CD
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
CACEALMAUA NATO
– NATO a fost creat de Pentagonul SUA în strânsă colaborare cu CIA
De Peter Koenig

Odată, a existat o organizație numită Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, sau NATO pe scurt. A fost fondată în 1949, iar astăzi este formată dintr-un grup de 30 de țări din Europa și America de Nord. NATO se presupune că există pentru a proteja oamenii și teritoriile membrilor săi. Din cele 30 de țări membre, 28 sunt în Europa și doar două, SUA și Canada, sunt în America.
Ca parte a „Politicii porților deschise” a NATO, ceea ce înseamnă că orice țară din spațiul euro-atlantic este liberă să adere la NATO dacă este pregătită să îndeplinească standardele și obligațiile de aderare, contribuie la securitatea Alianței și împărtășește valorile NATO privind democrația, reforma și statul de drept. Asta face parte din ceea ce spun regulile NATO.
Din 1949, numărul membrilor NATO a crescut de la 12 la 30 de țări. În 2020, NATO a salutat Macedonia de Nord ca fiind al 30-lea membru al Alianței NATO.

NATO a fost creată de Pentagonul SUA în strânsă colaborare cu CIA, după al doilea război mondial, sub pretextul asigurării „securității colective împotriva amenințării reprezentate de Uniunea Sovietică”.
Astfel, NATO a pus bazele înșelăciunii lumii să creadă că Uniunea Sovietică, care tocmai a pierdut aproximativ 30 de milioane de oameni în al doilea război mondial și cu o infrastructură distrusă, ar fi o amenințare pentru Europa. Dar marea propaganda de înșelăciune-mediatică a funcționat, așa cum se întâmplă astăzi cu Covidul, și așa cum o face de cele mai multe ori, în prezent cand proiectează un alt război fierbinte pe perete.
Frica face parte din strategie. Pentru orice. Păstrați oamenii în frică și sunt vulnerabili pentru orice fel de manipulare. Aceasta este o axiomă veche, care origineaza chiar mai departe decât Imperiul Roman. Și încă mai funcționează. Oamenii nu s-au prins încă.

Când se va întâmpla acest lucru – și anume ca oamenii sa vada în spatele acestei farse, în spatele bluff-ului/cacialmalei, lumea se va schimba. Ne vom da seama brusc – sau treptat, dar din ce în ce mai repede – că puterea este cu noi, oamenii.
Oamenii de bine, mai ales din SUA și Europa, care trăiesc în conul unei „zone de confort” cred tot ce li se spune de către autorități și, prin extensie, de către mass-media cumpărată. Acești oameni se supun autorităților, pentru că, la urma urmei, de ce să gândeasca pentru ei înșiși, dacă plătești un guvern care ar trebui să facă gândirea pentru tine – nu?
Cu cât sunt mai buni, cu atât mai bine pot fi înrobiți – și ce e mai rău, devin neclintiți, încăpățânați și drepți. Ei se comportă exact așa cum „autoritățile” vor să se comporte pentru a transforma societatea într-o tiranie, încă sub pretextul – „suntem o democrație”. Și da, atâta timp cât mergem mai departe, suntem condamnați.

NATO ar fi trebuit să ne furnizeze o lecție bună. Dar dacă nu ar fi fost pentru Rusia și China, tot ne-am fi târât în genunchi pentru a mulțumi NATO, fără să observăm măcar că NATO este o cochilie goală, nu are putere și tot ce le-a mai rămas sunt niște oameni pomposi în vârf și pe la mijloc, cărora le-ar plăcea să continue doar pentru un pic mai mult să păstreze controlul asupra Europei și – ei bine, ei ar dori să creadă – peste restul lumii.

Unul dintre principiile fondatoare ale NATO este articolul 5 din carta sa, care prevede că un atac armat asupra unei națiuni membre ar fi considerat un atac asupra tuturor; insinuând o amenințare că NATO ar putea începe un WW dacă o țară agresată și provocată suficient de NATO – să zicem, Uniunea Sovietică, acum Rusia, și / sau China, s-ar răzbuna împotriva agresiunilor și provocărilor constante ale NATO.
Asta a fost NATO atunci, și asta e ceea ce NATO ar dori să fie astăzi, și ceea ce ei încă pretind a fi. Doar pretentiile mai sunt tot ceea ce mai sunt capabili să arate în acest moment.

Dintr-un motiv ciudat, până foarte recent, Rusia a rămas inca într-un statut de observator asociat cu NATO, de fapt este greu de crezut: asociat cu inamicul- numărul unu?
– Singura explicație AR PUTEA FI că, prin păstrarea acestui statut de observator, au crezut că au inca un pod de comunibare – dar, asta a fost o iluzie din prima zi pana au interrupt legatura preferand sa vorbeasca doar cu stapanii; Pentagun si CIA.

Deși nu s-a găsit niciodată o înregistrare scrisă care să ateste că NATO i-a promis ministrului de externe al cancelarului Helmut Kohl, Hans-Dietrich Genscher, în 1990, că nu se va mișca un centimetru dincolo de Berlin, Moscova a crezut(aici este greseala/tradaea lui Gorbaciov) in promisiunea lui Genscher și a altor înalți oficiali vest-germani, pentru a fi de acord cu unificarea Germaniei.

Astăzi, susținătorii NATO, chiar și în limba germană, spun că singurul mod în care ar putea apărea o Germanie unificată, a fost o „Germanie unificată în NATO”.
A fost o minciună pură, deoarece niciuna dintre regulile NATO nu poate nega legal suveranitatea unei țări membre. Dar minciuna a fost înghițită și a devenit expansiunea a NATO.

Asta a fost atunci. Acum – 30 de ani mai târziu. NATO s-a extins până la ușa Moscovei. Le-ar plăcea să facă din Ucraina un membru NATO, să se apropie și mai mult de Moscova. Unul dintre motivele conflictului „fabricat de Vest” cu și din Belarus este că răsturnarea lui Lukașenko ar oferi occidentului o oportunitate de a pune într-un dictator pro-occidental, care în cele din urmă ar deschide porțile Belarusului pentru NATO. Vestul visează arogant și nerealist. Dl Putin și Kremlinul în ansamblu nu vor permite, desigur, niciodată o astfel de mișcare. Dar megalomania nu are limite.

Într-o notă conexă, pentru a înțelege mai bine unde și scopul NATO, confruntat cu presiuni tot mai mari de dizolvare a celor cinci membri ai Consiliului de Securitate al ONU, președintele Putin a avertizat pe 21 octombrie 2021: „Dacă eliminăm dreptul de veto al membrilor permanenți, ONU ar muri chiar în aceeași zi – s-ar transforma în Liga Națiunilor. Ar deveni pur și simplu o platformă de discuții”.
S-ar putea ca Consiliul de Securitate al ONU cu cinci voturi de veto – oricât de fragil ar fi fost – să se destrame, caz în care „geniile” din spatele NATO s-ar fi gândit, NATO ar putea prelua rolul Consiliului de Securitate al ONU, totul în interesul imperiului occidental muribund.

NATO a fost creat în 1949, imediat după al doilea război mondial, cu Liga Națiunilor în minte. Creată în 1919, imediat după primul război mondial, Liga Națiunilor a fost o farsă imperială, pretinzând și vânzându-și interesele de pace mondială unei lumi bătute în primul război mondial ca ultima și cea mai mare speranță pentru „pacea durabilă”.

„Noul plan al NATO de a lupta împotriva Rusiei pe mări, pe cer și în spațiu ar putea aprinde un conflict nuclear catastrofal. Noua strategie a NATO de a lupta împotriva Rusiei pe toată lățimea Europei – de la Marea Baltică la Marea Neagră – a fost déjà aprobată. Deloc surprinzător, detaliile sunt secrete, dar oficialii blocului au confirmat că include războiul nuclear, cibernetic și spațial”.
„Așa cum v-ați aștepta, NATO insistă asupra faptului că această strategie trans-continentală va servi doar scopurilor defensive, iar grupul condus de SUA a subliniat, de asemenea, că nu crede că atacurile rusești sunt iminente. Cu alte cuvinte, NATO prezintă această inițiativă ca pe un act defensiv:

“Pregătirea pentru cel mai rău scenariu imaginabil, contribuind în același timp la evitarea ca acesta să devină vreodată realitate prin descurajare”, după cum a subliniat în mod corespunzător ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer.

Cu alte cuvinte, în ciuda a tot ceea ce s-a spus și s-a promis în timpul recentei campanii electorale a Germaniei, pentru a păstra o ușă deschisă pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia, este preferata declarația ministrului german al Apărării. Argumentul „descurajării” este o agresiune pură la adresa Rusiei.
Cu siguranță, este pe placul NATO și al unei mari părți a conducerii neoliberale a Occidentului, dar cu siguranță nu o mare majoritate a germanilor și a cetățenilor europeni, care sunt dornici să îmbunătățească relațiile cu un vecin pașnic prin amenintari, provocari si “decurajare”. Da, caci Rusia este un vecin pașnic.

Rusia nu a agresat niciodată pe nimeni – în afară de autoapărare, adică în bătaia naziștilor-Germani înapoi la Berlin în al doilea război mondial. Agresiunea nu este în natura Rusiei. Acest lucru contrazice toate minciunile mass-media mainstream occidentale. Dar, ca și în cazul altor minciuni și farse, nivelul de trai al europenilor îi împiedică să vadă lumina, chiar să dorească să vadă adevărul. Asta e trist. Ca atunci când vor vedea adevărul, pentru că se zdrobește asupra lor, asupra noastră, a europenilor, s-ar putea să fie prea târziu.
Desigur, Moscova vede lucrurile diferit – și pe bună dreptate.

Pentru Kremlin extinderea NATO spre est a fost o problemă de la începutul anilor 1990, de la promisiunea încălcată a ministrului german de externe Genscher – „NATO nu se va extinde un centimetru spre est”. După cum a indicat președintele Putin în mai multe rânduri, nu va exista nicio extindere a NATO în Ucraina, nici în Belarus – sau altfel… Iar „altfel” este important, după cum bine știe NATO.
Sistemul de apărare al Rusiei este exponentally mai eficient și mai puternic și mai rapid decât cel al vestului. Prin urmare, continuarea acestei note abisale, așa cum face NATO, nu este mai mult decât o CACEALMA și, desigur, o încercare de a menține occidentul crezând că NATO încă mai are dinți, când, de fapt, NATO este o cochilie goală; o cochilie goală, putrindă, cu membri, a căror populație ar dori cu o mare majoritate să iasă din NATO – pentru care NATO nu mai are niciun scop. Este o amenințare pură la adresa păcii. Caci popoarele tarilor din NATO și asta e ceea ce contează în cele din urmă – nu se tem de Rusia sau China.

Este frica-indusa de raspandirea de informații false a mass-media occidentala bine plătita și „subvenționate” – care fac să creadă că pericolul este în est. De fapt, ei continuă să construiască și să mențină un zid maniheist în tot vestul.
Filosofia maniheiană este o religie veche care descompune totul în bine sau rău. Înseamnă și „dualitate”, așa că dacă gândirea ta este maniheistă, vezi lucrurile în alb și negru. Și exact asta face vestul. Este o filozofie renăscută de Washington cu o propaganda masivă a Războiului Rece ce s-a răspândit în cele patru decenii de după al doilea război mondial în întreaga Europă și, prin extensie, în părți din Asia și America Latină.

NATO este atât de subțire impanzit în întreaga lume – de la numeroasele baze militare directe sau împrumutate din Marea Chinei de Sud care înconjoara China și Rusia si pe uscat – cu aproximativ 3.000 de baze.
Insa cum ar putea fi ele eficiente împotriva celor mai recente armamente de ultimă generație ale Rusiei și Chinei. Niciuna dintre cele două țări nu se laudă cu „descurajare”, ele nu au nevoie să descurajeze pe nimeni.
Ele știu, iar vestul, în special Europa, ar trebui să se trezească la ideea – realitatea dură – că viitorul este acum locul în care răsare soarele – în Est.
*
Bio:
Peter Koenig este analist geopolitic și fost economist senior la Banca Mondială și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), unde a lucrat timp de peste 30 de ani la Departamentul pentru apă și mediu în întreaga lume. Predă la universități din SUA, Europa și America de Sud. Scrie regulat pentru reviste online și este cercetător asociat al Centrului de Cercetare pentru Globalizare. El este, de asemenea, un non-rezident Sr. Fellow al Institutului Chongyang de La Universitatea Renmin, Beijing.

Sursa: https://www.globalresearch.ca/russia-big-nato-bluff/5760286
Traducerea CD

*
Nota redacției – Afirmația „Rusia nu a agresat niciodată pe nimeni” mă pune pe gânduri. Cum să-l iei în serios pe unul care vine cu asemenea povești?!