Autor:
Nimeni nu se mai aştepta la nimic de la ministrul apolitic al Justiţiei. Apolitic dar susţinut de Călin Popescu Tăriceanu, care va fi, probabil, şi principalul beneficiar al isprăvii ministrului. Patrioţii, mulţi la număr, erau siguri că ministrul Toader a fost şi el încălecat de Sistem, de Statul Paralel, dacă nu cumva făcea el însuşi parte din odiosul sistem securistic de foarte mulţi ani. Reprezentanţii de drept ai Sistemului, menestrelii şi măscăricii acestuia începuseră deja să-l mângâie pe chelie ca pe unul de-al lor, un om serios, un politician matur, care înţelege, nu-i aşa, comandamentele momentului.
Dar n-a fost să fie. Profesorul de drept de la Iaşi, rector, fost judecător la Curtea Constituţională, i-a surprins pe toţi, şi pe unii, şi pe ceilalţi. Printr-o operă de oratorie magistrală, chiar dacă vieux jeu, parcă mai mult politică în punerea ei în scenă decât tehnicist juridică, a făcut-o praf şi pulbere pe zeiţa impostoare a Justiţiei, această „faraoancă Nefertiti” (dixit pupincuristul prea celebru CTP, un impostor violent şi dezgustător la rândul său). Dar, de fapt, ca în basm, croitoraşul cel viteaz (pe limba lui Klaus Iohannis, Das tapfere Schneiderlein, de la culegerea Fraţilor Grimm citire) a doborât „şapte dintr-o lovitură” şi chiar mult mai mult decât atât, adică pe toţi cei care apucaseră să scrie ode şi epode despre mediocra procuroare dar piesă unghiulară a sistemului securist, precum şi pe toţi cei care îi citiseră sau îl ascultaseră pe Klaus Iohannis în conferinţa sa de presă cu infinite delicii „sistemice”. Nu vor fi uitaţi : Klaus Iohannis, într-un discurs dintre cele mai revoltătoare, Gabriel Liiceanu, care o susţine comic pe Kövesi pentru preşedinţie, Andrei Pleşu, „(plăcut) surprins” de Kövesi la conferinţa ei de presă plină de minciuni patente deja probate („Avea ţinută, avea stil, avea iradierea normalităţii”), Cristian Tudor Popescu, pe culmi de arguţie prostească şi abjecţie, cum i se întâmplă des, şi toată banda de trâmbiţe, trompete, vuvuzele, fluiere, flaşnete ale Sistemului totalitaro-democratic care controlează azi România (Rareş Bogdan, Ioana Ene Dogioiu, Dan Tapalagă, Cristian Pantazi, Digi24 compact, ca o unitate disciplinată etc., etc.).
Dar de la conferinţa de presă, în care câţiva ziarişti, în frunte cu vopsitul, dubiosul Cătălin Tolontan, şi-au dat arama „paralelă” pe faţă (dacă mai era nevoie), România s-a rupt disproporţionat în două. De o parte, populaţia nefericită şi neputincioasă, servită de o clasă politică într-adevăr dintre cele mai mizerabile, fabricată tot de Sistem, şi de câteva televiziuni aparţinând unor proprietari dintre cei mai controversaţi, condamnaţi sau cu procese serioase în curs, iar de cealaltă parte, Sistemul, Statul Paralel, care, cu familiile lor cu tot, nu însumează mai mult de 300 000 de indivizi. Să facem şi precizarea obligatorie : nu toţi foştii ofiţeri de Securitate şi din armată, şi nici toţi cei care lucrează azi în asemenea structuri de forţă sunt neapărat oamenii sistemului odios de ocupaţie. Dimpotrivă. Primii care ne vor putea scoate din decăderea în care ne găsim, cu riscuri majore pentru ei înşişi şi familiile lor, vor fi patrioţii care lucrează în acele structuri, printre rinocerii şi crocodilii irecuperabili.
Ca niciodată în istoria ei, România e ocupată de mai multe puteri străine simultan, plus sistemul bancar cămătăresc internaţional şi cel al multinaţionalelor care ne exploatează la sânge. Dar, aşa cum s-a întâmplat mai mereu în epocile de pierdere a demnităţii şi suveranităţii naţionale, România e ocupată mai ales de români. Străinii se folosesc cu succes de arendaşi şi argaţi locali (colaboraţionişti diverşi, quisling-i, gauleiter-i, satrapi…). Trebuie să recunoaştem, această parte marginală a Europei, la răspântia imperiilor mereu înfometate, a produs şi produce prea multe lichele dispuse la orice, în numele binelui propriu. Lichele care ştiu să se bată cu cărămida în piept şi să se autoproclame cu tupeu genii culturale şi civilizaţionale (Pleşu, Liiceanu, CT Popescu…) sau chiar salvatori ai patriei (Băsescu, Iohannis).
Desigur, aceasta e doar o apologie, poate chiar o odă sau doar o epigramă în proză, scrisă în onoarea unui om cuminte, reţinut, preocupat poate în exces (timp de un an) să se menţină în cadrele profesionale, care a încercat, într-un moment astral al vieţii sale, să întoarcă soarta României de unul singur. Este vorba, bineînţeles, de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Cei mai mulţi români cred că a şi reuşit indiferent de ce va urma
Dorel la ce te așteptai? Aici pe situl patriotic am văzut cum s-a trimis în ridicol de prof Coja și niște amețiți linsarea românilor la Odorheiu Secuiesc. Subiect tabu. Vorbim de Târgu Mureș, vorbim de cadavrele ascunse prin camioane, dar de românii uciși, profanati și tarati prin Odorheiu Secuiesc ne facem că plouă.
A făcut „smecherul” de Rareș Bogdan o emisiune despre „vlahii” din Serbia, cu români de acolo să aflăm cum li se schimbă identitatea, cum sunt persecutați de „frații ortodocși sârbi”, cum îi sârbizeaza forțat guvernul de la Belgrad. Nu am văzut nicio reacție a guvernului Dragnea, nu am văzut nicio reacție aici.
În schimb orice articol purtând marca unui fost ciripitor e luat de bun.
Aș fi vrut să postez câteva lucruri din „durerea surdă și amară” spusă de românii sud-dunareni la Rareș în emisiune, dar m-am gândit că este o pierdere de vreme. Am vreo 4 comentarii cenzurate, dacă spui că nu știm să ne apărăm noului iredentism ești acuzat de deviationism și autocriticism.
Ce să comentezi despre Romoșan? Faptul că laudă un profesor universitar acuzat și dovedit de nepotism și dosarul clasat. Să comentăm că marele profesor citea și nu vorbea liber, exact cum făcea la ore. Să vorbim că la Universitatea fi Iași sunt asistenți universitari care nu au norocul de a fi feciorul lui Tudorica care îți vorbesc liber 6 ore fără pauză și rămân tot asistenți. Să vorbim despre faptul că procurarea șefa de la DNA a fost apărată de cei care azi o critica? În timp ce la noi are loc teatrul acesta ieftin în jurul nostru se petrec lucruri interesante. Scrie despre ele ziaristul cu orientare sexuală devianta?
Anul acesta România împlinește 100 de ani și nici nu se observă. Și totuși… a apărut o carte legată de acest eveniment sctisa de Boia, Damian s-a străduit să facă un chestionar cu istoricii să găsească explicația acestei nefirești letargii.
Dorel comentariul ar fi ok, dar „Ceașcă” e o invenție a unor retarzi și al folosi te trage în jos. Ceaușescu are el păcatele lui, greșelile lui, ca tot omu’, dar rămâne un nume.
Domnele Surena, ești de-a dreptul suspect! Faci pe prostul?! Eu am pus în discuție un subiect foarte grav – tăcerea autorităților în legătură cu cele 18 cadavre, o diversiune pe care ungurii o pot încerca cu succes „data viitoare”, dacă în martie 1990 nu a ținut! Iar dumneata în loc să mă susții și să subliniezi gravitatea cazului, a poziției oficialilor, niște iresponsabili, îmi reproșezi că „am trimis în ridicol linșarea românilor la Odorheiu Secuiesc”!… De unde și până unde această concluzie?! Eu scriu despre lașitatea maghiarilor, iar dta mă corectezi, pomenind de crimele de la Odorhei, care sunt dovezi și mai convingătoare de lașitate! De abjecție! Nu și-ai dat seama?! Sunt două subiecte diferite, produse la date diferite! În cele nici două pagini concentrate pe un subiect semnalat de mine de câteva ori și niciodată preluat de comentatorii din mass media, nu aveam niciun motiv sa prezint și alte subiecte. Asta nu înseamnă că acele subiecte sunt tabu pentru mine sau pentru acest site! Dacă într-un text nu este pomenit un evenimnet, asta nu înseamnă că trimit în ridicol acel subiect! O inepție mai mare nu-mi aduc aminte să fie găzduită pe acest site! Vă rog punctual să explicați care este justificarea pentru infamia din propoziția / acuzația rostită de dvs „Coja a trimis în ridicol linșarea românilor la odorheiu Secuiesc”!
Ce-i cu tine, Surena?! Ce rost are să pomenești de nepotismul de la Universitatea din Iași în comentariul la dezvăluirea cutremurătoare pe care am făcut-o clamând în deșert?! Nu pot să văd din partea dumitale decât efortul penibil de „a schimba vorba”, de a deturna comentariile de la subiectul propus de mine! Minți când afirmi că ți-am cenzurat câteva comentarii în care discutai despre combaterea iredentismului maghiar! Am cenzurat acele texte pentru că erau incorecte față de colegii de site!
Dumneata dacă ai să mai trăiești zece vieți și n-ai să scrii nici jumătate din cât am scris eu despre potogăriile și crimele ungurești! Chiar menținându-te în anonimat, n-ai să riști să ai parte de consecințele pe care eu le-am acceptat și am avut parte de ele din plin încă dinainte de 1990! Nu ești cinstit, domnule Surena și îți propun o înțelegere: până nu vei explica ce anume a justificat acuzația dumitale („Coja a trims în ridicol linșarea românilor de la Odorhei”) să nu te ostenești cu alte intervenții pe acest site. Este corect?
dle surena,
binevoiti sa observati ca eu nu-mi permit sa-l numesc pe Ceausescu „Ceasca”. Nu e de demnitatea mea sa .decad atat de jos. Eu am dat dedesupul textului semnat de ziaristul Mihai Groza doua comentarii la acest text facut de doi unguri pentru a ilustra grobianismul la care se dedau acestia.
ce mai voteaza „patriotii”?
S-a atins limita trădării
februarie 23, 2018 in Opinii, Politic, Societate
48 de senatori PSD, toţi senatorii ALDE şi UDMR au votat împotriva arborării obligatorii a Drapelului Naţional de 1 Decembrie pe arterele principale de circulaţie
Potrivit textului de lege actual, „Drapelul României se arborează temporar: a) cu prilejul zilei naţionale a României şi al altor sărbători naţionale, în locurile publice stabilite de autorităţile locale; b) cu ocazia festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter local, naţional şi internaţional, în locurile unde acestea se desfăşoară; c) cu prilejul vizitelor oficiale întreprinse în România de şefi de stat şi de guvern, precum şi de înalte personalităţi politice reprezentând principalele organisme internaţionale inter-guvernamentale, la aeroporturi, gări, porturi şi pe diferite trasee; d) în cadrul ceremoniilor militare, conform regulamentelor militare; e) cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive, pe stadioane şi alte baze sportive; şi f) în timpul campaniilor electorale, la sediul birourilor, comisiilor electorale şi al secţiilor de votare.
Camera Deputaţilor a propus modificarea legii prin introducerea unei noi litere, potrivit căreia drapelul ar fi urmat să fie arborat şi „pe arterele principale de circulaţie, cu cinci zile înainte de 1 Decembrie”.
Proiectul a primit raport de adoptare din partea Comisiei de administraţie publică, dar cu toate acestea a fost respins cu 62 de voturi împotrivă şi doar 26 pentru. Spre stupefacţia întregii ţări, 48 de senatori PSD şi toţi senatorii ALDE şi UDMR au votat, miercuri, „împotrivă”. Tot împotrivă au votat şi doi deputaţi USR. Nicolae Avram, senator de Sibiu, a fost singurul social-democrat care a votat pentru arborare. De asemenea, senatorii PNL şi PMP au votat exclusiv „pentru”.
După atâtea experienţe triste, noi, românii harghiteni, ştim prea bine că politicienii te pot vinde oricând, oricum şi pe oricât, că votul, după ce este dat, nu mai valorează nimic în ochii acestora până la alegerile viitoare, când vin iarăşi să-ţi cerşească în curte. Între două scrutine, interesul poartă fesul şi nimic altceva. Sigur, nu ne-am aştepta să voteze pentru tricolor marele patriot Korodi, dar faptul că, exceptându-l pe d-l Avram, toţi senatorii PSD şi ALDE din Ardeal au comis această porcărie chiar în anul Centenarului este de neimaginat. Nu mai există ţară, Onoare, oameni din sângele tău care au murit pentru întregire, nu mai există pur şi simplu nimic în lumea aceasta decât dorinţa fierbinte de satisfacere a intereselor UDMR. Nivelul la care au ajuns politicienii români este cel mai de jos din ultimii o sută de ani şi, probabil, cel mai de jos posibil din toată istoria României. Grav este nu doar faptul că această liotă ascultă de ordinul unuia ca Şerban Nicolae, ci că sufletul de slugă nu poate fi scos din om decât după 40 de ani de rătăcire în pustie, cum spune Biblia… (M. Groza)
László Ozsváth •
Tamási Áron Gimnázium
Ca in timpul lui Ceasca.Atunci trebuia sa arborezi steagul de 1 mai si de 23 aug.Bine ca nu vreti sa cantam si imnul in fiecare dimineata.Bai voi sunteti prosti
SIEBENBÜRGEN
februarie 24, 2018 at 14:29
Propuneri de căcat, naționalism ieftin, paradă inutilă, gândire limitată,mâncărime în c……….rr și așa mai departe. De ce trebuie lege pentru așa ceva? Pentru unii dragostea de țară se reduce doar la fluturarea steagului. Dacă vrei lasă-l tot anul, arată foarte bine, mai ales când sunt decolorate, rupte și mâncate de vreme. Desigur, iarăși ungurii sunt vinovați.