Sorin
751 aprobate

george-turle@t-online.de
93.229.30.21
Surena, dar de unde ai scos-o tu ca n-am facut armata? Am apucat-o 9 luni la TR, nu mai fa presupuneri gratuite.

Mie nu poti sa-mi spui ca il iubesc pe Biden sau pe Iohannis, ca nu o fac ci n-am nici o jena sa-i blagoslovesc cand nu-mi place ce fac. Iar cand am votat la prezidentiale ca diasporez, nu a fost un vot pozitiv, adica pentru el, ci contra alternativei (Dancila).
Restul divagatiilor, nu le gasesc noima.

Cat proiveste conflictul (si e valabil pentru oricare, nu numai pentru tine), acum aproape 3 saptamani am spus pentru prima data ca armata rusa ajunge intr-un punct mort, dupa avantul initial pe carel-a luat in primele cateva zile si mai spusesem ca ii va prinde o luna de zile fara progrese semnificative, nimic de nivel strategic. Eu zic ca am avut dreptate, si nu numai ca nu a facut asffel de progrese de atunci (atunci luase deja Hersonul), acum trece treptat in defensiva, ba chiar in retragere.. Acum cica s-a schimbat modificarea, partea cu ocuparea Ucrainei, a capitalei, schimbare de regim s-au dus demult si cica noul obiectiv e asigurarea Donbasului….ca ala era planul si scopul initial :) .
Dar ok, daca tu spui ca gresesc (sau oricare altcineva) si ca situatia e taman pe dos, fie, ne mai intalnim intr-o luna. Daca armata rusa se va dovedi pina atunci ca schimba cursul, castiga razboiul si in orice caz, n-o fi ea sub presing si in retragere, ci in ofensiva, daca nu obiectivele initial declarate le va atinge, dar macar daca sudul il asigura ferm (iau Odessa, mentin Herson (unde acum cedeaza teren), Mykolaiv (idem) ) si reuseste de acolo sa faca jonctiunea cu ce au in est, spre centru, daca reusesc sa preseze capitala (nu sa o ia), eu voi scrie pe orice topic s-o nimeri ca tu ai avut dreptate (si oricare sustine ca tine). Repet, nu trebuiesc indeplinite scopurile initiale, nu controlata Ucraina, capitala, nu schimbat Zelensky cu Yankulovici. Daca eu am dreptate, faci si tu la fel?
Mai departe de termenul asta de o luna, eu zic ca rusii vor ajunge in defensiva in regiunile separatiste si ca se vor retrage treptat din sud inspre sud-est, si la fel si dinspre capitala inspre est. Cel putin cu forta de invazie folosita in momentul de fata (cei vreo 170k de oameni). Mai mult nu, afara de faptul ca cine stie de unde mai aduce trupe suplimentare la greu cu ajutorul carora sa-si refaca cumva si liniile logistice.

*

NR – De la verbul  a face imperativul este „fă!” Imperativul pozitiv. Imperativul negativ se formează cu infinitivul: „Nu face! Fă ce spune popa, nu face ce face popa!” La fel, „du-te!”, dar „Nu te duce! Zi, dar Nu zice!” Cele trei verbe, a duce, a face, a zice, au forme neregulate de imperativ, moștenite din latină, unde existau formele neregulate duc, fac, dic! Asta în legătură cu primul rând din textul de mai sus: corect, „nu mai face presupuneri gratuite!”