Sorin
1.164 aprobate

george-turle@t-online.de
79.197.52.248
Nu s-a schimbat nimic de atunci…poate in mai rau.

Intre timp, rusii continua sa ia bataie ca sacul de fasole (in curand Herson si Nova Kakhovka, concomitent Luhansk), iar Putin continua sa fie umlit pe oriunde se duce si incearca sa cerseasca o mana de ajutor.
Presa rusa anunta cu mare fast „discutii interesante” intre Putin si Erdogan, speranta cea mare fiind aducerea in discutie a unui plan de propuneri de negocieri (dar de-alea in conditiile visate de rusi). Adica sa-si gaseasca in Turcia o ultima usa care se mai deschide. Rezultatul realitatii:
-Turcia voteaza contra Rusiei la ONU (pentru rezolutia condamnarii anexarilor)
-Erdogan il face pe Putin sa astepte minute in sir, intr-o atmosfera jenanta, in timp ce sultanul isi prelungrea meciul de ping-pong cu presedintele Kazahstanului.
-Cand se vad, Erdogan ii adreseaza salutul si toate propozitiile introductive in turca, iar astalalt se uita disperat dupa un translator.
-Nimic discutat despre nici un fel de „negocieri” (nu poate exista asa ceva), ci doar despre milogeala lui Putin de a deschide in Turcia un hub de livrare de energie catre Europa. Europa i-a spus clar, nu-i mai trebuie gazul lui.

In prealabil, Putin a incercat fenta Nord Stream 2. De la „sa inghete la iarna! ” de acum 2 luni, acum vorbeste de „partenerii europeni, care trebuie doar sa deschida robinetul NS2 pentru a se relua livrarea de gaz”. Traducerea libera clara e ” mai baietzi parteneri, deschideti naibii robinetul, ca n-am unde vinde alea 160 de miliarde de mc de gaz anuala si raman dracu’ fara bani…imi intra deja bugetul pe minus si mai am si de sustinut un razboi, mai am si probleme cu echiparea mobilizatilor! „.

Christiane Hoffmann a raspuns respectivelor apropouri:

„Ja. Man habe unabhängig von der möglichen Sabotage an den beiden Pipelines feststellen müssen, dass Russland kein zuverlässiger Energielieferant mehr sei, sagte Hoffmann. Sie verwies darauf, dass schon vor der Beschädigung kein Gas mehr durch Nord Stream 1 geflossen ist.”
Adica:
Independent de posibilele sabotaje asupra ambelor conducte, s-a stabilit ca Rusia nu mai e un partener de incredere. Si mai zice Cristiana ca oricum, dinainte de a fi vorba de avariile cu pricina, nu mai curgea nika gaz prin NS1.
Traducere prescurtata: „nu te mai milogi, ca-i ‘jaba…”

Adica Putin s-a cocosit intr-o pretinsa pozitie de forta…”va ard! „, iar acum incearca s-o dea cu „C’mon, just kidding!!! „.

Intre timp, binecunoscutul Solovyov se pare ca intra in depresie:

https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1580623756934152193?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

https://pbs.twimg.com/media/Fe-FDHcakAANE9V?format=jpg&name=medium

https://pbs.twimg.com/media/Fe-FDHfakAA_KpC?format=jpg&name=medium

Li s-a tot pus ca stocurile de echipamente sunt la locul lor, dar de fapt lipsesc. Rusii au rasuflat usurati la puseul celor 2 zile de rachete rusesti care au lovit orasele ucrainene, pentru ca nu stiiau daca de fapt mai au ceva rachete pe stoc. Calculele spun ca nu prea mai…la cele sol-sol se face simtita din plin penuria, rusii incepand sa foloseasca sisteme S-300 pentru astfel de lovituri. Pe de alta, rata de interceptare e mereu crescanda, iar parte starea unora e deplorabila, au ajuns sa cada in alte destinatii decat cele programate la lasare, inclusiv in propriile orase (Belgorod).

https://www.express.co.uk/news/world/1682652/russia-ukraine-war-belgorod-missile-building-battlefield-kremlin-military-equipment-vn

https://images.jpost.com/image/upload/f_auto,fl_lossy/t_JM_ArticleMainImageFaceDetect/516878

A intrat in razboi ca o armata de mana a doua, mult-mult sub nivelul peopagandei si a ajuns dupa 8 luni in stadiul uneia de mana a 4-a. Care cauta munitie la nord coreeni, cauta veste anti-glont si echipamente de iarna pentru soldati in Turcia (si au fost refuzati), nu-s capabili sa aiba o drona proprie, devin un mic proxy war iranian dpadv, nici pui de soldat nu a avut siteme inflarosu (night vision) la dispozitie, iar in timp ce nivelul pierderilor in randul trupelor permanente a atins nivele inacceptabile (si cele de la capitolul echipament (cat de cat) modern), acum se incropeste cu puscariasi recrutati de Wagner, conscripti trimisi pe front dupa o saptamana de „pregatire”…un amalgam de carpeli. Acum incep sa reconditioneze T-62-uri, pentru ca ce e peste T-90 si T-90A nu mai pot produce si au pierderi si din inventarul lor.
Da, vor spune rusofilii cu vechea placa „dar adevaratele arme….dar adevaratii soldati, toate sunt dosite undeva si vor veni….vor veni…si atunci sa vezi, sa vezi, sa veeeezi! ” (da-da!..). Vor spune ca lucrurile astea vechi sunt pentru a determina NATO sa consume arme moderne in procesul de distrugere a lor . Pe langa prostia afirmatiei, care sfideaza orice logica a unui razboi, ei singur ar admite prin asta ca echipamentele astea sunt consumabine, dar….implicit si oamenii care le opereaza. Adica rusii nu dau un rahat pe soldatii lor: „du-te, hepea Ivane, pe cutiile de conserve pe care ti le punem la dispozitie, la moarte sigura, dar fii mandru ca ucrainenii au consumat armament modern pe tine si pe vechitura ta” . Nu-i o surpriza pentru tara in care flota oligarhilor ar face-o invidioasa pe cea militara dpdv cost, iar banii, atatia cati au fost, trebuiesc cautati pe acolo, ori pe la casinourile, vilele de lux, parcurile sa plajele private, precum si sutele de miliarde dosite de barosanii rusi prin Europa.
Peste toate, acum comandamentul militar anunta ordonarea incetarii „actiunilor ofensive”…comic. De parca in ultimele 2 luni armata rusa ar mai fi avut ceva actiuni ofensive carora sa le puna frana…
Parca nu cred ca Solovyov nu stia toate astea de multicel, doar ca acum devin vizibile pentru ochiul publicului de acasa. Oricat de gros covorul, la un moment dar nu mai poti baga atata mizerie sub el, fara sa se vada denivelrile. Nu mai ai loc.