Un Imam musulman arab spune un cumplit ADEVAR: Ţările arabe nu produc nimic şi nimeni nu munceşte !

arabii-nu-produc-nimic-730×430 Adevărul despre țările arabe, în care nimeni nu muncește și nu se produce nimic

Adevărul despre țările arabe, în care nimeni nu muncește și nu se produce nimic…Yusuf al-Qaradawi este un imam de origine egipteana, cunoscut mai ales pentru emisiunea sa, „Sharia and Life”( Sharia si viata), difuzata de Al Jazeera, o emisiune cu tematica religioasa ce are o audienta estimata la aproximativ 60 de milioane de oameni la nivel mondial.

El mai este cunoscut de asemenea si pentru Islamonline.net, un site foarte popular printre musulmani, la a carui infiinţare a participat şi el in 1997.

Yusuf Qaradawy a incercat să le explice musulmanilor în timpul unei emisiuni difuzate de Qatar TV , de ce ţările arabe nu progreseaza la fel de mult şi de repede precum ţările europene.

„Folosim trenuri si avioane, dar nu sunt trenurile şi avioanele noastre. Sunt făcute în fabrici occidentale şi exportate în tările noastre. E adevărat, putem cumpăra cele mai magnifice lucruri din lume pentru casele noastre şi pentru noi…

Oamenii noştri pot cumpăra cele mai luxoase maşini, Rolls-Royce sau Mercedes 500 sau 700, modelul S, M, si L, cu toate dotările de lux. Noi le deţinem, dar nu le fabricăm noi. Noi nu producem nici măcar un cui in nici una dintre aceste masini. Alţii fac asta pentru noi.

Veniturile intregii lumi arabe, incluzând veniturile obţinute de ţările care exportă produse petroliere, nu ajung la nivelul unei singure ţări europene, cum ar fi Spania.

Spania! Nu mai vorbim de Germania, de Franţa, Marea Britanie, sau Italia. Doar Spania, care este în coada ţărilor de pe lista celor industrializate – veniturile întregii lumi arabe nu ajung nici măcar la nivelul celor ale Spaniei…

Cum se poate aşa ceva? Pentru că noi nu muncim, şi dacă chipurile mai municm, nu o facem profesionist.

S-a făcut un sondaj pentru o anumită perioadă de timp, pentru a vedea cât timp petrece muncind un angajat guvernamental în anumite ţări arabe.

Media era de… 27 de minute pe zi.

27 de minute! In restul timpului, aceştia beau cafele, citesc ziare, sau se fâţâie pe ici pe colo. Doar un numar mic de oameni muncesc cu adevarat. Restul nu!

Pe la mijlocul anilor ’70 m-am dus in Germania. Am ajuns acolo dimineata. L-am intrebat pe soferul care m-a adus de la aeroport de ce sunt strazile atat de goale in Germania si nu sunt pline ca la noi in tarile arabe. Atunci, acesta mi-a raspuns: – Oamenii sunt acum la lucru. Dupa ora sapte seara, m-a adus inapoi la hotel si strazile erau goale. L-am intrebat ce se intampla de strazile sunt iarasi goale.

Soferul mi-a raspuns:

– Oamenii au venit acasa de la munca si se odihnesc acum fiindca sunt extenuati. Tot ce isi doresc acum este sa-si manance cina, sa se uite la stiri si sa se duca la culcare, pentru ca maine dis de dimineata trebuie sa se trezeasca si sa fie gata din nou pentru munca grea.„, a declarat Yusuf al-Qaradawi.

http://www.efemeride.ro/ adevarul-despre-tarile-arabe- in-care-nimeni-nu-munceste-si- nu-se-produce-nimic