Puși pe jaf cu acte în regulă

2021-01-09T23:44:53+02:009 ianuarie 2021|Textele altora|

Haite de sinecuriști PNL-USR se pregătesc să invadeze Ministerul Fondurilor Europene, cu spor de 100%, pe baza de oral

Pe șest sau pe hoțește, dacă vreți, Orban, Cîțu și gașca ministerială, așa cum au mai făcut și cu adoptarea altor acte normative, pregătesc o ordonanță de urgență „privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Național de Relansare Redresare și Reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul facilității Mecanismului de finanțare de redresare și reziliență”.

Concret, Planul Național de Relansare Redresare și Reziliență (PNRR) „este documentul strategic al României (…) prin intermediul căruia se fundamentează prioritățile de reformă și domeniile de investiții la nivel național.” La art. 4 (1) al respectivei Ordonanțe de Urgență, „specialiștii” lui Orbannis introduc crearea unei structuri de „piloși” ai PNL: „Pentru sistemul de guvernanță al PNRR respectiv pentru elaborarea, negocierea, aprobarea, decontarea de cheltuieli, monitorizarea reformelor precum și raportarea PNRR se înființează în cadrul Ministerului Fondurilor Europene (MFE) o structură de specialitate cu un număr de 30 de posturi cu denumirea: Direcția Generală Management Mecanism de Redresare și Reziliență denumită în continuare DG MMRR.”

Practic, această nouă structură va aviza proiectele beneficiarilor finali ai banilor europeni precum și decontarea cheltuielilor acestora.

Veți spune, poate, că 30 de posturi nu este un număr prea mare, dar uitați ce se spune la alineatul 2 al aceluiași articol: „Numărul de posturi aprobat potrivit prevederilor prezentei ordonanțe de urgență pentru DG MMRR poate fi modificat prin hotărâre a Guvernului României (…)”

Este clar, nu-i așa, că în pixul lui Orban stă fericirea bănească a multor peneliști, care se vor îngrămădi să fie primiți în noua structură? Și, în sfârșit, iată motivul pentru care va fi mare bătălie pentru angajarea în această structură a „premianților” la lipit afișe, chiar dacă sunt cam corijenți la expertiză: „Personalul angajat în cadrul DG MMRR beneficiază de un spor de complexitate pentru activitate desfășurată în cadrul PNRR în procent de 100 % din salariul de bază pe perioada în care desfășoară activitate în cadrul PNRR.” (alin. 5) Iar salariul de bază este baban deoarece „Salarizarea personalului contractual angajat în cadrul DG MMRR se asimilează cu cel al funcționarilor publici care desfășoară activități cu proiecte/programe operaționale finanțate din fonduri externe nerambursabile (…)” (alin. 4).

Angajare pe bază de oral

Și pentru ca de aceste sinecuri să beneficieze doar pupilii liberali, în ordonanță este reglementată și angajarea acestora: „Personalul contractul încadrat la DG MMRR este angajat pe bază de interviu susținut în fața unei comisii numită prin ordin al ministrului Fondurilor Europene.” (alin. 8)

Haite numeroase de sinecuriști

Mai mult, art. 5 alin. 2 ne arată că ordonanța lui Orban deschide calea unor adevărate haite de sinecuriști, răspândiți în mai toate ministerele: „Personalul din cadrul ministerelor de resort implicat în procesul de elaborare al PNRR beneficiază de un spor de complexitate pentru activitate desfășurată în gestionarea PNRR în procent de 100% din salariul de bază pe perioada în care participă la procesul de elaborare al PNRR (…).”

Așadar, bani pentru majorarea leagă a salariilor dascălilor nu sunt, bani pentru majorările legale ale pensiilor și alocațiilor nu sunt, bani pentru măști pentru amărășteni nu sunt, dar purcoaie de bani pentru curviștinile și maimuțoii liberali și useriști se găsesc, nu-i așa?!

2 Comments

  1. ȘELARU CONSTANTIN-ȘTEFAN 10 ianuarie 2021 la 12:23 pm - Raspunde

    Se tot spune că, uluindu-i pe toți din jur pentru sufletul lui bun, Iohannis a recuperat pe stradă un cățel vagabond leșinat de foame și ajuns la palat, a vrut ca să-l hrănească cedându-i micul lui dejun, dar n-a știut cum să-l cheme așa că, din tot sufletul lui bun, în loc să-l strige CUȚU, CUȚU, l-a chemat din tot sufletul lui bun, CÂȚU, CÂȚU, CÂȚU, … HAI LA PĂPICA, CÂȚULICĂ !! C. Ș. Șelaru

  2. Maria 10 ianuarie 2021 la 9:50 am - Raspunde

    Nu ca PSD si PNL nu ar fi fost tot cozi de topor! Dar politicienii vechi sunt sătui de furat si asta ii face lenesi. Au burta plina. Ciocoiașii tineri sunt flamanzi si foamea te tine treaz si vigilent. Pana s-or ingrășa si ăstia, din Romania nu mai ramane nimic. Sunt mai rai ca omizile!

    https://mariadakhel.blogspot.com/2014/02/cozile-de-topor.html?m=1

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top