Sorin
george-turle@t-online.de
79.197.53.127
În răspuns la surena.
Quote:
„Recent,China a anunțat în stilul ei bombastic „performanța” de a realiza pe baza AI (inteligenței artificiale) un adevărat „procuror cibernetic” ce va fi integrat în sistemul juridic chinez. China a anunțat și paleta infracțiunilor ce vor cădea în seama lui…fraudă, furtul, jocuri de noroc, conducerea sub influența băuturilor alcoolice,agresarea chiar verbală a milițienilor,agresiunea și limbajul ofensator la adresa autorităților, adică dizidența politică. În ciuda faptului că au existat și „voci” contra ale procurorilor ce au subliniat „limitele” procurorului „inteligent’ este evident că regimul îl va implementa tocmai pentru a elimina orice formă de dizidență.”

Bun. realizezi, sper, ca, cel putin deocamdata, vorbim de un concept, de un experiment al unor cercetatori in domeniul IT sub genericul „ce ar fi daca la deciziile X nu s-ar mai afla un factor uman, coruptibil si/sau influentabil, si care e departe de a fi implementat chiar si in domenii marunte. De asemenea, si daca ar fi sa fie, e vorba de un algoritm pentru procuror (PROSECUTOR), in formularea acuzatiilor, nu pentru factorul de decizie (JUDGE).
Intre timp:
-facebook: te baneaza pe baza unor algoritmi in care factorul uman nu e prezent
-amazon: te concediaza „robotic”, prin algoritmi, adica iti pierzi jobul in urma unei decizii AI si primesti prin aplicatia de pe telefon mesajul de good bye. Realitate si decize, nu „o sa…se pare ca…”. Si nu e Albania.
De asemenea, AI in justitie
https://www.coe.int/en/web/cepej/cepej-european-ethical-charter-on-the-use-of-artificial-intelligence-ai-in-judicial-systems-and-their-environment

Dar bineinteles ca ne alarmam la rosu-visiniu intr-o parte, in schimb o chestie de genul asta daca vine din Silicon Valley e libertate si inovatie, right. De asemenea „Dar nu e acelasi lucru, oricum fata de….”