Ați redirecționat acest e-mail? Abonați-vă aici pentru mai multe

[Acest articol a fost inițial publicat de Global Research în iulie 2014.]

The Islamic State (ISIS), the Pentagon’s „Caliphate Project” and the „Gl…

The Al Qaeda legend and the threat of the „Outside Enemy” is sustained through extensive media propaganda. In th…

 

Legenda Al Qaeda și amenințarea „Inamicului din afară” este susținută prin mass-media și propagandă guvernamentală.

 

În epoca de după 11 septembrie, amenințarea teroristă de la Al Qaeda constituie piatra de bază a doctrinei militare SUA-NATO. Ea justifică – în cadrul unui mandat umanitar – desfășurarea „operațiunilor de combatere a terorismului” la nivel mondial.

Cunoscute și documentate, entitățile afiliate Al Qaeda au fost folosite de SUA-NATO în numeroase conflicte ca „activități de informații” încă din perioada de glorie a războiului sovieto-afgan. În Siria, rebelii Al Nusrah și ISIS sunt soldații de infanterie ai alianței militare occidentale, care, la rândul său, supraveghează și controlează recrutarea și pregătirea forțelor paramilitare.

În timp ce Departamentul de Stat al SUA acuză mai multe țări că „adăpostesc teroriști”, America este numărul unu„Sponsorul de stat al terorismului”< /span>: Statul Islamic al Irakului și al-Sham (ISIS) – care operează atât în ​​Siria, cât și în Irak – este susținut și finanțat în secret de SUA și aliații săi, inclusiv Turcia, Arabia Saudită și Qatar. Mai mult, statul islamic din Irak și proiectul califat sunit al lui al-Sham coincide cu o agendă de lungă durată a SUA de a împărți atât Irakul, cât și Siria în teritorii separate: un califat islamist sunit, o republică șiită arabă, o republică Kurdistan, printre altele.< /span>

Războiul global împotriva terorismului (GWOT) condus de SUA constituie piatra de temelie a doctrinei militare americane. „A merge după teroriștii islamici” este parte integrantă a războiului neconvențional. Obiectivul de bază este de a justifica desfășurarea operațiunilor de combatere a terorismului la nivel mondial, ceea ce permite SUA și aliaților săi să intervină în afacerile țărilor suverane.

Mulți scriitori progresiști, inclusiv mass-media alternativă, deși se concentrează pe evoluțiile recente din Irak, nu reușesc să înțeleagă logica din spatele „Războiului global împotriva terorismului”. Statul Islamic din Irak și Al Cham (ISIS) este adesea considerat o „entitate independentă” mai degrabă decât un instrument al alianței militare occidentale. Mai mult, mulți activiști anti-război hotărâți – care se opun principiilor  agendei militare SUA-NATO – vor susține totuși agenda de combatere a terorismului a Washingtonului îndreptată împotriva Al Qaeda: Amenințarea teroristă la nivel mondial este considerată a fi „reală”: „Suntem împotriva războiului, dar sprijinim războiul global împotriva terorismului”.

Proiectul Califat și Raportul Consiliului Național de Informații al SUA

Un nou jet de propagandă a fost pus în mișcare. Liderul acum dispărut Statul Islamic al Irakului și Al Cham (ISIS) Abu Bakr al-Baghdadi a anunțat pe 29 iunie 2014 crearea unui grup islamic Stare:

Luptătorii credincioși „Califului Ibrahim ibn Awwad” al grupului, sau Abu Bakr al-Baghdadi, așa cum era cunoscut până la anunțul de duminică din 1 iulie, sunt inspirați de califatul Rashidun, care i-a succedat profetului Mahomed în secolul al VII-lea și este venerat de către majoritatea musulmanilor.” (Daily Telegraph, 30 iunie 2014)

Într-o amară ironie, proiectul califat ca instrument de propagandă a fost pe tabloul de desen al informațiilor americane de mai bine de zece ani. În decembrie 2004, sub administrația Bush, Consiliul Național de Informații (NIC) a prezis că în anul 2020 va apărea un Nou Califat care se va extinde dinspre Mediterana de Vest până în Asia Centrală și Asia de Sud-Est, amenințând democrația occidentală și valorile occidentale.

„Descoperirile” Consiliului Național de Informații au fost publicate într-un raport neclasificat de 123 de pagini intitulat „Cartografia viitorului global”.

„Un nou califat oferă un exemplu al modului în care o mișcare globală alimentată de o politică radicală de identitate religioasă ar putea constitui o provocare pentru normele și valorile occidentale ca fundație a sistemului global.”  (sublinierea)

Raportul NIC 2004 se limitează la ridicol; este lipsit de inteligență, darămite de analiză istorică și geopolitică. Narațiunea sa falsă referitoare la califat, totuși, are o asemănare ciudată cu anunțul de PR din 29 iunie 2014, foarte mediatizat, privind crearea Califatului de către liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi.

Raportul NIC prezintă așa-numitul „scenariu fictiv al unei scrisori de la un nepot fictiv al lui Bin Ladin către o rudă de familie în 2020”. Pe această bază face previziuni pentru anul 2020. Pe baza unei scrisori inventate a nepotului lui Bin Laden, mai degrabă decât pe informații și analize empirice, comunitatea serviciilor de informații americane concluzionează că califatul constituie un pericol real pentru lumea occidentală și civilizația occidentală. .

Din punct de vedere propagandistic, obiectivul care stă la baza proiectului Califat – așa cum este descris de NIC – este demonizarea musulmanilor în vederea justificării unei cruciade militare:

„Scenariul fictiv prezentat mai jos oferă un exemplu despre cum ar putea apărea o mișcare globală alimentată de identitatea religioasă radicală.

În acest scenariu, un nou Califat este proclamat și reușește să avanseze o puternică contra-ideologie, care are un apel larg răspândit.

Este descrisă sub forma unei scrisori ipotetice de la un nepot fictiv al lui Bin Ladin către o rudă a familiei în 2020.

El povestește luptele califului în încercarea de a smulge controlul regimurilor tradiționale și conflictul și confuzia care rezultă atât în ​​lumea musulmană, cât și în afara musulmanilor și SUA, Europa, Rusia și China. În timp ce succesul califului în mobilizarea sprijinului variază, locurile aflate în afara nucleului musulman din Orientul Mijlociu – în Africa și Asia – sunt convulse ca urmare a apelurilor sale.

Scenariul se termină înainte ca Califul să fie capabil să stabilească atât autoritate spirituală, cât și temporală asupra unui teritoriu – ceea ce din punct de vedere istoric a fost cazul pentru califatele anterioare. La sfârșitul scenariului, identificăm lecțiile de tras.” („Cartografiarea viitorului global” p. 83)

   

Pagina 90 a raportului

Acest raport „autoritar” NIC „Cartografia viitorului global” nu a fost prezentat doar Casei Albe, Congresului și Pentagonului, a fost expediat și aliaților Americii. „Amenințarea care emană din lumea musulmană” la care se face referire în raportul NIC (inclusiv secțiunea despre proiectul califat) este ferm înrădăcinată în doctrina militară SUA-NATO.

Documentul NIC a fost destinat să fie citit de înalți oficiali. În linii mari, a făcut parte din campania de propagandă „Top official” (TOPOFF) care vizează factorii de decizie înalți în politica externă și militari, ca să nu mai vorbim de savanți, cercetători și „activiști” ONG-urilor. Obiectivul este de a se asigura că „înalții oficiali” continuă să creadă că teroriștii islamici amenință securitatea lumii occidentale.

Baza scenariului califat este „Cocnirea civilizațiilor”, care oferă o justificare în ochii opiniei publice pentru ca America să intervină la nivel mondial, ca parte a unei agende globale de combatere a terorismului.

Din punct de vedere geopolitic și geografic, califatul constituie o zonă largă în care SUA încearcă să-și extindă influența economică și strategică. În cuvintele lui Dick Cheney referitoare la raportul NIC din 2004:

„Se vorbește despre dorința de a restabili ceea ce ați putea numi Califatul secolului al șaptelea. Aceasta era lumea așa cum era organizat 1.200, 1.300 de ani, de fapt, când islamul sau poporul islamic a controlat totul, de la Portugalia și Spania în Occident; tot prin Marea Mediterană până în Africa de Nord; toată Africa de Nord; Orientul Mijlociu; sus în Balcani; republicile din Asia Centrală; vârful sudic al Rusiei; o zonă bună din India; și până în Indonezia modernă. Într-un sens, de la Bali și Jakarta la un capăt, la Madrid pe de altă parte.” Dick Cheney (subliniere adăugată)

   

Captură de ecran, p. 92 din Raportul NIC

Ceea ce descria Cheney în contextul actual este o regiune strategică extinsă, care se extinde de la Mediterana până în Asia Centrală și Asia de Sud-Est, în care SUA și aliații săi sunt implicați direct într-o varietate de operațiuni militare și de informații, în așa-numitele „țări și teritorii în care islamiștii radicali au ajutat grupuri violente…” (vezi harta de mai sus)< /span>inclusiv sprijinul ascuns al SUA pentru entitățile afiliate ISIS și Al Qaeda

Scopul declarat al raportului NIC a fost „de a pregăti următoarea administrație Bush pentru provocările care urmează prin proiectarea tendințelor actuale care ar putea reprezenta o amenințare la adresa intereselor SUA”.

Documentul de informații NIC sa bazat, ca să nu uităm, pe „o scrisoare ipotetică a unui nepot fictiv al lui Bin Ladin către o rudă de familie [fictivă] în [anul] 2020”. „Lecțiile învățate”, așa cum sunt prezentate în acest document „autoritar” de informații NIC, sunt următoarele:

  • proiectul califat „constituie o provocare serioasă pentru ordinea internațională”.
  • „Revoluția IT ar putea să amplifice ciocnirea dintre lumea occidentală și cea musulmană…”

Documentul se referă la apelul califat la musulmani și concluzionează că:

„proclamarea Califatului nu ar reduce probabilitatea terorismului și a genera mai multe conflicte”. [sic]

   

Analiza NIC sugerează că proclamarea unui califat va genera un nou val de terorism emanat din țările musulmane, justificând astfel o escaladare a Războiului global împotriva terorismului (GWOT) al Americii:

proclamarea califatului… ar putea alimenta o nouă generație de teroriști intenționați să-i atace pe cei care se opun califatului, fie în interiorul, fie în afara lumii musulmane.”< a i=2> (sublinierea)

Ceea ce raportul NIC nu menționează este că Serviciile de informații americane, în legătură cu MI6 britanic și Mossad-ul israelian, sunt implicate în secret atât în ​​sprijinirea teroriștilor, cât și a proiectului califat.

La rândul său, mass-media s-a angajat într-un nou val de minciuni și invenții, concentrându-se pe „o nouă amenințare teroristă” care emană nu numai din lumea musulmană, ci și de la „teroriştii islamiști de origine” din Europa și America de Nord.


   

„Războiul împotriva terorismului” al Americii; (PDF)

Autor: Michel Chossudovsky

Număr ISBN: 0-9737147-1-9

Anul: 2005

Pagini: 365 cu index complet

Tipul de produs: Fișier PDF

Preț: 9,50 USD

În această nouă ediție extinsă a best seller-ului lui Michel Chossudovsky din 2002, autorul elimină cortina de fum creată de mass-media, că 11 septembrie a fost un atac asupra Americii al „teroriştilor islamici”. Printr-o cercetare meticuloasă, autorul descoperă un stratagem de informații militare din spatele atacurilor de la 11 septembrie și mușamalizarea și complicitarea membrilor cheie ai Administrației Bush.

Ediția extinsă, care include douăsprezece noi capitole, se concentrează pe utilizarea 9/11 ca pretext pentru invazia și ocuparea ilegală a Irakului, militarizarea justiției și a aplicării legii și abrogarea democrației.

Potrivit lui Chossudovsky, „războiul împotriva terorismului” este o fabricație completă bazată pe iluzia că un bărbat, Osama bin Laden, a depășit aparatul de informații american de 40 de miliarde de dolari pe an. „Războiul împotriva terorismului” este un război de cucerire. Globalizarea este marșul final către „Noua Ordine Mondială”, dominată de Wall Street și complexul militar-industrial din SUA.

11 septembrie 2001 oferă o justificare pentru purtarea unui război fără frontiere. Agenda Washingtonului constă în extinderea granițelor Imperiului American pentru a facilita controlul corporativ complet al SUA, instalând în același timp în America instituțiile statului de securitate internă.