Recunoaștem: are dreptate pușlamaua!

2019-09-17T11:50:41+03:0017 septembrie 2019|Textele altora|

Băsescu vrea să reformeze întreaga Uniune Europeană: ” A devenit irelevantă!”

Uniunea Europeană riscă să devină tot mai puțin relevantă în politica externă globală dar și în participarea la deciziile care influențează lumea. Trebuie găsite soluții pentru schimbarea acestei situații.

Fostul președinte Traian Băsescu a solicitat în Parlamentul European, în AFET și Comisia Europeană, lansarea unei dezbateri cu privire la soluțiile prin care Uniunea Europeană să devină un pol de putere globală precum SUA, China și Federația Rusă.

Acesta a postat pe Facebook un sumar al intervenții din Parlamentul European.

„Vă prezint intervenția pe care am avut-o astăzi în Parlamentul European de la Strasbourg.

O voce unică sau nimic!

1. Știm toti, dar nu spunem.
2. În ultimii ani, Uniunea Europeană a devenit tot mai puțin relevantă în politica externă globală și în participarea la deciziile care influențează lumea.
3. Solicit lansarea în Parlamentul European, în AFET și în Comisia Europeană, a unei dezbateri cu privire la soluțiile prin care Uniunea Europeană să devină un pol de putere globală alături de SUA, China și Federația Rusă.
4. În lipsa unui astfel de obiectiv, Uniunea Europeană riscă să devină o zonă care preia efectele globalizării și nu o putere economică și politică care participă la deciziile privind evoluțiile globalizării. Cei 500 milioane de europeni au nevoie de o Uniune care pe plan extern are o “voce unică”.

.

Nota redacției: Băsescu va face figură frumoasă la Bruxelles. Este cu un cap mai deștept decât toți euro-parlamentarii. Un prost nu putea face ce a făcut pezevenchiul! Să vedem dacă păcatele tinereții, când n-a avut mamă, n-a avut tată, nu-l vor ajunge din urmă. Când vor simți complexul de inferioritate față de matroz, gulerele albe de la comanda UE vor reacționa, cu siguranță. Nu-i va fi ușor lui Băsescu nici cu veleitarii din grupul de euro-parlamentari.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top