Sorin
1.698 aprobate

george-turle@t-online.de
78.94.7.50

 

Gata, ingheata Europa:

„Cu toții ne amintim cum în 2022 și chiar 2023 tema înghețarii Europei s-a accelerat. Chiar și Președintele Rusiei a vorbit personal despre acest lucru de mai multe ori, Gazprom a realizat un videoclip special pe această temă, numeroase ore de emisiuni au fost dedicate acestui lucru la televiziunea rusă, media de internet și nici blogosfera nu au rămas în urmă.

Europa trebuia să înghețe pentru prima dată în iarna 2022-2023, dar din moment ce nu a înghețat atunci, apoi în iarna 2023-2024 – cu siguranță!

Au vrut ca Europa să înghețe nu la figurat, ci la propriu – am examinat separat această problemă:…”

In imagine, orasul Krasnoyar, aratat in videoclipul de propaganda al lui Gazprom „Winter will be Big”
https://dzen.ru/a/ZTzB1cVKJVGSb-qM

continuare:

„….Și acum a venit iarna. Și a început înghețarea. Dar din anumite motive, nu în Europa, ci în Rusia. Și inclusiv, chiar în centru, literalmente în regiunea Moscovei.

Zeci de mii (!) de locuitori ai diverselor așezări au rămas fără încălzire în ger de 30 de grade la începutul lunii ianuarie în centrul țării, nu departe de capitală. Și nu numai fără încălzire, ci și fără lumină și apă. Acest lucru este raportat de presa federală, în special Gazeta.ru.
https://avatars.dzeninfra.ru/get-zen_doc/271828/pub_659ce062f79ef86dc1ea5996_659ce1f2eb35721ecb5a3677/scale_1200
Pentru a cita mass-media:

În cel puțin 20 de așezări din regiunea Moscovei există întreruperi în furnizarea de lumină, căldură și apă. Numai în Podolsk, peste 20 de mii de locuitori îngheață în apartamentele lor.
Ce s-a întâmplat?
În noaptea de 4 ianuarie, temperatura în regiunea Moscovei a scăzut brusc. De la înghețuri ușoare a scăzut la -30 de grade. Din această cauză, rețelele de încălzire și stațiile electrice învechite au început să se defecteze, ceea ce a făcut ca locuințele să piardă energie electrică și încălzire. De exemplu, conform informațiilor de la locuitorii din Podolsk, temperatura din case a scăzut imediat la 10 grade.

Nu numai clădirile rezidențiale, ci și instituțiile guvernamentale au rămas fără încălzire și lumină. De exemplu, Spitalul Clinic Regional nr. 5 Podolsk, unde au fost nevoiți să aducă pistoale speciale pentru încălzire.
Locuitorii din Khimki, Balashikha, Lyubertsy, Serpuhov, Solnechnogorsk, Klimovsk, Cehov, Lobnya și alte așezări, inclusiv. și anumite districte ale Moscovei.

În special, în dimineața zilei de 4 ianuarie la Moscova, o substație de pe Vysokovoltny Proezd a luat foc ca urmare a unei supraîncărcări. În urma incidentului, peste 20 de clădiri rezidențiale cu mai multe etaje din Otradnoye, Bibirevo, Medvedkovo de Nord și de Sud au rămas fără electricitate și încălzire în condiții de îngheț puternic. De asemenea, au fost observate probleme cu deconectarea în regiunile Lyubertsy, Ramensky și Naro-Fominsk.
Locuitorii din regiunea Tula suferă și ei (de exemplu, locuitorii satelor Temyan și Skripovo trăiesc fără încălzire, lumină și apă din 31 decembrie) și multe alte regiuni rusești.

În total, acesta este cel mai probabil nici măcar zeci, ci deja sute de mii de rezidenți.

Presa citează câteva declarații revoltate ale locuitorilor date jurnaliştilor sau publicate pe reţelele de socializare:

„Solnechnogorsk:

Fara incalzire, fara apa calda, pene de curent! Administrația orașului scrie că sala de cazane a pornit și se va încălzi în curând, dar nu este așa! Oamenii îngheață! Această problemă nu a început ieri și nici azi, a fost încă de la începutul sezonului de încălzire, avem probleme constante cu încălzirea și apa caldă, se instalează un cazan și încălzitoare acasă, facturile la electricitate cresc vertiginos.”

„SNT „Sosnovy Bor”, Serpuhov:

Tot satul îngheață. Nu a mai fost curent de ieri seară, sosește serviciul de urgență (după câteva ore de apel – nu răspund la telefon) reconecta ceva și după cinci minute totul se repetă. Acum transformatorul a luat foc complet.”

„Klimovsk (microdistrictul Podolsk):

Ce fel de atitudine ai față de oameni? De la 3 dimineata, opriti incalzirea si o tineti pana acum! Bateriile de la intrări sunt înghețate, acum caută oameni care să repare pauzele pe care le-ai creat cu propriile mâini!”

„Moscova:

Au spus ieri la televizor că totul a fost reparat, dar nu a fost cazul. Casa îngheață, ne temem că atunci când vine căldura pe țevi pur și simplu vor sparge. Acum locuiesc într-o cameră cu încălzitor, pur și simplu fug în bucătărie în jachetă, apartamentul este acoperit de gheață”

„Regiunea Tula:

Mulți locuiesc aici în mod permanent, iar aceasta este singura lor casă Ne ignoră, nu ne dau ora exactă a conexiunii și refuză să înregistreze aplicațiile. Încercăm să scriem guvernatorului și parchetului. Dar deocamdată vom rămâne neauziți.”
Pentru cei cărora le place să vorbească despre falsuri și umplutură, le las în mod special un link către sursă:
„„Întregul sat îngheață”: în regiunea Moscovei zeci de mii de oameni au rămas fără încălzire în frig
Peste 20 de mii de oameni au rămas fără încălzire în regiunea Moscovei”
https://www.gazeta.ru/social/2024/01/05/18095659.shtml

El nu este singurul; există o serie de alte publicații similare în alte media. Cei care vor să găsească vor găsi.

Dar am observat că în unele mass-media, articolele pe tema înghețului în Rusia au început deja să fie șterse prompt! Yandex își amintește încă, dar paginile nu mai există. De exemplu, a existat un articol similar pe site-ul Ren-TV, dar acum a dispărut:
https://avatars.dzeninfra.ru/get-zen_doc/271828/pub_659ce062f79ef86dc1ea5996_659ce56caa8dfa366d74ba20/scale_1200
De asemenea, este de remarcat faptul că informațiile despre situația de urgență din Podolsk au fost ascunse autorităților timp de o zi, a declarat viceguvernatorul regiunii Moscova, Evgheni Khromushin
https://avatars.dzeninfra.ru/get-zen_doc/271828/pub_659ce062f79ef86dc1ea5996_659ce88d11d09240e67b7d61/scale_1200
Potrivit datelor preliminare, a avut loc o întrerupere a curentului, iar aceasta a fost urmată de un „lovitura de berbec”…..

(nota personala: aceasta „lovitura de berbec” e caracterizata prin modificarea ori intreruperea brusca a cursului de curgere a unui fluid, creind soc sau turbulente. Poate avea drept cauza inchiderea brusca a unei valve (poate fi cazul uneia cu actionare electrica, careia i s-a comandat inchiderea de catre un senzor de presiune sau temperatura). In domeniul meu (proietare in domeniul energetic), asemenea „lovituri de berbec” apar si in cazul in care partea de impingere a unei grupe de pompe nu urmeaza fluent traiectoria de pe partea de aspiratie, gen Pompa 1,2,3,4 pe partea de aspiratie, iar dincolo nu se continua traiectoria, ci conducta principala de pe partea de impingere, prin felul in care a fost proiectata, obliga fluidul sa o ia in partea opusa curgerii de pe partea de aspiratie. Nemtii ii spun acelui principiu cerut de continuitate, sistem Tieschelmann)

continuare:

„…..Dar problema s-a dovedit a fi că situația a fost ascunsă, nu a fost adusă în sistemul nostru unificat de control al alimentării cu căldură pentru regiunea Moscovei, unde vedem toate incidentele și luăm deciziile adecvate.
Deci… din anumite motive, nu Europa îngheață. Și pot presupune că această înghețare a Rusiei este legată de înghețarea dorită a Europei. Faptul este că multe centrale termice și electrice din Rusia, inclusiv. în special în regiunea Moscovei continuă să lucreze la echipamente occidentale, turbine europene și americane, care după introducerea sancțiunilor au devenit imposibil sau foarte greu de întreținut, reparat și obținut piese de schimb. Iată rezultatul.
Am scris recent separat pe acest subiect:
https://dzen.ru/a/ZZlDZsVaIihVKhBn
Acolo, o parte a articolului este dedicată în special problemelor din industria energetică, în special, în special pentru regiunea Moscova, se spune următoarele:

Probleme serioase pot apărea în viitorul apropiat chiar și în regiunea capitalei. Sistemul energetic al regiunii Moscova operează mai mult de 1,7 GW de turbine cu gaz de tip FA, a căror întreținere, potrivit experților din industrie, este „dificilă”. Vorbim, de exemplu, despre mașinile Siemens: lamele pentru astfel de mașini nu mai pot fi cumpărate din străinătate și este imposibil să le restaurăm constant pe cele vechi. Dar nu numai despre ei.
Dacă sectorul energetic va închide toate centralele termice din Moscova și regiunea Moscovei care funcționează în prezent pe turbine străine, atunci, potrivit analiștilor, în regiune va exista un deficit energetic nerecuperabil de 1,5 GW.
Și acum, problemele au început deja. Nu pot spune 100% că acest lucru este interconectat, deoarece nu sunt specialist în energie, dar pot presupune că există o anumită legătură.

Deci, iată. Congelare. Dar nu Europa.” ”
Incheiere articol
https://dzen.ru/a/ZZzgYvee-G3B6lmW?experiment=931376

-Mai in gluma, o cauza a scaderii bruste de temperaturi, asa cum a stailit Soloviov, propagandistul sef de la Russia 1 inca din iarna trecuta, ar fi eolienele satanice ale satanicului occident, care imping aer rece catre Rusia.
-intr-o nota mai serioasa, cand iti invadezi vecinul, porti razoi si iti treci industria pe razboi, esti ocupat cu asigurarea necesarului de tevi de tun, nu de conducte si de lucrari de intretinere a retelelor de distributie a caldurii.