BNR: economia s-a prăbușit

BY  ON  • ( 69 )

Întâlnire de urgenta la BNR!

Aseară, la ora 20:30, Mugur Isărescu a chemat la sediul BNR pe reprezentanții băncilor, ai companiilor private, ai Consiliului Concurentei (Bogdan Chiritoiu) si ai nou înființatei Autoritati pentru Supraveghere Financiara (Daniel Dăianu si Mircea Ursache).

Adică cam toata economia româneasca (sursa: Mediafax).

Motivul întâlnirii: dezastrul din economie.

Cu cateva ore înainte de întâlnire, BNR a dat publicitatii un raport distrugător pentru speranțele românilor. Criza economica, in loc sa plece si sa ne lase (cum prevăzuseră optimiști in decembrie, toate “geniile” economice) s-a adâncit si mai mult:

  • Ramuri economice importante (industria alimentara, industria metalurgica) s-au prăbușit. Vezi falimentul Mechel si plecarea SIDEX Galați in Polonia.
  • Producția si vânzările au scăzut.
  • Rata șomajului a rămas la 5,8%, dar numai din cauza ca “bacaloriatii” fara diploma de BAC au ieșit din ajutorul de șomaj si au intrat pe ajutoare sociale. Ca de lucru, majoritatea absolvenților tot nu si-au găsit!
  • Consumul a scăzut, deci a scăzut si PIB-ul. Oficial, România este in recesiune.
  • Perspectivele pentru perioada următoare sunt pesimiste.

(citește Raportul lunar BNR)

Băsescu si USL-ul: total rupți de realitate!

Politrucii n-au scăpat ocazia sa arate cat de cretini sunt:

  • Ieri, PNL-istul Dan Radu Rușanu (noul președinte al ASF) anunța cu gura plina…o mare creștere economica pe 2013! Care creștere, neica? Ca BNR-ul e in panica.
  • Ponta, la fel: a construit bugetul tarii, pe aceeași speranța tembela ca vor veni mai mulți bani. De unde, Ponta? Iți pica ție din cer? Cine sa-ti mai plătească taxe? Ca ați împins 90.000 de firme private in faliment.
  • Culmea, si Băsescu (dușmanul lor) le tine trena: tot ieri a anunțat ca România respecta deficitul impus de Uniunea Europeana, si ca…nu mai depinde de nimeni pentru plata pensiilor si salariilor!

Pai ești nebun, Băsescule? Sunteți nebuni, bai politrucilor?

N-ai anunțat chiar tu, cu gura ta, ditamai deficitul de 4 miliarde de euro la fondul de pensii? N-ai anunțat chiar tu, cu gura ta, acum 3 zile, ca a scăzut consumul? Pai daca banii sunt mai putini, si daca pana azi nu-ti ajungeau, cum dracu’ sa fie, de azi înainte…suficienți?

Ba, voi aveți măcar idee despre ce vorbiți? Știți măcar ce-i ala deficit? Înseamnă ca nu mai are tara bani, nenorociților! Înseamnă ca consuma mai mult decât produce! România se împrumuta 2 milioane de euro pe ora, iar voi mintiti ca-si poate plăti singura pensiile si salariile?

Din ce bani, ba: dați voi înapoi ce-ați furat 23 de ani?

De ce mint toate partidele si se contrazic cu BNR?

Pentru ca sunt disperați.

De asta au făcut pace cu toții, de asta se contrazic in declarații, de asta tot haosul de la televizor: pentru ca se prabuseste șandramaua. Cade nu doar USL-ul, ci tot sistemul.

Pensionarii nu-si vor mai primi pensiile. Bugetarii nu-si vor mai primi salariile. Asistații social nu-si vor mai primi ajutoarele. In total, 12 milioane de oameni care depindeau de stat, vor ramane brusc fara nici un ban: așa începe răscoala! Așa încep luptele de strada.

Mulți întrebau: unde-i apocalipsul economic, ca nu-l vedem?

Pai uite-l! Daca voi nu-l vedeți, va vede el pe voi. Si daca voi nu-l vreți, va vrea el pe voi.

Iar România in care trăiți acum va muri, cu voia sau fara voia voastră.

Citește si

FMI a rupt relațiile cu România