CD
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
ÎL VOR VOTA DIN NOU RUȘII DACĂ VA CANDIDA?
de CD

Vladimir Putin a declarat că nu a decis încă dacă va candida pentru încă un mandat prezidențial.
Pactul oligarchic 2000-2005, inca il mai paste, a alungat pe oligarhi din arena politica, dar ei sunt foarte activi si prolifici in arena economica, administrativa si financiara. Lumea a vrut ca Balanta Sociala sa nu faca exceptii in privinta acestor indivizi corupti si mai ales corupatori asa cum administratia Rusiei ii cunoaste si ii simte prea bine cu actele lor de coruptie. Multi ii poreclesc “prietenii lui Putin”.

Chiar și potrivit lui Rosstat, Agenția rusă de statistică, care schimbă tehnologia de calcul la fiecare doi ani, astfel încât statisticile să nu pară scandaloase, nivelul veniturilor rușilor în 2020 comparativ cu nivelul din 2013 a scăzut cu 11%.
Scăderea venitului real al populației în trimestrul II 2020 a fost de 8%, o dinamică negativă trimestrială atât de puternică nu a mai fost înregistrată din 1999 – în ajunul venirii la putere a lui Putin.

În acest an, Rusia a fost fabulos de norocoasă datorită creșterii prețurilor la combustibili și a altor articole de export: ulei, cărbune, metale, îngrășăminte, produse agricole.
Toate aceste mărfuri au devenit si vor deveni mult mai scumpe.
Experții au calculat că, în 2021, veniturile bugetare doar din exporturile de petrol și gaze s-ar putea ridica la aproximativ 9 trilioane de ruble, adică aproximativ 125 de miliarde de dolari. Acestea sunt venituri incredibile, dar oamenii încă trăiesc în sărăcie.

În 2020, Rusia a intrat în primele cinci țări în ceea ce privește declinul bunăstării populației în rândul celor mai mari economii din lume, a declarat banca Credit Suisse.
Cum vor fi utilizate aceste venituri?
Vor fi salvate în Fondul Național de Asistență Socială (NWF) pentru a fi investite în active occidentale și pentru a credita SUA și UE, precum și China face, deși într-o măsură mai mică?
De ce sa investesti in viitorul altor tari cand poporul tau asteapta noi investitii, noi oportunitati si noi sperante?

Acesta va fi de fapt factorul decisiv pentru mulți rusi la alegerile din 2024, iar Putin mai are timp sa o rupa definitiv cu “prietenii” si sa investeasca destept in Rusia.