CD
1.081 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
RUSIA CERERE PROPRIETATE PESTE 3 PROPRIETĂȚI SUPLIMENTARE LA IERUSALEM
De Hana Levi Julian

Rusia a cerut Israelului să transfere proprietatea asupra a trei biserici istorice, toate situate pe Muntele Măslinilor, sub controlul Moscovei.
Fostul prim-ministru al Rusiei, Serghei Stepashin, a anunțat duminică că intenționează să depună un proces la o instanță israeliană pentru a forța statul evreu să restituie Rusiei proprietatea asupra bisericilor.
Stepashin este definit ca „șeful Societății Imperiale Ortodoxe Palestiniene”, a raportat Ynet.

Cele trei proprietăți vizate sunt cele ale Mănăstirii Maria Magdalena, Mănăstirii Înălțarea Domnului și Bisericii Viri Galilaei, care servește și ca reședință de vară a Patriarhului Ortodox Grec, care nu este un fan al guvernului israelian.
Prințesa Alice de Battenberg, bunica Regelui Carol al III-lea al Marii Britanii și strănepoata Reginei Victoria a Angliei, este înmormântată la Mănăstirea Maria Magdalena. Prințesa a fost declarată dreptă printre națiuni după moartea ei.

Toate acestea au loc în timp ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, așteaptă încă o decizie cu privire la proprietatea complexului Alexander Court din Ierusalim, care se află într-o locație turistică strategică în inima orașului vechi.
Primul ministru Benjamin Netanyahu i-a promis lui Putin că Israelul va transfera proprietatea asupra site-ului către Rusia, în schimbul eliberării cetățeanului israelian Na’ama Issachar, care a fost închis la Moscova pentru posesie de droguri în 2019.

Isahar a fost eliberat, dar Israelul nu și-a respectat încă finalul înțelegerii. Este de așteptat să se formeze o echipă specială de miniștri care să discute problema și să ia o decizie atunci când noul guvern va fi așezat.
„Am lucrat la el timp de cinci ani; am găsit toate documentele istorice, dar situația cu Ucraina a răcit lucrurile, iar Israelul se comportă ca de obicei în Israel – au decis să nu decidă și se joacă cu noi”, a spus Stepashin.
„Rusia va exercita presiuni pentru a obține controlul asupra proprietății”.

Sursa: https://www.jewishpress.com/news/global/russia/russia-demands-ownership-over-3-additional-jerusalem-properties/2022/12/25

Traducerea: CD