SĂ SE ADAPTEZE SAU SĂ PLECE. Replică fermă a unui PRIMAR CANADIAN pentru MUSULMANI. CARNEA DE PORC a stârnit subiectul
Autor: Daniel Teodoreanu – evz.ro, 8 dec.20158 decembrie 2015

Comunitatea musulmană dintr-o suburbie a oraşului Montreal (Canada) a primit un mesaj decis din partea unui primar din zonă.

Edilul a refuzat să accepte cererea unor părinţi musulmani, care au cerut ca din cantina şcolii din suburbia Montreal de Dorval să fie scoase meniurile pe bază de carne de porc, întrucât religia musulmană interzice consumul acesteia.

Primarul a refuzat şi le-a trimis câte o înştiinţare, prin notar: “Musulmanii trebuie să înţeleagă că trebuie să se adapteze la realităţile din Canada şi Quebec, la obiceiurile, tradiţiile sale, la felul său de viaţă, dacă au ales să emigreze în această ţară. Ei trebuie să înţeleagă că trebuie să se integreze şi să înveţe să trăiască în Quebec.

Ei trebuie să înţeleagă că ei trebuie să schimbe stilul lor de viaţă, nu canadienii care i-au primit cu generozitate. Ei trebuie să înţeleagă că locuitorii Canadei, care au acceptat mulţi imigranţi, nu sunt nici rasişti, nici xenofobi. Nu mai mult decât alte naţiuni, canadienii nu sunt dispuşi să renunţe la identitatea şi la cultura lor. Şi dacă în Canada au găsit un teritoriu bun, nu numai primarul de Dorval salută străinii, dar şi canadienii din Quebec – ca un întreg. În cele din urmă, ei trebuie să înţeleagă că în Canada (Quebec), cu rădăcinile sale iudeo-creştine, pomi de Crăciun, biserici şi festivaluri religioase, religia trebuie să rămână în domeniul privat.

Municipalitatea Dorval are dreptul de a refuza orice concesii pentru Islam şi Sharia. Pentru musulmanii care nu sunt de acord cu secularismul şi nu se simt confortabil în Canada, există 57 de ţări musulmane frumoase din lume, cele mai multe dintre ele subpopulate şi gata să-i primească cu braţele deschise, în conformitate cu Sharia.

Dacă v-aţi părăsit ţara pentru Canada şi nu pentru alte ţări musulmane, este pentru că aţi considerat că viaţa este mai bună în Canada decât în altă parte. Întreabă-te doar o singură dată: «De ce este mai bine aici, în Canada?» O cantină cu carne de porc este o parte a răspunsului. Şi dacă nu vă place stilul nostru de viaţă din Canada mergeţi înapoi de unde aţi venit. Noi nu v-am cerut să veniţi aici. A fost alegerea voastră”, se arată în comunicarea primarului, conform reporterul.ro.