PERIPLU PE MAPAMOND

QUOSQUE TANDEM (ABUTERE, CATILINA, PATIENTIA NOSTRA)?

Pînă când (vei abuza, Catilina, de răbdarea noastră)?

Ma refer la România, deci Catilina al meu de azi este Iohannis.

Am intrerupt data trecută serialul despre legionari fiind supra-enervat de inițiativa lui Silviu Wexler, deputat din partea FCER, îmbrățișată cu entuziasm de parlamentul României, în urma căreia foștii deținuți politici legionari și urmașii acestora își pierdeau indemnizațiile care li se acordau din primele luni de dupa revolutie.

De ce? Nici un parlamentar nu vă poate răspunde la această întrebare. La Nuremberg, Mișcarea Legionară a fost scoasă de sub acuzațiile de fascism, nazism sau colaboraționism. Și atunci de ce au fost și sînt damnați în continuare legionarii, membrii unui partid numit de Conducătorul statului să guverneze? De ce au ajuns în închisoare pentru zeci de ani tinerii elevi, membri ai Frățiilor de Cruce, care în zilele rebeliunii (folosesc termenul consacrat, chiar dacă unii îl contestă) au defilat de la cămin pînă în centrul localității după care s-au întors la cămin? Ca să folosesc echivalențe pentru membrii Frățiilor de Cruce, cînd PCR a fost desființat, uteciștii nu au fost arestați. Dacă PSD sau PNL vor fi desființate pentru trădare de țară, membrii tineretului social-democrat sau ai celui național-liberal nu vor fi arestați, fiindcă ei nu au nici o vină.

După 23 ian. 1941, mii de legionari veterani au fugit în străinătate, alte mii au ajuns pe front, în linia întîi, mulți dîndu-și viața pentru țară, au fost și unii executați. Legionarii au fost exceptați de la amnistia acordată de fostul rege Mihai, majoritatea rămasă în temniță fiind elevi sau studenți. Acestora li s-au alăturat începînd cu anul 1948, în timp, luptătorii din munți, pe măsură ce erau trădați și arestați. Li s-au anulat drepturile ca pedeapsă pentru patriotismul lor, pentru că au luptat împotriva bolșevismului, iar pedepsirea a fost făcută la cererea reprezentantului celor care au adus bolșevismul în țară.

Vreți să vă amintesc faptul că “minunata” noastră revoluție a fost organizată cu contribuția direct a bolșevicului Silviu Brucan (Saul Bruckner) în cadrul deplasărilor sale din anul 1988 la Moscova și Washington, același Brucan care a fost tartorul noii puteri nou instalate? Să vă amintesc faptul că cel dintîi prim-ministru postdecembrist a fost Petre Roman (inițiator al distrugerii economiei naționale), fiul bolșevicului Valter Roman (Erno Neulander), care milita ca Ardealul să fie dat Ungariei? Să vă amintesc alți fii sau nepoți de bolșevici care treptat, după 1989, au fost promovați în funcții politice, guvernamentale, de propagandă?

Am spus ca m-am supra-enervat. Nu nu mi-a trecut, fiindcă nu are cum să îmi treacă, dimpotrivă. Joi 29 oct. Klaus Iohannis l-a decorat pe Silviu Wexler cu Ordinul Național “Pentru Merit” în grad de cavaler. Care merit? Inițiativa de a batjocori încă o dată patrioții români? Același Iohannis îl mai decorase pe același Wexler cu același ordin joi, 27 febr. 2020. Care merit? Probabil inițierea legii “Wexler” , cea de a treia lege anti-adevăr care trece prin parlamentul nostru în ultimii 15 ani.

Iohannis a acordat in activitatea lui de președinte o decorație președintelui AFDPR pentru toți deținuții politici din România, dar a acordat într-un singur an două titluri celui care batjocorește memoria eroilor noștri!

Nici un deținut politic din perioada 1945-1964, cu excepția președintelui AFDPR, nu a fost decorat de președintele Iohannis. În schimb, periodic (dau trei exemple doar: 27 ian. 2015, 9 oct. 2018, 27 ian. 2020) a decorat evrei supraviețuitori ai “holocaustului” din Transnistria pentru simplul fapt că au fost evrei și că probabil au fost în Transnistria. Nu l-a interest de ce au ajuns acolo. În Transnistria au ajuns și nevinovați (dar cînd ești în război, din prudență, iei și măsuri exagerate – vorba lui Iohannis: ”Ori ești prudent, ori ești prost!”) dar deportarea îi privea în primul rind pe evreii bolșevici, pe evrei trădători, pe evreii colaboratori cu Armata Roșie. Alții, au ajuns acolo din acest exces de prudență. Iohannis poate că a decorat trădători, dar nu îi pasă.

În mod cert Iohannis știe să citească, altfel nu urma o facultate. Dar nu vrea să citească ce au scris evrei de marcă din timpul războiului, care au luat apărarea Mareșalului Ion Antonescu și care au negat pretinsul holocaust săvîrșit de români. Și nu a citit nici raportul Crucii Roșii Internaționale redactat după ce a vizitat Transnistria.

Niciodată Iohannis nu a omagiat sutele de preoți, ofițeri, funcționari, profesori etc. români uciși în mod barbar în Basarabia de evrei în „Săptămîna Roșie” numai pentru faptul că erau români, mulți nominalizați de Paul Goma:

https://www.incorectpolitic.com/descronologizatorii/

Iohannis batjocorește eroii români, batjocorește zilele istorice ale neamului (vezi atitudinea lui în cazul Zilei Trianonului), batjocorește istoria noastră. Urăște Românie, îi urăște pe români.

Da, m-am convins că în România există un oarece antisemitism – din cauza lui Iohannis, din cauza lui Alexandru Florian și a altora la care mă voi referi cînd mă întorc la serialul de la care a trebuit să mă îndepărtez pentru scurt timp.

Întrebarea din subtitlu este pur retorică. Iohannis va abuza de răbdarea noastră cît va dori el. Clasa politică și poporul român sînt, după cum se vede, de acord cu el.

X

Am primit răspunsul la întrebarea pe care o aveam de mult: cînd se duce Ludovic la Ierusalim. Cînd scriu aceste rînduri, este deja acolo.

Dacă Ludovic a plecat în Israel acum, cînd situația medicală este atît de rea și aici și acolo, înseamnă că este musai vorba de unele porunci urgente. Și acestea nu au fost niciodată în interesul României.

Am scris un articol (în prezent depășit) despre faptul că toții președinții și aproape toți prim-miniștrii României noi s-au dus la Zidul Plîngerii:

https://www.justitiarul.ro/papucul-sultanului-se-pupa-acum-la-ierusalim/

Articolul este depășit întrucît între timp pe firmamentul politicii românești a mai apărut o stea, prima prim-ministru din istoria țării, Vasilica. Unsă (în funcție) pe 29 ian. 2018, între 25-26 aprilie 2018 vizita déjà Ierusalimul. În acel moment, nici nu visa să candideze la președenție.

În schimb, visa la așa ceva o altă stea, Găbița Firea, primărița Bucureștiului, susținută pentru Cotroceni de unii din servicii. La începutul lunii noiembrie 2016, luîndu-și pe banii primăriei pe post de consiliere prietenele, inclusiv coafeza, s-a dus și ea la Ierusalim unde a împrăștiat cu promisiuni în dreapta și în stînga.

https://www.justitiarul.ro/oama-gospodara-isi-face-iarna-car-si-vara-sanie/

Atrag atenția PSD-ului că Ierusalimul nu le priește. Năstase (2004), Geoană (2009), Ponta (2014) și Vasilica (2019) au pierdut cu brio alegerile președențiale. Dragnea și Firea nu au mai apucat să candideze. Năstase și Dragnea au îmbrăcat zeghea regulamentară (în ce o privește pe Găbița, rămîne să mai așteptăm).

X

Am scris de mult, și nu o singură dată, că România nu mai are nici o șansă.

Avem ghinionul de a trăi cele mai urîte timpuri din întreaga noastră istorie, chiar dacă mulți nu își dau seama. Mai urîte decît ocupația turcească, decît ciuma lui Caragea, decît refugiul curții regale și al guvernului la Iași, decît teroarea bolșevică. Veți spune că exagerez, dar o să vă explic de ce spun asta. Avem o ocupație – nu turcească ci americană, avem o molimă – nu ciumă ci un covid de care “boborul” crede că ne scapă Iohannis și ceilalți nepricopsiți ai lui, sîntem jefuiți, nu de bolșevici ci de “partenerii strategici”. În plus, avem o corupție cum nu își permitea nici măcar Carol al II-lea, organe represive abuzive ca pe timpul lui, o justiție care împarte nedreptatea și, în premieră, servicii secrete trădătoare. Din păcate, ne lipsește ceva, ne lipsesc cei care să se opună și care înainte au existat întotdeauna, cei care cu orice risc și-au apărat țara.

Este un paradox, după trei decenii de luptă împotriva lui Iliescu și ai lui, să privesc în anul 2020 PSD-ul ca singura speranță! Și iată că taman acum în fruntea PSD au ajuns acoperiți și corupți șantajabili. Puținii patrioți au fost déjà în mare măsură dați afară sau forțați să plece voluntar.

PSD avea nenumărate ocazii să declanșeze procedura de suspendare a lui Iohannis, dar în permanență în acele moment tocmai ce se bucura de somnul de după masă. A votat demisia propriului guvern, al Vasilicăi (lucru bun), după care a votat guvernul Orban (și mai rău, și mai incompetent, și mai corupt, dar și mult mai trădător). La un moment dat a introdus o moțiune de cenzură, Orban a căzut, dar în final PSD a votat al n-lea guvern Orban, declarat anterior neconstituțional de Curtea Constituțională! Toată vara au amenințat cu o nouă moțiune de cenzură – cînd în sfirșit au depus-o și au citit-o (foarte intemeiată de altfel), au stabilit ziua votului cu depășirea termenului constituțional. Nu i-a deranjat cîtuși de puțin jefuirea a miliarde de lei din bugetul statului de către oamenii lui Orban sub acoperirea pandemiei. Acum, pentru electorat, fac joc de glezne cu basmul amînării alegerilor și cu întrebările retorice adresate lui Cîțu cu privire la cîți bani a împrumutat și ce s-a ales de ei.

Liderii PSD sînt slugile supuse ale lui Iohannis, dar sub aparența luptătorilor (cu vorba) împotriva acestuia, vor obține suficiente voturi din partea naivilor (proștilor) pentru a intra și în viitorul parlament. În curînd vom avea un nou parlament, fără nici un patriot, format în exclusivitate din trădători incompetenți și corupți.

Acum, înțelegeți de ce am scris că România nu mai are nici o șansă?

X

PE CINE SĂ ALEAGĂ BIEȚII MODOVENI?

Duminică, în Republica Moldova a avut loc primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Din cei 8 candidați, 5 erau români iar 3 ruși (sau rusofoni, sau rusofili).

Primul tur a fost cîștigat, surprinzător, de Maia Sandu. Spun surprinzător întrucît cînd m-am culcat duminică seara, Dodon avea cca. 41 % din voturi iar Maia cca. 35 %. Dimineața, Maia trecuse pe locul întîi.

În campania electorală parlamentară din 2018, mi s-a părut că Maia Sandu face greșeli politice inadmisibile. Ca să mă lămuresc, i-am trimis fratelui Vasile Șoimaru un mail la data de 22 mai:

Maia Sandu chiar este cam prostuta, sau doar imi pare mie asa?”

Ușor ofuscat, Vasile mi-a răspuns:

Dar Maia Sandu deloc nu este prostuță…. Mi-a fost studentă la ASEM și-o cunosc foarte bine… Sunt alți mulți proști…”

Îl înțeleg foarte bine pe Vasile (care a bătut drumurile, din cîte am auzit, proaste, ale Basarabiei, spijinind partidul Maiei în alegeri), și eu am fost (și poate mai sînt) adesea subiectiv.

Necunoscînd-o personal pe Maia Sandu, pretind că sînt obiectiv (pe baza a ceea ce am citit).

Maia este româncă – asta este o bilă albă. Maia a beneficiat de sprijinul lui Soros – asta este o bilă neagră. Maia este împotriva reunificării Basarabiei cu România – asta este o altă bilă neagră (la ora asta, din multe motive, nici eu nu o mai doresc, dar motivele mele sînt altele decît cele ale ei). Maia este adepta UE – din punctul meu de vedere, asta este a treia bilă neagră.

Am ascultat multe emisiuni la RRA pe marginea acestor alegeri. Am auzit că între cei trei candidați pro-Kremlin (clasați pe locurile 2,3 și 4, în total peste 50 % din voturi) ar fi unele divergențe. Nu prea am încredere în ce știu “specialiștii” invitați de RRA să-și dea cu părerea. Dar mă gîndesc la ceva elementar, nu văd cum rușii sau rusofilii ar da în turul doi voturile lor Maiei. Iar ceilalți patru candidați români, clasați pe locurile 5-8 cu un total de sub 8 % din voturi, sînt unioniști!

Trăind în România în timpul apropierii de UE și apoi al aderării la aceasta, iubind Republica Moldova ca pămînt românesc, nu vreau să o văd distrusă de marea caracatiță mafiotă și anticreștină europeană.

De altfel, pe această temă, am scris acum peste 4 ani și jumătate:

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/parcursul-european-al-republicii-moldova

Ludovic s-a grăbit să o felicite pe Maia – este pentru prima dată cînd aud așa ceva. Feliciți pe cineva cînd a cîștigat trofeul, nu pentru o victorie de etapă.

Ultima mențiune privitoare la această temă. RRA invită toți neaveniții, care te miri cum au putut ajunge în sinecurile lor. Evident, toți au sprijinit-o pe Maia, lucru normal – dar s-au apucat să-l critice pe Dodon, ceea ce nu mai era normal întrucît nu erau alegerile noastre,

Dan Dungaciu l-a acuzat pe Dodon că din cauza lui covidul s-a extins în Republica Moldova iar economia s-a prăbușit. Dungaciule, dacă președintele este de vină în aceste situații, atunci în România nu este vinovat Iohannis de aceste necazuri, cu care ne confruntăm și noi?

X

ÎN SUA VOTEAZĂ ȘI MORȚII, DAR VOTEAZĂ DEGEABA

Este celebră vorba cu morții lui Dragnea care votau în Teleorman.

Dar în SUA, este un lucru adevărat.

Sistemul electoral din SUA are două ciudățenii, dintre care una anulează ideea de democrație.

Prima, este posibilitatea de a vota prin corespondență cu luni de zile înainte de data scrutinului. Acest scrutin a batut recordul ,cu 90 de milioane de voturi anticipate. Pornind de la rata mortalității la americani și în raport de data votului anticipat, cineva ar putea calcula (cu aproximație) cîți votanți la data scrutinului erau déjà morți.

Atacul direct și esențial al lui Trump asupra lui Biden a fost făcut în ultimele zile, cînd a demascat corupția acestuia (care mai este și senil, și probabil din cauza senilității lasă impresia de imbecilitate, care la George Walker Bush nu era doar o impresie). Aflînd acestea, poate că unii votanți anticipat ai lui Biden au regretat votul, dar oricum aceasta nu are nici o importanță.

Fiindcă democrația americană are o particularitate unică, nu contează ce votează poporul, contează ce votează cei 538 de electori!

Trump a avut mari realizări în interesul și spre binele americanilor, care sînt trecute cu vederea de opozanții săi. Dar mai presus de toate, a reușit ce nu a reușit nici un președinte american, a reușit într-un timp foarte scurt să facă prietenie între Israel și trei state arabe. Trump este prietenul Israelului, iar Israelul îl susține. Eu cred că acesta este cel mai important argument pentru o nouă victorie a lui Trump.

RRA, care nu are nici o influiență și nici un interes direct, îl sprijină (cu aproape toți invitații săi) într-un mod deșănțat pe Biden – vîrf de lance, sluga Radu Tudor, sluga NATO.

X

FRANȚA. DIN PROSTIE ÎN PROSTIE

Am avut o polemică pe mail cu un prieten. Înainte de 1989, am militat amîndoi pentru libertatea cuvîntului. El este adeptul libertății nelimitate. Eu i-am spus că o religie poate fi criticată, dar nu batjocorită – deci există o limită.

La începutul anului 2015 (7 ian.), după ce revista umoristică (stupid umor!) “Charlie Hebdo” publicase o serie de caricaturi pornografice cu Sfînta Treime și cu profetul Mahommed, doi islamiști înarmați pătrund în sediul redacției și împușcă 12 angajați.

Creștinii sînt blînzi și iertători. Fundamentaliștii islamici însă nu sînt așa. Caricaturile stupide și fără nici un haz, fără nici un sens, au condus la uciderea unor imbecili care trebuiau să se gîndească la asta.

Imbecilii au fost declarați martiri ai libertății presei (ca și cum asta ar fi fost presă!)

Duminică 11 ian. 2015 la Paris a avut loc un mare miting fariseic al conducătorilor Europei întru apărarea libertății presei – în frunte, Francois Hollande și Angela Merkel, conducătorii celor două state (Franța și Germania) care trimiseseră în închisoare cei mai mulți luptători pentru adevăr care denunțaseră în scris exagerărările sioniste în ce privește holocaustul. Printre participanți, cu căciula lui înaltă de blană, proaspătul președinte al României, Klaus Iohannis – la jumătate de an după aceasta, promulga legea nr, 217/2015 care îi trimitea în închisoare pe cei care spuneau adevărul.

Au trecut cinci ani și jumătate. Aceeași publicație imbecilă și pretins satirică, aducătoare de moarte, reia caricaturile jignitoare și fără nici un haz. Cad victime doi nevinovați, care ieșiseră în stradă să fumeze – dobitocul de atentator islamist nu știa că redacția își mutase sediul.

Urmează un profesor (Samuel Paty) care crede că aceste caricaturi reprezintă libertatea de exprimare – așa că le prezintă elevilor (inclusiv musulmani) ca exemplu. Este decapitat într-un mod barbar în plină stradă de un tînăr fundamentalist islamic.

Pentru prostia lui, profesorul este declarat erou național, comemorat în toate școlile, omagiat, fiul lui în vîrstă de 5 ani primește statutul fiilor de eroi ai Franței, etc.

Idiotul (în curînd epuizez epitetele disponibile) președinte al Franței, încearcă o ripostă timidă împotriva terorismului islamic, bagînd ca obuz (sau rachetă) o altă caricatură, în care este batjocorit Erdogan!

Consecința? O revoltă a Islamului conform tradiției sale – noi crime, În Franța, dar nu numai, cea mai recentă în Viena.

Politicieni imbecili, care apelează la caricaturi fără să realizeze consecințele, care nu înțeleg că lezînd sensibilitățile unor fundamentaliști, provoacă moartea atîtor nevinovați.

Iar exact cînd se clama libertatea cuvîntului, în Franța era încarcerat Herve Ryssen, condamnat fiindcă folosea libertatea cuvîntului (privitor la holocaust)!

 

Dan Cristian Ionescu