Dupa cum bine puncta autorul, atata timp cat va exista o intelighentie apropiata de comunism aceste minciuni vor fi mentinute, promovate ca adevar pentru a se trece cu vederea genocidul comunist. Un alt aspect pe care trebuie sa il avem in vedere este faptul ca sionismul evreiesc este cel care promoveaza cu insistenta holicaustul si exagerarea numarului evreilor ucisi, pe de o parte, pentru a-si ascunde propriul genocid din Palestina, pe de alta parte in scopuri financiare, si nu in ultimul rand prin victimizare perpetua isi atrag capital politic, cultural si stabilesc in mentalul europenilor crestini sentimentul vinovatiei fata de evrei.
Este lezne de observat ca toate organizatiile evreiesti care se ocupa de Holocaust au legatura cu sionismul. Evreii de buna credinta ori cei care nu impartasesc sionismul si care au scris despre tragicele evenimente din perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial, intr-un mod obiectiv, nu sunt publicati, sunt discreditati si sunt tinta unor adevarate campanii de linsaj mediatic. Unii dintre acesti autori, datorita presiunilor extrem de puternice si chiar amenintarilor si tentativelor de asasinat, au fost nevoiti sa-si retracteze cercetarile, dar unii spre cinstea lor au facut-o in stilul lui Galileo Galilei.
Pentru ca cu cat sionismul se inversuneaza sa minta cu atat creste numarul neevreilor si evreilor de demintare a minciunilor ordinare, sionismul a recurs la arma santajului financiar international si a presiunilor politice ale SUA si URSS (doua imperii cu o indelungata experienta in genocid, dornice „sa faca dreptate” dar nu cu crimele lor ci ale altora.Astfel, tot mai multe guverne au admis fara nicio cercetare stiintifica serioasa ca sunt „vinovate”, mai mult au adoptat legi aspre impotriva celor care nu sunt de acord, au ridicat astfel holocaustul la rang de axioma care nu mai trebuie dovedit, demonstrat. In paralel cu aceasta actiune de forta, sionusmul a actionat violent si in domeniul cultural imcurajand scriitorii care prezinta „a la carte” holocaustul si denigrand „revizionistii” iar Hollywood cu toti producatorii si regizorii evrei sionisti promoveaza de mai bine de o suta de ani o imagine idilica a evreilor si suferintelor lor cenzurand orice film, documentar care s-ar abate de la cliseul evreul nevinovat si brutalizat care s-a incetatenit.
In concluzie efortul d-lui Iosif Toma Popescu este unul titanic, o adevarata munca de Sisif impotriva unei masinarii sioniste monstruoase si care merita nu numai respectul nostru, dar si obligatia de a-i prelua si continua lupta pentru a demonstra ca in Romania nu a avut loc holocaust. Trebuie sa demonstram ca romanii chiar daca au avut si au un antisemitism, acesta este de natura intelectuala si este alimentat de metehnele evreiesti, si ne-au fost straine pogromurile impotriva evreilor iar caracterul romanilor si atitudinea lor fata de evrei s-a vazut la ceas de grea cumpana pentru evreime. Atunci romanii au salvat numerosi evrei iar Romania a fost o insula salvatoare intr-o mare de barbarie. Orice incercare de a schimba acest adevar va fi sortita esecului pentru ca se vor gasi numerosi Iosif Toma Popescu care sa demonteze si sa trimita in ridicolul minciunii aceste calomii.