Pumnul in gura, ca la casa de cultura!

-Veke expresie rurala, prin care erai atentionat ca la balul de sambata seara, de la casa de cultura, se mai reglau si conturi intre gruparile rivale, intaratate de testosteron.

Aici este o formulare mestesugita si incalcita!
Ok, domnul jurnalist Petru Clej este cetatean britanic si roman! Robert Horvath este cetatean roman, american si japonez, daca nu gresesc….
Bun! Dl. Horvath a scris si sustinut niste enunturi cu argumente teoretice, intuitive si/practice, in postarile, articolele sale, fiind in US!
Daca esti fizic in US trebuie sa respecti legislatia ROU? Si cea federala si a statului si a Japoniei? Pai, ce se intampla cu omul acesta? Este OMUL supus a 3 legislatii, a 3 constitutii, a 3 coduri de procedura penala?
*Nea cineastule, ce ai facut omule? Ai dorit sa te eliberezi si ti-ai gasit 3 juguri? Pai sa-ti fie de bine…umbla atent caci daca considera domnul ca ai incalcat si Șaria esti aranjat 100! Testamentul este gata? … :))
Aici, omul a fost f clar: ”Si eu, domnule Horvath, sunt cetatean britanic, dar asta nu inseamna ca nu respect legile din Romania, tara in care pretindeti ca v-ati nascut. Sa nu credeti ca odata nu veti da socoteala pentru acest negationsim abject.” oare plateste si impozite in ROU, sau macar fractie de timp, atunci cand vine pe la fosta casa?
Nu stiu! Tot ceea ce stiu este ca am mari dileme din momentul citirii articolului!

Pe modelul negationist, in sensul ca Mars la Bulau daca nu crezi ce ti-am spus noi si ai tupeul sa iti pui intrebari sau sa negi, inseamna ca daca in viitor, un fizician tinerel, un geniu, va modifica conceptele stabilite anterior va trebui incarcerat?
Oare stiinta nu va gasi limite si unele greseli ale fizicianului ”Niels Henrik David Bohr (n. 7 octombrie 1885, Copenhaga, Danemarca – d. 18 noiembrie 1962, Copenhaga, Danemarca), de origine evreiască (din partea mamei), care a avut contribuții esențiale la înțelegerea structurii atomice și a mecanicii cuantice”?
*Ce o sa-i reprosam tinerelului eminent? Cum indraznesti ma, ma mucea ma, sa combati pe Bohr? Lasa-ne ba cu argumentele tale, bocceaua si la bulau, ca avem lege!

**Nu merge! Eu cred ca nu asa trebuie sa mearga lucrurile! Cu argumente stiintifice, cu metoda impotriva pumnului si nu cu pumnul impotriva argumentelor si metodei stiintifice!

*** ”Autor al modelului atomic, care îi poartă numele, Niels Bohr a fost profesor de fizică și directorul Institutului de Fizică Teoretică din Copenhaga. A adaptat teoria cuantică la studiul structurii atomice și s-a preocupat de cercetări de fizică nucleară.” Un urias in domeniul sau!