Dreptul

infractorilor

aleşi

 

de Cristian Tudor POPESCU Publicat la: 10.12.2013 20:35 

 

Singurele preocupări legislative ale

reprezentanţilor poporului sunt cele

ale unui Parlament constituit în

vederea comiterii de infracţiuni,  

adică asigurarea unui cadru legal care să apere

dreptul infractorilor aleşi la o activitate de profil

lipsită de stres.

·                                  

·                                  

Cine în ţara asta, cu excepţia „oamenilor muncii” din puhoiul de filmuleţe şi animaţii propagandistice ale golzilor corporaţi, e interesat de aprobarea mascată a pornirii excavatoarelor RMGC la Roşia Montană?

Cine în ţara asta, cu excepţia puşcăriaşilor  şi puşcăriabililor, doreşte să fie amnistiaţi puşcăriaşii?

Pe cine roade grija în ţara asta să fie legiferat traficul de influenţă sub numele de lobby?

Şi cine stabileşte, ţinând seama de dezvoltarea remarcabilă a hoţiei cu acte în România, că o amendă nu se poate da pentru un flintic de 50.000 de euroi prejudiciu (pentru 50 de mii nici nu mă scol din pat, spunea un clasic al domeniului), să fie un 500.000, acolo, suntem ţară europeană, ce mama dracului?

Care cetăţeni ai acestei ţări îşi storc din creieri  luni noaptea legi care să-i scoată pe parlamentari din raza de acţiune a DNA şi ANI?

Răspunsul la această ultimă întrebare e răspunsul la toate: chiar parlamentarii.

Sau: numai parlamentarii.

Poate cineva să-mi spună o singură lege izvorâtă din nevoile cetăţenilor, pe care parlamentarii le-ar cunoaşte şi le-ar discuta în Parlament? Eventual, şi noaptea?

 

Singurele preocupări legislative ale

reprezentanţilor poporului sunt cele

ale unui Parlament constituit în

vederea comiterii de

infracţiuni. 

 

Adică asigurarea unui cadru legal care să apere dreptul infractorilor aleşi la o activitate de profil lipsită de stres.

De data asta, Traian Băsescu are dreptate: acest Parlament aruncă România cu 10 ani înapoi. Ba chiar cu 25, pentru că e vorba de aşezarea politrucilor deasupra legilor.

Cristian Tudor Popescu este senior editor al ziarului Gândul

 

………………………………………………………….

Thursday, 12 December 2013. 1960 vizualizări48 comentarii, 29 voturi

Dragi votanţi ai USL,

Ponta vă crede proşti!

Sunteţi?

Autor:  Laura Ciobanu

 

Dragi votanţi ai USL, omul pe care l-aţi trimis să fie premier în decembrie 2012 vă crede proşti.

În caz că nu vă daţi seama, Victor Ponta tocmai v-a insultat grav inteligenţa ieri, când s-a întors de la Johannesburg într-o ţară al cărei Parlament tocmai abrogase statul de drept, şi nu a suflat nicio vorbă despre asta toată ziua, ca şi cum nimic grav nu s-ar fi întâmplat.

V-a insultat inteligenţa dându-vă încă trei zile libere de sărbători, ca şi cum asta v-ar putea distrage atenţia de la faptul că majoritatea USL a schimbat Codul penal şi s-a scos de sub aria de acoperire a DNA. A anunţat triumfal că preţul pâinii a scăzut cu 12%, ca şi cum câţiva bani mai puţin la o pâine v-ar face să uitaţi că în curând, în România, furtul cu portofelul va fi mai aspru sancţionat decât furtul cu contul bancar.

V-a insultat inteligenţa când v-a vorbit despre vreme şi despre felul în care se pregăteşte guvernul de iarnă, sperând că nu o să observaţi ce vremuri ne pregăteşte USL nouă tuturor. V-a insultat când a pomenit despre aversele de ninsoare care ar putea veni şi nu a suflat o vorbă despre ploaia de reacţii negative care, între timp, se revărsa pe capul lui din partea ambasadelor, ca urmare a noului atentat la Justiţie comis în Parlament, sub ochii adormiţi ai PDL. Şi vă insultă dacă vrea să credeţi că nu are niciun amestec în ce s-a întâmplat pentru că atât deputatul, cât şi premierul Ponta lipseau din ţară în ziua respectivă.

Într-o paranteză, mă întreb cum e posibil ca Ponta, aflat la Johannesburg la înmormântarea lui Nelson Mandela şi ştiind ce făceau ai lui acasă, să nu fi avut nici măcar o clipă de umilinţă interioară gândindu-se că niciodată nu va reuşi să se înalţe nici până la genunchiul acelui om. Un om capabil să facă închisoare nevinovat, dar să nu renunţe la convingerile sale trebuie să fie o enigmă pentru Ponta, obişnuit cu baroneţii lui, care sunt gata să compromită şi România, numai să nu meargă ei la închisoare, vinovaţi fiind. Dar sunt convinsă că, în entuziasmul său de a se fi fotografiat cu Obama şi de a pune pozele pe Facebook, premierul nostru nu s-a gândit mai mult de o clipă la Mandela.

Nu ştiu, la ora la care scriu aceste rânduri, ce va spune premierul în această seară la televiziune, dar în mod sigur vă va insulta inteligenţa şi aici. Adept al ideii „Nicule, mai dă-le o sută de lei în plus”, premierul crede că e suficient să vă arunce o mână de boabe şi să-şi vadă liniştit de agenda lui şi a baronilor săi.

Mi se pare sinistru modul în care gândirea unui om tânăr, care, aparent, nu avea cum să fi fost tarat de comunism, se pliază atât de bine pe vechile învăţături şi aplică atât de entuziast schemele PCR. Şi în comunism era o clasă, nomenclatura, care avea o serie de privilegii; acum avem baroni locali şi parlamentari imuni la Justiţie. Şi atunci, ca şi acum, răul era difuz, nimeni nu era de vină pentru el. Ceauşescu nu era rău, el nu cunoştea, sărmanul, situaţia din ţară, că îl ţinea în beznă aparatul de partid. Nici Victoraş nu e rău, el pur şi simplu lipsea din ţară când majoritatea USL şi-a făcut de cap cu Codul penal. Unii dintre voi aţi văzut o dată spectacolul ăsta, în montajul original, cu Ceauşescu. Chiar doriţi să-l revedeţi?

Eu cred că nu. Eu cred că cei mai mulţi dintre voi nu sunt aşa uşor de prostit. Eu cred că deja v-aţi dat seama, în forul vostru interior, cât de greşit v-aţi investit speranţele în 2012. Mai cred că voturile voastre nu sunt un bun câştigat pentru totdeauna de USL. Iar dacă nu vă simţiţi în stare să votaţi deocamdată altceva decât USL, măcar trageţi-i de urechi, e dreptul şi datoria voastră.

Aşa că revin la fraza din deschidere. Ponta vă crede proşti. Sunteţi?

 http://www.evz.ro/detalii/stiri/dragi-votanti-ai-usl-ponta-va-crede-prosti-sunteti-1072035.html#ixzz2nGmMGa2W 

 

…………………………………………..

Codul Penal, acest pai al înecaţilor din USL

Cristian Teodorescu 11 Dec la 22:08 67 comentarii 1015 vizualizari.

 

Intenţia parlamentarilor uselişti de a umbla la Codul Penal, ca să-i scape pe demnitarii de tot felul de ANI şi DNA, cu precizarea că ăştia n-ar fi funcţionari publici, a început ca o şobolăneală, a continuat ca o porcărie şi e pe punctul de a băga România în hazna.

Accept că ANI şi DNA nu sînt inocente politic, am şi scris asta aici. Dar ideea uselistă de a le da astfel cu tifla lui Horia Georgescu de la ANI şi Laurei Codruţa Kovesi, urmaşa şi continuatoarea lui Daniel Morar la DNA: – Nu vă desfiinţăm, dar nici nu vă lăsăm să vă mai atingeţi de noi! e de o tîmpenie revoltătoare. Trebuie să fii prost ca să mai visezi să-ţi faci legi cu girofar. Şi asta nu fiindcă îţi bat occidentalii obrazul – parlamentarul român are obrazul suficient de gros ca să nu-i pese de ceea ce zice Vestul. Acum însă rişti să scoţi lumea în stradă. Iar dacă te mai trezeşti şi cu niscai sancţiuni economice dinspre U.E. încep alegătorii să te desteste şi apoi să te urască, aşa cum li s-a întîmplat şi pedeliştilor.

Dacă la un an de guvernare, ca să nu mai pun şi lunile dinainte, marea ta problemă e cum să schimbi Codul Penal ca să-ţi scapi incompatibilii şi corupţii, ori ţi-au luat minţile procentele cu care ai cîştigat alegerile, ori mai degrabă te strîng cu uşa penalii, ameninţîndu-te că ei te-au ridicat, ei te dau jos. Şobolăneala cu care s-au pus la cale voturile de marţi n-a fost nici măcar bine ticluită. Vii tu, hodoronc, tronc, să bagi pe ordinea de zi nişte legi şi niscaimodificări la Codul Penal mitocosite cu o noapte înainte de Comisia juridică a Camere, fără să ştie nimeni ce are de votat?! Ăsta e comportament de gaşcă pusă pe lovituri, nu de parlamentari care ştiu măcar să-şi ambaleze porcăriile cu regulamentele celor două Camere.

Cînd îi oferi lui Băsescu o asemenea pleaşcă, mai şi miorlăi pe urmă făcînd pe victima dictatorului şi-l acuzi că a stîrnit cancelariile occidentale împotriva ta? Dar cum rămîne cu reacţiile împotriva acestor porcării ale celor din ţară, dintre care mulţi numai de simpatie faţă de Băsescu nu pot fi bănuiţi? Astea nu se pun? Şi ca dovadă a stupidităţii useliste în acţiune, în timp ce au făcut două comisii parlamentare ca să-l prindă cu fofîrlica pe Băsescu majoritarii au provocat un scandal care face din hectarele prezidenţiale o furtună într-un ghiveci cu flori.