucraina a pus Europa și Ucraina într-o soluție regală, făcându-le un sac de box pentru Rusia.
Nu vă înșelați, Oreshnik se va asigura în curând că nu va exista nici măcar un regim proxy în Ucraina pe care Occidentul să-l „susțină”. Este umilitor să vezi cum nasul proxy-ului este făcut praf.
Represaliile de pedepsire ale Rusiei sunt iminente pentru cele mai recente două atacuri ATACMS. Deteriorarea bruscă a legăturilor Rusiei cu Regatul Unit sugerează o probabilitate mare ca Marea Britanie să fie în miza Moscovei.
Șeful stației de informații britanice din ambasada de la Moscova a fost expulzat; Rapoartele occidentale citează livrări semnificative de rachete Storm Shadow (număr de 150) către Ucraina în ultimul timp după alegerea prim-ministrului Keir Starmer.
Expertul militar rus de top Alexei Leonkov a declarat pentru ziarul Izvestia: „Iată că țintirea SUA, aici sunt fragmentele rachetei ATACMS, prin care poate fi identificat clar. Avem dreptul să ripostăm. Unde și cum vo hotărâ Ministerul Apărării și Comandantul Suprem — șef. Putin a spus că populatiile vor fi avertizate cu privire la impact. Dușmanii noștri trebuie să se pregătească pentru un răspuns.
Marea întrebare este în ce moment Rusia poate lovi centrele militare ale NATO din România și Polonia.
Fostul președinte rus și vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a declarat ieri că toate pariurile sunt anulate. „Dacă conflictul se dezvoltă prin scenariul de escaladare, este imposibil să se excludă ceva, deoarece statele membre NATO s-au implicat deja efectiv pe deplin în acest conflict”, a spus el într-un interviu acordat Al Arabiya.
Medvedev a adăugat în cuvinte înfricoșătoare: „Statele occidentale trebuie să-și dea seama că luptă de partea Ucrainei… Între timp, luptă nu numai prin transportul de arme și prin furnizarea de bani. Ei luptă direct, pentru că oferă țintiri prin satelit pe teritoriul Rusiei și controlează rachetele americane și europene. Se luptă cu Federația Rusă. Și dacă acesta este cazul, nimic nu ar putea fi exclus… chiar și cel mai dificil și mai trist scenariu este posibil.
„Nu ne-am dori un astfel de scenariu, toți am spus asta în mod repetat. Vrem pace, dar această pace trebuie să ia în considerare pe deplin interesul Rusiei”.
Într-adevăr, singura explicație logică pentru complicitatea lui Biden cu atlantiștii din Europa în faza șchioapă a președinției sale este că Oreshnik le-a depășit planurile cele mai bine puse.
Voci mai sănătoase din Europa vorbesc. Într-un act de sfidare extrem de simbolic, prim-ministrul slovac Robert Fico a dezvăluit miercuri că a acceptat o invitație oficială din partea lui Putin la evenimentele de la Moscova din mai, care comemora 80 de ani de la Victoria în al Doilea Război Mondial. Slovacia este o țară membră atât a UE, cât și a NATO.
Cancelarul austriac Karl Nehammer, într-o conversație telefonică cu Trump, a reafirmat disponibilitatea Austriei de a servi drept platformă pentru discuțiile internaționale de pace privind Ucraina. În timpul conversației, Trump a arătat interes pentru schimburile anterioare ale lui Nehammer cu Putin despre Ucraina.