Sorin
1.499 aprobate

george-turle@t-online.de
78.94.7.50

 

Un pic inexact „altele”….sunt planuri trasate de ani buni si care nu au ajuns nici pina acum sa fie indeplinite.

Nu as suspecta neaparat lipsa de capabilitate a rusilor sa duca la capat acele proiecte, sau pe cele terminate sa le faca sa functioneze conform reclamei, nu as spune ca n-ar avea si materie cenusie capabila sa puna in practica niste idei (cu toate ca la capitolul electronica, optica, automatica, au avut si au dependenta de furnizori vestici), cat as pune toate astea pe seama coruptiei crunte care mananca Rusia, asa cum mananca viermii dintr-o varza. E numai unul din exemple: daca vrei sa vezi unde si de ce ar fi diferenta intre ce ar vrea rusii (stafful rusesc) sa fie si ce este in realitate, o cauti (printre altele) pe la producatorii de yahturi de lux prin Europa. Cand ajungi la concluzia ca flota de lux a oligarhilor e mai scumpa decat flota militara rusa, ajungi sa-ti dai seama unde sunt mare parte din banii proiectelor respective. Cee ce este mai nasol, e ca Rusia e un clan mafiot cu coruptie perfect legiferata de Don-ul suprem. Rusia nu are oligarhi in sensul de antreperenori care au ridicat corporatii, au fost cativa si din aia, dar au fost eliminati. Toti. Dupa care Putin si-a facut el propriii oligarhi, pe care i-a lasat sa se imbogateasca cum vor, prin orice mijloace, in schimb oferind loialitate si obedienta neconditionata. Neconstestarea deciziilor sale in nicio circumstanta.
Putin a cheltuit anul asta 24% din tot bugetul Rusiei (aproape 75 de miliarde din bugetul total de aproximativ 350 de milarde…ma refer la buget, nu la PIB, sa nu se grabeasca unii ca „m-au prins” ) pe razboi. Planuieste pentru la anul sa mareasca cheltuielile, anume la 118 miliarde pentru armata, plus va mari mult si sumele alocate ministerului de interne (forte de ordine, politienesti, servicii etc), anume la 34 de miliarde. Totalul va ajunge la o treime din bugetul totale. Ce-or face, in conditiile astea celelalte sectoare, socialul, invatamantul, sanatatea, infrastructura, industria (civila) etc., elstie si e treaba lui, dar eu cred ca va fi mai mult material de furat de catre clica mafiota rusa.

Altfel, mai puteam adauga exemple la lista de mai sus. A se vedea, de exemplu, cum e si cu vestitul costum exoskeleton (Ratnik-3). Pornit si asta cu amar de ani in urma, programat sa fie disponibil cu miile la aceasta data, ramas in faza de prototip nedovedit pe nicaieri, in 20-30 de exemplare, pe care din cand in cand le muta de colo-colo, pe unde se anunta Putin ca vine in vizita. Cam asemanator cum se umpleau pietele cand isi anunta Ceausescu vizita intr-acolo.