CD
396 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

CUM VA CONTRA RUSIA DECLARAȚIA DE RĂZBOI SUA/UE
De Pepe Escobar

Numai autosuficiența oferă independență totală. Iar Imaginea de Ansamblu a fost, de asemenea, înțeleasă acut de Sudul Global.
Una dintre temele cheie care stau la baza matricei Rusia/Ucraina/NATO este aceea că Imperiul Minciunilor (copyright Putin) a fost zguduit la bază de capacitatea combinată a rachetelor hipersonice rusești și de un scut defensiv capabil să blocheze rachetele nucleare trimise din Occident, punând astfel capăt distrugerii reciproc asigurate (M.A.D.)

Acest lucru i-a făcut pe americani să riște aproape un război fierbinte pentru a putea plasa rachete ne-hipersonice(caci hipersonice deocamdata nu au) la frontierele de vest ale Ucrainei, daca nu pot trage hypersonic sa micsoreze macar distanta și astfel să fie în termen de trei minute de la Moscova.
Pentru asta, desigur, au nevoie de Ucraina, precum și de Polonia și România în Europa de Est.
În Ucraina, americanii sunt hotărâți să lupte până la ultimul suflet european – dacă de asta este nevoie. Aceasta poate fi ultima aruncare a zarurilor (nucleare).
Astfel, următoarea manevra de constrângere a Rusiei la supunere prin utilizarea armei americane rămase, funcționale de distrugere în masă: SWIFT.
Această armă insa poate fi ușor neutralizată prin adoptarea rapidă a autosuficienței.

Intoarcerea lui Glaziev
Glaziev, detestat în mod previzibil în cercurile atlanticiste, a fost un consilier economic cheie al președintelui Putin și este acum ministrul integrării și macroeconomiei al Uniunii Economice Eurasiatice (EAEU). El a fost întotdeauna un critic feroce al Băncii Centrale Ruse și al bandei oligarhilor strâns legată de finanțele anglo-americane.
Cel mai recent eseu al său, Sancțiuni și suveranitate, publicat inițial de Expert.ru și tradus de Helmer, merită o analiză serioasă.

Aceasta este una dintre pasajele cheie:
„Pierderile rusești din PIB-ul potențial, din 2014, se ridică la aproximativ 50 de trilioane de ruble. Dar doar 10% dintre acestea pot fi explicate prin sancțiuni, în timp ce 80% dintre ele au fost rezultatul politicii monetare. Statele Unite beneficiază de sancțiuni anti-ruse, înlocuind exportul de hidrocarburi rusești către UE, precum și către China; înlocuirea importului de bunuri europene de către Rusia. Am putea compensa complet consecințele negative ale sancțiunilor financiare dacă Banca Rusiei și-ar îndeplini datoria constituțională de a asigura un curs de schimb stabil al rublei, și nu recomandările organizațiilor financiare de la Washington”.”

Glaziev recomandă, în esență:
– O „adevărată dezamorsare a economiei”.
– „Măsuri de înăsprire a reglementării valutare pentru a opri exportul de capital și a extinde împrumuturile specifice acordate întreprinderilor care au nevoie de finanțarea investițiilor”.
– „Impozitarea speculațiilor valutare și a tranzacțiilor în dolari și euro pe piața internă”.
– „Investiții serioase în cercetare și dezvoltare pentru a accelera dezvoltarea propriei noastre baze tehnologice în domeniile afectate de sancțiuni – în primul rând industria de apărare, energie, transport și comunicații.”
Și nu în ultimul rând, „de-dolarizarea rezervelor noastre valutare, înlocuind dolarul, euro și lira sterlină cu aur”.

Banca Centrală a Rusiei pare să asculte.
Majoritatea acestor măsuri sunt deja în vigoare. Și există semne că Putin și guvernul sunt în sfârșit gata să traga oligarhia rusă la raspundere și să-i forțeze să împartă riscurile și pierderile.
La revedere de la stocarea fondurilor luate din Rusia offshore și în Londragrad.
Glaziev este adevărata afacere.
ÎN DECEMBRIE 2014 am fost la o conferință la Roma, iar Glaziev ni s-a alăturat prin telefon. Trecând în revistă o rubrică ulterioară pe care am scris-o atunci, între Roma și Beijing, am fost uimit: e ca și cum Glaziev ar spune aceste lucruri literalmente astăzi.

Permiteți-mi să citez două paragrafe:
„Simpozionul a avut loc într-un cadru deosebit cu o divin ă frescă din secolul 15, refectoriu Dominican, acum parte din biblioteca parlamentului italian, Serghei Glaziev, prin telefon de la Moscova, a dat o lectură de Război Rece 2.0. Nu există un adevărat „guvern” la Kiev; ambasadorul SUA este responsabil. O doctrină anti-Rusia a fost lansată la Washington pentru a instiga la război în Europa – iar politicienii europeni sunt colaboratorii săi. Washingtonul vrea un război în Europa pentru că pierde competiția cu China”.

„Glaziev a abordat demența sancțiunilor: Rusia încearcă simultan să reorganizeze politica Fondului Monetar Internațional, să lupte cu fuga de capital și să minimizeze efectul închiderii băncilor de linii de credit pentru mulți oameni de afaceri. Totuși, rezultatul final al sancțiunilor, spune el, este că Europa va fi cea mai mare pierdere economică; birocrația din Europa și-a pierdut concentrarea economică pe măsură ce geopoliticienii americani au preluat controlul.”

Trebuie să plătesc „taxa pe independență”
La Moscova se pare că se va dezvolta un consens că economia rusă se va stabiliza rapid, deoarece va fi o lipsă de personal pentru industrie și vor fi necesare o mulțime de mâini suplimentare. Prin urmare, fără șomaj. S-ar putea să fie lipsuri, dar fără inflație. Vânzările de bunuri de lux – occidentale – au fost deja reduse. Produsele importate vor fi plasate sub controlul prețurilor. Toate rublele necesare vor fi disponibile prin controlul prețurilor – așa cum sa întâmplat în SUA în al Doilea Război Mondial.

Potrivit prim-ministrului Mihail Mishustin, Kremlinul blochează acum vânzările de active de către investitorii străini care doresc să cedeze. În paralel, Rosneft, de exemplu, este obligat să strângă capital din China și India, care sunt deja investitori minoritari în mai multe proiecte, și să le cumpere 100%: o oportunitate excelentă pentru afacerile rusești.
Ceea ce ar putea fi interpretat drept Mama tuturor contra-sancțiunilor nu a fost încă anunțată. Însuși vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a sugerat că toate opțiunile sunt pe masă.

Ministrul de Externe Serghei Lavrov, personificand răbdarea de călugăr taoist, aşteptându-se în continuare ca isteria actuală să dispară, descrie sancţiunile drept „un fel de taxă asupra independenţei”, ţările interzicând companiilor lor să lucreze în Rusia sub „presiuni uriaşe”. ”
Contrapuncturile letale nu sunt însă excluse. În afară de dedolarizarea completă – așa cum recomandă Glaviev –, Rusia ar putea interzice exportul de titan, pământuri rare, combustibil nuclear și, deja în vigoare, motoare de rachetă.
Mișcările foarte toxice ar include confiscarea tuturor bunurilor străine ale națiunilor ostile asa cum au facut bancile americane; înghețați toate rambursările de împrumut către băncile occidentale și plasați fondurile într-un cont înghețat la o bancă rusă; interzice complet toate mass-media străine ostile, proprietatea mass-media străină, diverse ONG-uri și fronturi CIA; și furnizează națiunilor prietene arme de ultimă generație, schimb de informații și antrenamente și exerciții comune.

Cert este că o nouă arhitectură a sistemelor de plată care unește SPFS-ul rus și CHIPS-ul chinez, poate fi oferită în curând unor zeci de națiuni din Eurasia și din Sudul Global – mai multe dintre ele fiind deja sancționate, precum Iran, Venezuela, Cuba, Nicaragua, Bolivia, Siria, Irak, Liban, RPDCoreea.
Încet, dar sigur, suntem deja pe drumul spre apariția unui bloc de Sud Global considerabil, imun la războiul financiar american.
RIC din BRICS – Rusia, India și China – cresc deja comerțul cu propriile monede.

Dacă ne uităm la lista națiunilor de la ONU care au votat împotriva Rusiei sau s-au abținut de la condamnarea Operațiunii Z din Ucraina, plus cele care nu au sancționat Rusia, avem cel puțin 70% din întregul Sud Global.
Deci, din nou, Occidentul – plus satrapii/colonii precum Japonia și Singapore în Asia – împotriva Restului: Eurasia, Asia de Sud-Est, Africa, America Latină.

Următorul colaps european
Sergey Naryshkin, șeful SVR, a descris-o succint:
„Au căzut măștile. Occidentul nu încearcă doar să închidă Rusia cu o nouă „cortina de fier”. Vorbim despre încercări de a ne distruge statul – „abolirea” acestuia, așa cum se obișnuiește acum să se spună în mediul „tolerant” liberal-fascist. Întrucât Statele Unite și aliații săi nu au nici ocazia și nici spiritul să încerce să facă acest lucru într-o confruntare politico-militară deschisă și sinceră, se fac încercări furtive de a stabili o „blocadă” economică, informațională și umanitară”.

Se poate spune că apogeul isteriei occidentale este începutul unui Jihad neo-nazist din 2022: o armată de mercenari de 20.000 de oameni care este adunată în Polonia sub supravegherea CIA. Cea mai mare parte provine de la companii militare private precum Blackwater/Academi și DynCorp. Lozinca lor: „Întoarcerea ucrainenilor din Legiunea Străină Franceză”. Acest remix afgan vine direct din singurul manual pe care îl cunoaște CIA.

În realitate, faptele de pe teren vor conduce în cele din urmă ca economii întregi din Occident să cadă – cu haosul din sfera mărfurilor ducând la creșterea vertiginoasă a costurilor cu energie și alimente. De exemplu, până la 60% din industriile manufacturiere germane și 70% din italiene pot fi forțate să se închidă definitiv – cu consecințe sociale catastrofale.
Mașinăria UE nealesă, uber-kafkiană de la Bruxelles a ales să comită un triplu hara-kiri prin poziția de vasali abjecti ai Imperiului, distrugând orice impulsuri rămase de suveranitate franceză și germană și impunând înstrăinarea față de Rusia-China.

Între timp, Rusia va arăta calea: numai autosuficiența oferă o independență totală, iar imaginea de ansamblu a fost, de asemenea, înțeleasă cu atenție de Sudul Global. Într-o zi cineva va trebui să se ridice și să spună: „Este suficient”.
Sursa: http://thesaker.is/how-russia-will-counterpunch-the-u-s-eu-declaration-of-war

Actualizare – Una din reactiile Rusiei a aparut déjà:

CNN SE RETRAGE DIN RUSIA DUPĂ ce PUTIN A SEMNAT LEGEA „DEZINFORMĂRII”

Vladimir Putin a semnat vineri mai multe legi – inclusiv una care ar sechestra bunurile străinilor dacă aceștia îi dăunează rușilor sau încalcă în alt mod drepturile Rusiei, potrivit Interfax.

Amenințarea vine în paralel cu o altă lege semnată vineri, care va incrimina tot ceea ce Kremlinul consideră „dezinformare” despre armată într-o represiune împotriva „informațiilor false”.
Drept urmare, BBC a retras toți reporterii de la Moscova.

Între timp, Moscova a oferit companiilor străine trei opțiuni pentru o cale de urmat: să rămână în Rusia, să părăsească integral sau să-și predea participațiile managerilor locali.
Prim-viceprim-ministrul Andrei Belousov a explicat poziția guvernului la puțin mai mult de o săptămână după ce Rusia a invadat Ucraina și la o zi după ce banca franceză Societe Generale (SOGN.PA) a transmis un fior în lumea corporativă spunând că autoritățile ruse i-ar putea confisca activele. în țară.

Sursa: Reuters: https://www.reuters.com/business/russias-offer-foreign-firms-stay-leave-or-hand-over-keys-2022-03-04/?fbclid=IwAR1Df6BQZyeLaYdhoaAWnK7BYaG02EM8qoqovezLX15TQOVVLX1VR5TQOVLX1

Traducerea si Actualizare: CD