Replica Metroului

2021-03-29T11:46:29+03:0029 martie 2021|Textele altora|

Sindicaliștii de la metrou reacționează după declarația premierului Florin Câțu

Sindicaliștii de la metrou reacționează după declarația premierului Florin Câțu  stiripescurt.ro
Florin Câțu a cerut măsuri pentru recuperarea prejudiciului din ziua protestului spontan, în care circulația Bucureștiului a fost paralizată. „În mandatul meu, nu voi permite să fim șantajați de un grup de oameni organizați în stil mafiot. Așa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii. Reforma companiilor de stat continuă”, a precizat premierul.
Declarația a fost îndreptată împotriva responsabililor protestului de la metrou, care au blocat, vineri, circulația metrourilor din capitală. Sindicaliștii de la metrou au reacționat la scurt timp după afirmațiile lui Florin Câțu. Aceștia și-au exprimat considerentele prin intermediul unei postări pe facebook:
 „Domnule Cîțu, ca prim ministru ai obligația să asiguri bună funcționare a metroului, și tu, și Drulă. Prin legea bugetului impuneți un buget la Metrorex care va conduce la accidente si incidente grave. Sunteți așa de cinici. Căci doriți să faceți asta prin semnătura celor impuși în C.A (…) Domnule Premier, ultima adresă a salariaților din metrou vă cerea să mediați de urgență situația, vă explica că, în calitate de ministru al finanțelor publice ați semnat un buget în 2020 cu pierderi, iar acum în 2021, ați impus reducere cheltuielilor salariale la nivel de 2019”
„Sunteți alături de Drulă, autorul moral al eventualelor, viitoare incidente grave la metrou. Cum să dai în 2020, cu mare fast, magistrala 5 de metrou în exploatare, pentru asta să aprobi angajarea de personal în 2020, pentru bună exploatare în condiții de siguranta feroviara, iar în 2021 să ceri disponibilizarea acelor salariați…Păi nu mai sunt aceleași standarde de calitate??! Nu mai este nevoie de siguranța feroviară????!!!!! De aceea te considerăm cinic domnule premier. La fel și pe mândra Drulă. Oamenii nu vor uita niciodată ce faceți acum. Nu veți scăpa de rigorile legii. Că tot invocați că nimeni nu e mai presus de lege. Nimeni, deci nici voi”, continuă postarea celor de la Unitatea – Sindicatul Liber Din Metrou.
„Dacă programul de guvernare al Guvernului Cîțu este lege, având în vedere ca e votat de Parlament la investirea Guvernului și dacă în acest program este prevazută o creștere anuală a punctului de pensie pentru a acoperi rata anuală a inflației și minim 58,5% din rata de creștere anuală a venitului mediu brut pe economie de ce în anul 2021 nu crește valoare punctului de pensie? Acel demnitar care se află într-o funcție publică și nu respectă o lege poate fi acuzat de abuz în serviciu. Cred ca organizațiile de pensionari ar trebui să ia foarte în serios această variantă. Cu banii ăștia care nu li se dau, deși legea obligă, ar putea să acopere jumătate din creșterea prețului la pâine din acest an” , au continuat sindicaliștii.

2 Comments

  1. Pixelu Albastru 29 martie 2021 la 12:20 pm - Raspunde

    Ce nu se prea înțelege este faptul că fără sindicate puternice capitalismul înseamnă de fapt sclavagism. Chiar și capitalismul sălbatic are nevoie de un sindicat marionetă pe care să-l mângâie pe creștet, oferindu-i imaginea de partener de dialog.

    • gmbplay 30 martie 2021 la 11:35 am - Raspunde

      Si hofa si cosma si ratoi au dus sindicatele in scop personal pina la limita unor organizatii terorist-mafiote .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top