On Saturday, February 1, 2014 11:42 PM, Mircea Popescu <m.popescu@sbcglobal.net> wrote:
Domnule Profesor,
Anul trecut am fost pentru un weekend in Constanta, la Hotelul Ibis de deasupra plajii Modern si am vazut ca centrul era intr-o aparenta stare de refacere.
Am sperat ca intr-adevar lucrurile merg spre bine.
Dar, iata ca am primit niste fotografii incredibile privind decrepitudinea in care a ajuns Cazinoul si alte cladiri din Constanta.
Inteleg ca Mazare este pus pe modernizare, dar chiar in asa hal incat sa lase deliberat sa se distruga cladiri, inclusiv monumente, pentruca apoi sa nu mai existe alta ratiune decat demolarea si folosirea locurilor ramase vacante pentru cladiri moderne fara istorie, fara personalitate?
Oare, ce mi s-a trimis este real?
Dumneavoastra, care sunteti in contact cu realitatile de acolo, credeti ca se poate face ceva pentru o salvare cat de cat a ceeace este parte din culoarea locala, din farmecul unei epoci? Nu de alta, dar parca moare sufletul Constantei fara ca o singura lacrima sa curga pe obrajii romanilor nepasatori.
  Mircea Popescu

1 februarie, 2014

—– Forwarded Message —–
Sent: Saturday, February 1, 2014 1:04 PM
Subject: Fw: Fwd: Constanța Abandonată …nu-ti vine sa crezi!!!!!
 a adăugat 19 fotografii din ianuarie 2014 la albumulConstanța Abandonată …

În ultimii ani, orașul Constanța s-a deteriorat sever, dezastrul din zona veche s-a extins, putând fi admirat în plin centru si nu numai …
Cazinoul, o ruină incredibilă, cel mai bun logo al Constanței, le oferă turistilor abia sosiți imaginea de ansamblu : ” Ca după razboi ! ”
Cu toate acestea, cei mai mulți sunt pur si simplu fascinați de tabloul macabru din zona veche, comparand Constanța cu Siria, Detroit sau alte zone aflate in plin razboi : gri, dărâmată, dezolantă, cu un aspect extrem de putred, cu trotuare sparte, clădiri prăbuşite (care din păcate au o reală valoare istorică) din care au mai rămas doar faţade hâde şi extrem de fragile, mormane de moloz şi cărămizi păzite de bande de câini gălăgioşi , etc …
Adevărul pe care refuzăm din păcate să-l vedem este completat de nepăsarea locuitorilor : orasul este plin de oameni pentru care strada nu e decât un coş de gunoi …
Încet, totul se transformă în praf …
Portretul unei drame – cu Cazino Constanta
O clădire de pe Strada Stefan Cel Mare (singura stradă de promenadă din oras), din perioada de expansiune a oraşului de la sfarşitul secolului al XIX-lea.
Răsărit @ Intersectie B-dul Tomis cu Strada Sulmona
Boulevard of Broken Dreams … – la B.Dul Tomis
Empty spaces – la Cazino, Portul Tomis.
We declared World War III on our children – la Famous.
Fostul hotel Modern – la Piata Ovidiu.
Intersectie Str. Stefan cel Mare cu Str. Mercur
B-dul.Tomis Nr.8