PUIU NADLER

22:23 (Acum 3 ore)

către mine
După cum știți, pe saitul dumneavoastră circulă o grămadă de povestiri, știri, comentarii,
Există o grămadă de istorici sau pseudo istorici care publică fapte care pot fi verificate și foarte multe fapte care s-au petrecut în imaginația lor sau, în cel mai fericit caz, nu pot fi verificate.
Textul meu de astăzi va distruge o legendă care circulă pe sait și care se numește: despăgubirea plătită de România statului Israel pentru persecutarea evreilor români în timpul celui de-al doilea război mondial. Se manipulează și s-au manipulat sume uriașe de milioane sau chiar miliarde de dolari, în orice caz sume care pot atinge cu adevărat bugetul oricărei țări.
Această legendă, legată de fapte istorice care nu pot fi ascunse sau negate, m-a făcut să dedic o bună perioadă din timpul meu liber pentru a verifica veridicitatea ei cu ajutorul a anumitor personalități israeliene, dar și române.
Cercetările mele în acest domeniu m-au dus la o concluzie clară: România nu a plătit niciodată, nu plătește nici astăzi niciun fel de despăgubiri statului Israel. Motivul este cât se poate de simplu: Israelul nu a emis niciodată pretenții de acest gen către România și nu Intenționează s- o facă în viitor. Aceste concluzii ale mele se îmbină cat se poate de armonios cu declarațiile președintelui Israelului care a declarat că România a reprezentat o rază de lumină și de salvare pentru evreii de pe teritoriul ei în timpul cel de-al doilea Război Mondial.
Pe toți cei care se încăpățânează să continuie să afirme că România a plătit sau plătește statului Israel din cauza motivelor sus amintite, îi invit să prezinte cazuri specifice și mă oblig să postez pe sait dovezile necesare pentru a dovedi contrariul.