Dan Cristian Ionescu
Atașamente21:37 (Acum 52 de minute)

către Constantin
Botos s-a pensionat inaintea mea. De vineri, sint si eu pensionar cu o pensie de 824 lei pe luna. Nu m-am ocupat de asta la timp, acum 4 ani, cind inca aveam putere sa alerg – am fost nevoit acum. Ca sa primesc aceasta pensie, pentru a obtine vechime completa, a trebuit sa platesc 3.550 de lei pentru a-mi „cumpara”, conform legii, vechimea lipsa. Imi lipseau citeva luni cind, in 2001, regimul corupt Adrian Nastase (parca acesta ar fi fost singurul regim corupt!) mi-a evacuat ilegal biroul de avocatura. Biroul meu avea pus la dispozitie, cu titlu gratuit, un spatiu in sediul Partidului Liber Democrat al lui Nica Leon, intr-o cladire monument istoric (linga Primaria Capitalei), fosta ambasada a Imperiului Austro-Ungar devenita dupa 1920 sediul Senatului Romaniei. Pe acest sediu pusese ochii proaspatul deputat Pavel Todoran, fostul presedinte al CNSRL-Fratia, omul de casa al lui Adrian Nastase. Cu ajutorul unui notar corupt (parca si acesta, ar fi fost singurul!), Todoran obtine un act notarial prin care CNSRL-Fratia este declarata mostenitoarea UGSR, inclusiv a sediului, al carui proprietar UGSR nu fusese niciodata! In dimineata de 6 martie 2001, cind ma pregateam sa ies din casa pentru a merge la ICCJ unde avea loc ultimul termen in dosarul privind despagubirile pentru fosta mea vila, demolata ilegal, ma suna Leon sa-mi spuna ca executorul judecatoresc, politia, jandarmii (insotiti de ciini) au fortat portile si au trecut la evacuare. Unde sa ma duc mai intii? M-am dus la procesul meu – si atunci mi s-a incheiat activitatea de avocat. Am fost evacuat fara ca eu sa fiu parte in procesul de evacuare. Leon a fost evacuat desi in recurs, in locul partidului lui, fusese citat un alt partid! Toate plingerile penale depuse de Leon impotriva falsurilor si abuzurilor, au fost inmormintate de oamenii noului procuror general Ilie Botos
Ilie Botos a fost din tinerete recrutat de DIA, care l-a propulsat in fruntea procuraturii, pentru a ascunde crimele savirsite de armata in timpul revolutiei. De altfel, ulterior, a devenit director general adjunct al DGIA.
Multi ani de zile eu nu am cistigat nimic intrucit ma luptam gratuit prin instante pentru drepturile romanilor sau contra distrugerii economiei romanesti – pentru aceasta, eu primesc 824 de lei pe luna; Ilie Botos, pentru faptul ca a scapat de pedeapsa si de plata despagubirilor pe cei care au jefuit Romania, primeste aceeasi pensie ca si mine, dar nu pe luna, ci pe zi!

*
*
*

ILIE BOTOȘ S-A PENSIONAT ASTĂZI, LA 51 DE ANI ȘI VA ÎNCASA O PENSIE LUNARĂ DE 24.000 DE LEI=5333 de EURO
Scris de Alexandru Panait

http://www.curentul.info/images/stories/2015/10-octombrie/18/smart_thumbs/ilie-botos-s-a-pensionat-astazi_thumb_medium200_200.jpgDacă va trăi până la 80 de ani, Ilie Botoș va încasa 1.920.000 EURO (unmilionnouăsutedouăzecidemii deeuro) din pensiile primite de la statul român. Nu vă enervați că doar n-a lucrat ca profesor sau medic, ci între 2003 și 2006 a fost Procuror General. Desigur că dacă ar fi fost vreun erou al României sau dacă s-ar fi remarcat cu ceva pozitiv în activitatea sa, fostul procuror general al României ar fi meritat, poate, o sumă mai mare de bani. Dar Botoș s-a remarcat doar prin nemerniciile sale. Sub Botoș, dosarele Mineriadei și Revoluției au fost lăsate în nelucrare pentru a interveni prescripția, Botoș a fost unul dintre cei care l-au făcut scăpat pe teroristul Omar Hayssam motiv pentru care a și fost obligat să demisioneze la pachet cu șeful de la „doi și-un sfert” Virgil Ardelean (cunoscut și sub „diminutivul” Vulpea) și cu sclavii lui SOV: infractorul post-mortem Radu Timofte, șeful SRI și Gheorghe Fulga, șeful SIE. De altfel, sub conducerea lui Botoș procurorii Cătălin Purcărin și Irinel Păun l-au scăpat pe SOV de toate dosarele penale FNI-FNA-BRS-BID în care l-a inculpat ulterior echipa condusă de Laura Codruța Kovesi formată din procurorii Marius Iacob și Horia Șelaru iar acum SOV va petrece cel puțin 6 ani la închisoare.
Ilie Botoș s-a remarcat încă din anul 1990, în ancheta în cazul elicopterului IAR-330 nr. 72 în care se aflau, arestați, generalii Nuță, şeful Inspectoratului General al Miliției române, fostul şef al Direcției a IV-a – Contrainformaţii Militare şi adjunctul său, general-maior Velicu Mihalea și care a fost doborât de militarii din garnizona Alba Iulia cu rafale scurte, de câte 3-5 proiectile de diferite calibre, de la sol. 12 proiectile calibru 7,62 mm au atins aparatul, avariind instalaţia de alimentare cu combustibil şi pe cea a comenzii hidraulice, elicopterul prăbuşindu-se şi luând foc. Toţi cei din elicopter au murit arşi.
Botoș a închis dosarul ca fiind un accident de muncă provocat de echipajul elicopterului.
Aranjamentul ca Ilie Botoș să se ocupe de dosar l-a făcut „bătrânul” general-maior Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei în 1990, cel care a primit pe 14 iunie 1990, de la Ion Iliescu, ordinul de a încazarma și hrăni circa 990 de mineri în două unităţi militare ale MApN de pe şoseaua Olteniţei din Bucureşti. Ofiţerii de intendenţă ale celor 2 unităţi care au dus la bun sfârşit această misiune erau locotenenţii majori Gabriel Oprea şi Eugen Bejinariu.

Și ca imaginea acestui fost șmecher al statului român să fie completă a și mințit cu nerușinare în CV că doar mulți știu, puțini pricep. Așa că penibilul ăsta și-a trecut în CV că e cercetător științific la o „academie” din Germania care de fapt e un club de arte marțiale.
Acum nu-i așa că merită 5333 de EURO pe lună pensie, după cum dezvăluia astăzi jurnalistul Ionel Stoica de la Adevărul? Că doar v-am spus că n-a lucrat ca medic sau profesor!