Iulian MARES
73 aprobate

iuliuss_m@yahoo.ca
86.34.175.10
Cu multe pot fi de acord, insa cu asta nu: ”Avem hârburile alea de avioane americane cumpărate cu un porcoi de bani. Câte pot decola măcar și câte pot participa la exerciții militare?”
1 -ani de zile, cel putin 10 ani, bugetul apararii a fost sub 1% din PIB, mai ales sub presedintele diliu, betiv si sifonar la secu! In aceste conditii doar Cîțu putea fura bani de la o banca pt achizitii de tehnica militara, pe care sa nici nu-i mai returneze!
2 -nu m-as ambala cu afirmatii atat timp cat nu aveti intelegerea necesare: un avion militar la mana a 2-a nu are aceleasi elemnte de apreciere cu o masina cumparata din targ!
3 -daca erau bani mai multi se cumparau noi sau kiar altele. Nu va hazardati cu exemplul JAS 39 Gripen/Hungaria, intrucat sunt luate in leasing si indisponibulitatile tehnice sunt cu mult peste cele regulamentare!
4 -crezi ca poti arde etape asa peste noapte? Adica de la Mig-21LanceR direct in F-22 Raptor sau F-35?
5 -aeronavele au fost modernizate, au motoare noi, avionica imbunatatita, vor mai intra intr-o etapa de modernizare, au ore de zbor foarte multe; eu zic ca am facut o buna alegere si afacere! În definitiv stiti ce conteaza? Un radar de bord cat mai bun si rakete performante! Adica, sa te vad cand nu ma vezi si sa trag cand el nici nu stie de mine… Bine, sunt si multe altele….este important si cu ce tip de rakete trag!

*Va mai spun un ”secret”: aviatorii au dorit F16, adica specialistii lor, dupa ce au fost amanati cu resursa financiara cam 7-8 ani si un Șef SMFA ”sacrificat” pt curajul de a spune adevarul in agora si in plenul parlamentului!

**La modul general: m-am cam saturat de romanii mei care vad necinste si coruptie in orice! Asa o fi, mai fratilor!?
Dar daca doriti sa vedeti coruptia in toata splendoarea si dimensiunea ei, eu va propun sa citiți articole despre GIGA CORUPȘEN in presa din Germania, Franta, Olanda….
Ce parere aveti domnule ”G”?

*** Nu doresc sa polemizez domnule G, stiu doar putin, dar foarte putin mai mult ca dv, dar nu este corect sa fim defetisti, mai ales in zilele astea!