Serial
Mesaje primite
x

Robert Horvath
04:54 (acum 6 ore)
către eu

DAN VOICULESCU A FURAT AURUL LUI CEAUSESCU, DESVALUIRI SENZATIONALE FACUTE DE UN MARTOR OCULAR CARE S-A HOTARAT SA SPUNA ADEVARUL !

( ZECI DE TRASPORTURI CU BARE DE AUR AU PORNIT SPRE ELVETIA INAINTE DE REVOLUTIE )

1
Stimate domnule Robert Horvath


A sosit pentru mine momentul adevarului. Destinul a facut sa asist la o crima premeditata . Am fost martor si confident al ultimelor zile in viata, 
a celui ce a fost Marin Ceausescu. Stia ca al vor ucide dar avea speranta sa fie salvat. Vorbea mereu de un contract semnat de el cu americanii…..
Mi-a desvaluit despre ultima convorbire avuta cu Nicolae Ceausescu in care a trimis un mesaj al CIA .I-a pus pe masa presedintelui un fel de ultimatum . Renunta la conducere pana nu este prea tarziu.

Marin Ceausescu nu sa sinucis ci a fost ucis !
Stiu tot si a sosit momentul sa spun adevarul. Nu a fost usor sa i-au o decizie. Imediat pe 22 decembrie Marin Ceausescu a fost arestat in apartamentul lui de la etajul V al Agentiei de catre ceilalti membri ai misiunii. I-au luat actele si l-au incuiat pe dinafara.

 2
 Ceausescu nu era nici sarac nici cinstit si nici prost . Stia ca se apropia sfarsitul . 
Marin stia mai bine decat oricine. chiar de la sursa. Ai eram un om 
apropiat si pot spune un confident. L-am insotit la toate intalnirile cu seful 
C.I.A de la Viena. Acesti doi oameni aveau incredere unul in altul.
Prin ei s-a pus pe picioare cea mai uluitoare intelegere. Vanzarea de arme ….ultima tehnologie ruseasca,in schimbul unor sume imense de bani.


Seful statiunii mi-a intins o hartie care clarifica pozitia americana. 
Era un ultimatum promitind azil politic in schimbul renuntarii la putere. Pe un ton politicos americanii anuntau retragerea oricarui ajutor american din acel moment .I-am translat lui Marin textul.
Acesta mi-a spus sa-l citesc cu atentie si sa-l memorez la virgula. L-am inapoiat in tacere . Nu trebuia sa existe nici o urma a acestui document cu consecinte istorice.

Domnule Horvath noi doi stim multe…….. Uneori nu este bine si chiar periculos. Oricum daca am luat-o pe acest drum nu mai e loc de intoarcere.
Vei afla in continuare fapte care nu sunt cunoscute de altii. Este cazul sa spun 
lucrurile pe nume si sa va ajut sa faceti lumina.


A doua zi Marin m-a chemat in biroul lui . Nu vroia probabil sa fie singur intr-un asemenea moment de cumpana.
La al treilea apel aude, în sfîrşit, vocea fratelui său mai mic, Nicolae, preşedintele Republicii Socialiste România. ,,Nicule, e ceva urgent. Şi deosebit de important. Vin la Bucureşti să discutăm“. Nicolae Ceauşescu nu mai are răbdare. 
,,Spune ce ai de spus!“ ……. ,,Nu pot. Vorbim acasă“, insistă fratele mai mare. Şi ia primul avion spre Bucureşti. L-am insotit la aeroport.


Atentie mare …intru intr-un teritoriu nou.


Marin m-a sunat la doua zile distanta. Parea multumit de treaba facuta. Se parea ca Ceausescu aceptase conditiile americane. 
Nu ajunsese inapoi Marin Ceausescu la Viena si……. TRASPORTURI URIASE DE BARE DE AUR AU PORNIT SPRE ELVETIA. TOTUL S-A FACUT SUB OCHIUL ATENT AL SERVICIULUI AMERICAN.
La sosire mi-a strans mana si parea gata sa ma inbratiseze. Era insotit de Dan Voiculescu..

Va urma Urmariti Ion Coja Blog

*******

Nota redacției – Să sperăm că acest serial va continua, cu informații mai exacte și, dacă se poate, verificabile. Fiica lui Marin Ceaușescu este convinsă de varianta sinuciderii…