Ministrul Justiției îi vrea la pușcărie pe cei care exagerează cu… valorile tradiționale. O deranjează inclusiv cei care vor o familie formată din Bărbat și Femeie

Deși nu a inventat coada la prună (sau poate tocmai de aceea) ministrul Raluca Prună se plânge că doar 16 persoane au fost condamnate pentru rasism, xenofobie sau negarea Holocaustului în România ultimilor ani. În intervenția ei publică, reclamă faptul că ar trebui să intre pe lista pușcăriabililor inclusiv cei care exagarează sau merg în extremă (ce o fi însemnând extremă în opinia dânsei?) cu valorile tradiționale.

Mai mult decât atât, Raluca Prună este deranjată și de cei care vor o familie tradițională formată din bărbat și femeie. În opinia dânsei, se pare că și acest lucru este un exces tradiționalist care trebuie condamnat, după cum a făcut-o și Iohannis atunci când i-a declarat extremiști religioși pe cei trei milioane de români care au semnat petiția pentru familie.

Iată cum își arată grija Raluca Prună pentru comunitatea homosexuală: „Este foarte puțin (n.r. numărul condamnărilor) într-o țară în care, sigur nu mai avem partide extremiste în Parlament, avem însă mișcări din acestea promovate de partide politice parlamentare, care nu sunt ele însele extremiste, dar care promovează, aș îndrăzni să spun, tehnocrată fiind, într-un mod extremist, valorile tradiționale. Și eu îmi notasem despre aceste încercări de a justifica prin atașamentul la valori tradiționale respingerea dreptului fundamental al altcuiva, de exemplu, la căsătorie pentru toată lumea”, a declarat Prună, conformAgerpres. ( Afirmațiile au fost făcute la dezbaterea „Extremismul de dreapta și instigarea la ură. Abordări politice, legale și administrative”.)

Pe când o preocupare la fel de consistentă pentru denigrarea simbolurilor naționale și antiromânism? Sau românismul și simbolurile naționale sunt chestii prea tradiționaliste? A, da, mi-am amintit: Raluca Prună a avut o bursă Soros și a studiat la Budapesta, la „Central European University„, instituție de învățământ finanțată de magnatul evreo-maghiaro-american (conform ZiuaNews.ro).