CD
560 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

RUBLA

„Ca urmare a sancțiunilor noastre fără precedent, Rubla a fost redusă aproape imediat la moloz”, a spus Biden pe 26 martie. „Economia rusă este pe cale să fie tăiată la jumătate. A fost clasată pe locul 11 ca cea mai mare economie din lume înainte de aceasta. invazie – și, în curând, nici măcar nu se va clasa printre primele 20.”
– Președintele Biden (@POTUS) 26 martie 2022

Joi “Bloomberg News” a raportat că Rubla a depășit „Realul” Braziliei pentru a deveni „cea mai performantă monedă din lume în acest an”.
Rubla rusă este cea mai bună monedă din lume anul acesta. https://t.co/kmkZzZBfnf
— First Squawk (@FirstSquawk) 12 mai 2022

De la “Bloomberg” aflam ca „Rubla depășește Realul Braziliei ca monedă cu cea mai bună performanță a anului”:
Controalele de capital impuse de Rusia au transformat Rubla în cea mai performantă monedă din lume în acest an, deși nu mulți oameni pot obține un profit din intoarcere.

Rubla și-a reluat avansul față de Dolar miercuri, când Bursa din Moscova s-a redeschis după două zile de sărbătoare legală. Acum a crescut cu peste 11% față de Dolarul american de la începutul anului, depășind avansul de 9% al Realului pentru a deveni cel mai mare câștig dintre cele 31 de monede majore urmărite de Bloomberg. Rata offshore a crescut și mai mult, aproximativ 12%.

Câștigurile Rublei rezultă dintr-o serie de măsuri luate de guvern pentru a apăra moneda distrusă în urma sancțiunilor occidentale. Pe lângă impunerea controalelor de capital, Rusia a forțat exportatorii să vândă valută și cere ca gazele sale naturale să fie plătite în Ruble. Strategii spun că intoarcerea nu este credibila, deoarece multe oficii de tranzacționare valutară au încetat să tranzacționeze cu Rubla pe motiv că valoarea sa văzută pe monitoare nu este prețul la care poate fi tranzacționat în lumea reală, dar opine lor este contrazisa de cursul bancar.

Poporul rus profită de pe urma intoarcerii, iar economia lor supraviețuiește intr-un război economic fără precedent dus din Occident.

Rusia a devenit cea mai sancționată țară din lume la doar 10 zile de la operațiunea lor specială și de atunci s-au acumulat in continuare sancțiuni suplimentare.

Faptul că moneda lor nu numai că a supraviețuit, ci și a prosperat în fața unei astfel de opoziții este un miracol.
Totuși, ironia ca Rubla să funcționeze atât de bine în timpul războiului este remarcabilă, mai ales că alte țări care au impus controale de capital în trecutul recent nu au obținut aceleași rezultate. Turcia și Argentina au încercat măsuri similare atunci când s-au confruntat cu o hoardă de vânzători în ultimii câțiva ani, cu consecințe dezastruoase pentru Liră și Peso, care au atins noi minime istorice și nu și-au revenit niciodată.
Rusia a respins de fapt planul de a adăuga aur rublei, deoarece moneda lor este atât de fierbinte.

Între timp, SUA suferă de o inflație record.

Sursa: https://www.informationliberation.com/?id=63085

Traducerea: CD