CD
24 aprobate

dnitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

Macaroanele taiate continua si ingrijorarea si-a facut loc in randul presei aservite Globalismului cum ar fi „National Interest” si „Ultraconservatorul”.

MACAROANA ISRAELIANA TAIATA SA PRICEAPA GLOBALISTII
– taiata de sirieni cu echipament rusesc
Associated Press

Forțele de apărare antiaeriană ale Siriei au doborât 22 de rachete lansate de avioane de război israeliene în timpul unui atac aerian împotriva țintelor militare din Siria, a declarat vineri armata rusă din Siria.
Admiral Vadim Kulit, șeful Centrului de Reconciliere al armatei ruse din Siria, a declarat că șase avioane de vânătoare israeliene au vizat instalații din provinciile Damasc și Homs, zburand in spațiul aerian al Libanului la sfârșitul zilei de joi.
Admiralul rus, Vadim Kulit a declarat că unitățile siriene de apărare aeriană au doborât 22 din cele 24 de rachete lansate de avioanele de război israeliene cu sisteme de apărare aeriană furnizate de Rusia Pantsyr-S și Buk-M2.

Nu a existat o reacție imediată din partea Israelului, care rareori comentează cu privire la operațiunile sale militare din Siria, in special cand au pierderi.
Declarația lui Kulit a urmat unui raport al agenției siriene de știri de stat SANA potrivit căruia unitățile siriene de apărare aeriană au răspuns la un atac aerian israelian care a vizat mediul rural de la Damasc și provincia centrală Homs. De asemenea, nu au fost raportate imediat victime.
Photo:
https://antiempire.b-cdn.net/wp-content/uploads/2021/08/1460359325_1.jpg

Sursa: https://apnews.com/article/europe-middle-east-russia-israel-syria-13bedcedb61e5ced898ab2424a35fcfb
Traducerea: CD

Nota traducatorului:

PANTZIR – „Carapace” – este o familie de rachete sol-aer autopropulsate, cu rază medie de acțiune și sisteme de artilerie antiaeriană. Începând cu Pantsir-S1 ca prima versiune, este produs de KBP Instrument Design Bureau din Tula, Rusia. Sistemul este o dezvoltare ulterioară a 2K22 Tunguska și utilizează radare cu matrice etapizată atât pentru achiziționarea țintelor, cât și pentru urmărire.

Pantzir-S1 a fost conceput pentru a asigura apărarea aeriană punctuală a instalațiilor militare, industriale și administrative împotriva aeronavelor, elicopterelor, munițiilor de precizie, rachetelor de croazieră și UAV-urilor; și pentru a oferi o protecție suplimentară unităților de apărare aeriană împotriva atacurilor aeriene inamice care utilizează muniții de precizie, în special la altitudini mici până la extrem de joase.
Unul dintre rolurile Pantzir-S este de a oferi apărare aeriană sistemelor de rachete S-300, S-400 si S-500.

Scopul lor este protecția țintelor civile și militare punctuale și zonale, pentru trupele motorizate sau mecanizate până la dimensiunea regimentului sau ca activ defensiv al sistemelor de apărare aeriană de rang superior, cum ar fi S-300/S-400.

Sistemul are capacitatea de a misiuni anti-muniții. Poate lovi țintele de pe linia de apă/la suprafata apei. Poate funcționa într-un mod complet automat, are si capacitatea de a lucra într-un mod complet pasiv. Probabilitatea de a lovi o țintă pentru 1 rachetă nu este mai mică de 0,7 cu un timp de reacție de 4-6 secunde.

Acesta poate trage rachete și armament de artilerie – un tun de 30mm în timp ce este în mișcarea de urmarire a tintelor multiple. Pentru stația radar principală, detectarea timpurie în înălțime poate fi cuprinsă între 0-60° sau 26-82° în funcție de mod. Sistemul are avantaje semnificative față de alte sisteme, cum ar fi Crotale NG (Franța), Roland-3 (Franța + Germania), Rapier 2000 (Marea Britanie), SeaRAM (Germania + SUA).
Acest lucru este confirmat de testele comparative si rezultă în mod clar si din limitele declarate ale posibilităților sistemelor

În 2013, a existat o variantă cu două stații radar pentru detectarea timpurie avand o structură modulară care permite înlocuirea rapidă și ușoară a oricărei piese.
Sistemul de control infrared Pantsir-S1 include un radar de achiziție țintă și un radar de urmărire a benzii de undă dublă care operează în banda de undă UHF și EHF. Intervalul de detecție este de 32-36 kilometri, iar intervalul de urmărire este de 24-28 kilometri pentru o țintă de 2 mp . De asemenea, poate realiza în mod fiabil mai mult, la 45 km. Acest radar urmărește atât țintele, cât și racheta sol-aer în timpul zborului. Dimensiunea minimă a țintei 2-3 centimetri pătrați.

După primirea coordonatelor țintă de la orice sursă, aceasta poate focalize pe ținta folosind tot radarul, cu excepția radarului de detectare timpurie, într-un interval cuprins între -5 și +85 grade pe vertical. Intervalul dintre lansările de rachete este de 1-1,5 secunde – un record mondial pentru sistemele analogice).

Sistemele de rachete S-400 Triumf și sistemele Pantsir pot fi integrate într-un sistem de apărare cu două straturi.

Dezvoltarea sistemului Pantsir-S a început în 1990 ca un succesor planificat al Tunguska M1. Seria finală de teste înainte de livrare a avut loc în mai 2007 la Kapustin Yar si a inclus un marș forțat de 250 km către o poziție de lansare nepregătită care simulează realizarea unei misiuni tipice de apărare aeriană.

Noua variantă modernizată a Pantsir-S1 a fost prezentată pentru prima dată în februarie 2019 ca unele dintre modelele planificate. Experiența desfășurării sistemului în Siria a fost aplicată în timpul dezvoltării noii modificări.
Are un radar de căutare în bandă L modernizat, cu capacitatea de a urmări până la 40 de ținte simultan și un nou radar multifuncțional EHF de control infrarosu care poate angaja patru ținte simultan, ambele echipate cu matrice de antene etapizată.

Sistemul utilizează, de asemenea, noua rachetă sol-aer 57E6M-E cu plafon crescut de la 15 la 18 km rază de acțiune de angajament de la 20 la 30 km și viteză de 1.300 la 1.700 m/s precum și cu focos de fragmentare mai greu de 25 kg, comparativ cu focosul de 20 kg al rachetei standard 57E6-E

Varianta Pantsir-SM încorporează o stație de direcționare multifuncțională, crescând intervalul de detecție a țintei de la 40 la 75 km și intervalul de implicare de la 20 la 40 km. Sistemul utilizează, de asemenea, o nouă rachetă cu rază extinsă de acțiune de mare viteză, iar sistemele Pantsir existente pot fi modernizate cu usurinta la standardul SM. Este echipat pe un nou șasiu Kamaz de 8×8 Kamaz cu o cabină blindată.
Dezvoltare finalizată în 2019:
– A – Tun classic: 2A38M; 2 tevi automat anti-aeronave calibr: 30 mm;
– rata maximă de foc: 2.500 de runde pe minut
– viteza proiectilului: 960 m/s; greutate 0,97 kg; muniție: 700 de runde pe armă

– B – Radar de achiziție țintă:
• Tip: Matrice scanată electronic pasiv; acoperire: 360°;domeniu de detecție: cel puțin 32 km, până la 36 km și cu o probabilitate mult mare de a 45 km in sus.
• Banda: UHF
-C _ Radar de urmărire a țintei:
• Tip: Matrice scanată electronic pasiv; acoperire: con +/−45°;
• Raza de urmărire: cel puțin 24 km, până la 28 km
• Numărul maxim de obiective poate fi urmărit simultan: 20
• Numărul maxim de obiective pot fi angajate simultan: 3
• Numărul maxim de rachete poate fi controlat radio simultan: 4
• Banda de lucru: EHF sau IFF.

TESTARI IN SIRIA
În noaptea de 5-6 ianuarie 2018, Baza Aeriană Khmeimim a fost atacată de 13 vehicule aeriene fără pilot de tip avion (UAV). Șapte drone au fost eliminate de sistemele de apărare aeriană Pantsir, șase au fost captate si aterizate la coordonatele atribuite cu ajutorul hardware-ului de război electronic.

La 14 aprilie 2018, forțele americane, britanice și franceze au lansat un baraj de 103 rachete aer-suprafață și de croazieră care vizau opt locații din Siria.
Potrivit oficialilor ruși, douăzeci și cinci de rachete Pantsir-S1 lansate ca răspuns au distrus douăzeci și trei de rachete sosite,
Departamentul american al Apărării a declarat că nu au fost doborâte rachete aliate. (?!!!)
Dupa luni de zile s-a constatat ca abia 64 de rachete aliate au ajuns pe teritoriul sirian, restul au esuat la lansare sau au cazut pe traseu in apa.
Doar 23 de rachete aliate ajunse pe uscat au vizat tinte militare si au fost usor doborate de rachetele Pantzir, iar restul s-au ratacit inprastiat in teritoriu fara a atinge vre-o tinta/obiectiv, fiind gre de gasit si identificat.

BUK-M2
Sistemul de rachete Buk, în rusă copac, este o familie de sisteme de rachete sol-aer autopropulsate, cu rază medie de acțiune, dezvoltate de Uniunea Sovietică și statul succesor al acesteia, Federația Rusă, și concepute pentru a contracara rachetele de croazieră, bombele inteligente, aeronavele cu aripi fixe și rotative și vehiculele aeriene fără pilot.
O versiune navală a sistemului, proiectată de MNIIRE Altair, în prezent parte a GSKB Almaz-Antey, pentru marina rusă, a primit denumirea GRAU 3S90M

Un batalion standard Buk este format dintr-un vehicul de comandă, un vehicul radar de achiziție țintă (TAR), șase vehicule lansator de ridicare și radar (TELAR) și trei vehicule lansatoare de transportoare erectoare (TEL). O baterie de rachete Buk este formată din două telar și un vehicul TEL.

Buk-M1-2 TELAR utilizează șasiul GM-569 proiectat și produs de JSC MMZ (Mytishchi). Suprastructura TELAR este o turelă care conține radarul de control infrarosu în față și un lansator cu patru rachete gata de foc în partea de sus. Fiecare TELAR este operat de un echipaj de patru și este echipat cu protecție chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN).

Acesta poate ghida până la trei rachete împotriva unei singure ținte. În timp ce Buk timpuriu a avut un sistem de urmărire radar de zi 9Sh38 designul său actual poate fi echipat cu un sistem combinat de urmărire optică cu o cameră termică și un telemetru laser pentru urmărirea pasivă a țintei. Sistemul 9K37 poate utiliza, de asemenea, același 1S91 Straight Flush 25 kW G / H bandă radar de undă continuă ca 3M9 „Kub” sistem.

Toate vehiculele sistemului de rachete Buk-M1 și Buk-M1-2 folosesc un computer Argon-15A, la fel ca și radarul Zaslon – primul computer digital aeropurtat fabricat de sovietici, proiectat în 1972 de Institutul sovietic de cercetare în domeniul ingineriei calculatoarelor NICEVT, în prezent NII Argon. Este produs la o uzină din Chișinău numită inițial „50 de ani de URSS”.

Vehiculele sistemului de rachete Buk-M2 și Buk-M2E folosesc o versiune ușor îmbunătățită a Argon-A15K. Acest procesor este, de asemenea, utilizat în sisteme militare, cum ar fi apărarea antisubmarina Korshun și Sova, radare aeropurtate pentru MiG-31 și MiG-33, sisteme mobile de rachete tactice Tochka, Oka și Volga.
În prezent, Argons sunt actualizate cu seria Baget de procesoare de NIIP.

• Gama de achizitii tinta – Rază: 140 kilometri; altitudine: 60–25.000
• Grupuri de tragere într-un batalion: până la 6 (cu un post de comandă)
• Grupuri de tragere care operează într-un sector cu 90° în azimut, 0-7° și 7-14° în altitudine si 45° în azimut, 14-52° în altitudine
• Înălțimea de ridicare a catargului radar (pentru TAR 9S36): 21 de metri
• Reîncărcarea a 4 rachete de către TEL automat: în jur de 15 minute
• Timp de pregătire pentru luptă: nu mai mult de 5 minute
• Probabilitate de ucidere (cu o rachetă): 90-95%
• Zona de implicare țintă
Avion – Altitudine: 15–25.000 metri; Rază de acțiune: 3-42 kilometri
Rachete balistice tactice – Altitudine: 2,0–16 km Rază de acțiune: 3-20 km Obiective maritime: până la 25 de kilometri
Obiective terestre: până la 15 kilometri
Aceste echipamente au raza scurta de actiune si nu pot fi folosite decat in scop defensive dar extreme de précis si eficace.
Sursa Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Pantsir_missile_system

Federatia Rusa are in Siria si rachete S-300 si S-400, care insa sunt folosite doar la apararea bazelor militare rusesti si sunt actionate doar de armata rusa nu si cea siriana.
Rusia a luat toate masurile, la insistentele obositare ale guvernului israelian, ca sa nu creeze nici macar suspiciuni ca ar da Siriei echipament militar ce ar putea fi folosit in scopuri ofensive.

Se pare insa ca si rusii s-au cam saturat de insitentele obsessive si exagerate ale Israelului si nu mai permit sa fie continuu atacati de fortele IDF.
Un instructaj bun al militarilor sirieni si un echipament eficient au taiat macaroana israeliana.
CD