CD
1.068 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

PLAFONUL DE PREȚ AL UE LA ȚIȚEI CREAZA UN PLAFON DE PREȚ … PENTRU PROSTIE
Autor: Tom Luongo

UE și SUA au continuat cu dezbaterea lor lungă și telegrafiată de a stabili un plafon de preț al petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril.
Crezând că pot face presiuni pe furnizori să nu transporte petrol rusesc ca nu cumva să încalce sancțiunile care susțin plafonul de preț, ei cred că pot scoate de pe piață numai petrolul rusesc pe termen lung.

Din cauza modului în care petrolul este de fapt tranzacționat în lumea reală, față de modul în care se tranzacționează în capul lui Janet Yellen, această politică este de fapt mult mai greu de implementat decât pare de fapt. Nu cumperi petrol de la ghișeul de țiței de la Target sau Wal-Mart.

Nu există o etichetă de preț la care să te uiți și să spui da sau nu. După cum subliniază Tsvetana Paraskova de la Oilprice, contractele de țiței sunt scrise pe baza unei reduceri sau a unei prime la un preț de referință la un anumit moment in timp.
„Comercianții fizici rareori tranzacționează la un preț fix”, a declarat John Driscoll, strateg șef la JTD Energy Services Pte Ltd, pentru Bloomberg.

„Este un spațiu mult mai complex în care se tranzacționează formule și diferențe spot cu un țiței de referință pentru tranzacționarea mărfurilor reale, precum și pentru acoperirea care urmează”, a spus Driscoll, care are peste 30 de ani de comerț cu petrol în Singapore.
Pentru a complica lucrurile și mai mult, UE dorește să rămână flexibilă pentru a schimba plafonul in timp, la discreția sa.
„Plafonul de preț nu este scris în piatră – este „fix pentru moment, dar ajustabil în timp”, a spus UE săptămâna trecută.

Dacă aceasta sună ca o rețetă pentru un dezastru complet, chiar este.
Indiferent de ce se întâmplă aici, cantitatea de petrol care va fi produsă sub acest capac/plafon, chiar dacă nu are succes, va scădea. Dacă nu sunteți de acord cu acest lucru, s-ar putea să vă calificați pentru a o înlocui Yellen ca secretar al Trezoreriei SUA.

Acestea fiind spuse, Janet Yellen poate fi proastă, dar nu chiar atât de proastă. Ea știe ce va face acest plafon de preț pe care îl susține. Deci, ca întotdeauna, cu acești oameni, întrebarea pe care nu ar trebui să o pui nu este: „Va funcționa asta?”
sau „Cum va răspunde Rusia?” ci mai degrabă: „Care este scopul exercițiului?”

Am fost contactat de Sputnik News pentru comentariile mele la acest (articol aici) și acesta este tactul pe care l-am luat în a răspunde la întrebările lor.
Dacă toți cei implicați știu că pragurile de preț și plafoanele de preț creează întotdeauna și fără greș lipsuri de producție, atunci de ce au făcut acest lucru când lumea are în mod clar nevoie de mai mult petrol?

Pentru că aceasta este o caracteristică intentionata a politicii, nu o eroare.
Făcând acest lucru, la fel ca orice altă intervenție în livrarea de petrol de la începutul războiului din Ucraina, obiectivul a fost de a scoate oferta Rusiei și de a spera că alți producători vor vedea oportunitatea de a prelua cota de piață de la rușii răi, încercând simultan să împingă. investiții de capital în tehnologii energetice concurente – cum ar fi nucleare, hidrogen și gaze de unicorn.

Nu a funcționat. Rusia își vinde cu bucurie petrolul cu o reducere majoră către Brent Crude, dar va rămâne oare cei 30 de dolari pe care China și India le-au plătit sub Brent? Doar dacă Brent rămâne la 90 de dolari pe baril. Odată cu Brent tranzacționând acum cu 70 de dolari, aceste reduceri se vor atenua.
Și cu Vanguard urmând conducerea lui Blackrock în renunțarea la ESG ca motor de politică pentru fluxurile de investiții, probabil tocmai aici că am atins limita acestei stupidități, deoarece, în ciuda protestelor comisiilor din întreaga lume, capitalul circulă acolo unde este cel mai bine tratat.

Acest flux este acum distinct în jurul Europei, mai degrabă decât ținta vizată, Rusia.
Există multe obiective ale acestui plafon de preț, unele declarate, altele subînțelese, comentariile mele sunt scrise aici:
1. Limitați veniturile petroliere ale Rusiei suficient pentru a-și sângera bugetul. Nu este probabil, deoarece reducerea la Brent va crește și va scădea odată cu contractele futures. Costul de producție al Rusiei este cel mai scăzut din lume, cu cea mai mare capacitate disponibilă de a pune online sau de a deconecta.

2. Încurajează-i pe ceilalți membri OPEC+ să depășească cotele lor și să rupă cartelul. Din nou, nu este probabil, deoarece singurii care au capacitate de rezervă sunt, de asemenea, sub sancțiuni grele, Venezuela, Iran etc.
Pentru asta se poate spune de la Planeta Maimuțelor, „OPEC împreună puternic”.

3. Faceți saudiților o ofertă pe care nu o pot refuza, pentru a conduce OPEC fără Rusia. Acest lucru a eșuat pe deplin, deoarece Saudi Arabia tocmai a semnat un parteneriat strategic cu China în timpul primei vizite a lui Xi la o putere străină de la COVID mai repede decât puteți spune, „lume multipolară”.

4. Reduceți prețul petrolului pentru a-i permite lui „Biden” să umple SPR-ul cu o reducere mare. Doar atâta timp cât pot manipula prețurile futures în jos și pot menține cererea în afara pieței.

5. Provoacă mai mult haos în transportul petrolier pentru a îngheța capitalul de investiții într-o industrie de trilioane în spatele curbei de explorare din cauza ESG și a „politicii SUA/UE”. Acesta este scopul real. Acesta este motivul pentru care cred că Liz Truss a fost eliminată din funcția de prim-ministru al Regatului Unit și de ce Germania a fost fericită cu bombardarea Nordstream și cu închiderea conductei Druzbha.

6. Forțați-l pe Putin să vândă petrol in Europa sub prețurile pieței pentru a finanța viitorul efort de război împotriva Rusiei, acum clar pe masă pentru 2023. Ei vor să credeți că fluxurile de petrol către Europa s-au redus deja, în timp ce rezervările (după cum a subliniat Sputnik) pentru Flota de cisterne a Sovcomflot a ajuns la refuz. Singurele cifre care contează sunt exporturile Rusiei, nu dacă petrolul curge prin datele de urmărire din vest.

Am susținut de ani de zile că Europa simte că are un fel de putere de monopsonie (cumpărător unic) asupra energiei rusești. Și tot ce trebuie să facă este să se țină de nas și să refuze să cumpere produsele Rusiei, iar acest lucru îi va forța să le vândă la orice preț cer europenii.

Ceea ce încă încerc să-mi dau seama, totuși, este cât de mult își doresc o înțelegere decât cea pe care au avut-o înainte de războiul din Ucraina, un război pe care nu au făcut nimic substanțial pentru a-l opri?
A crede că UE a urmărit această relație antagonistă cu Rusia doar pentru că este o colonie a Imperiului SUA este pur și simplu delirant în acest moment. Europa nu are incrdere in USA, dar este un intermediar. În niciun moment Europa nu a încercat să facă pace cu Rusia din punct de vedere financiar, economic sau diplomatic, tocmai din cauza intermediarului.

Fostul cancelar german Angela Merkel a reiterat recent într-un interviu acordat Die Zeit că Acordurile de la Minsk au fost concepute ca o tactică de întârziere pentru a înarma Ucraina pentru viitorul război împotriva Rusiei.
Europa a ales această cale. Ei nu au ales în mod liber să înghețe rezervele valutare ale Rusiei, să refuze să-și cumpere petrol și gaze și să sancționeze Rusia până la punctul de a destabiliza nu doar propria lor securitate alimentară și energetică, ci și a tuturor celorlalți în acest proces.Intermediarul a sedus Europa.

Intermediarul de la Davos urăște libertatea pe care o reprezintă petrolul și gazele. Strategia lor este să înfometeze întregul complex petrolier de capital necesar cu orice risc si sacrificiu și să spere ca acesta să se prăbușească. Ceea ce face este să accelereze crearea de piețe paralele pentru transport maritim, asigurare, lichidare de plăți și servicii bancare de investiții pentru mărfurile de bază pe piețele aflate în afara controlului lor.

Intermediarul a intervenit în alegeri/guvernele din întreaga lume în buzunare cheie de rezistență – SUA, Brazilia, acum Peru, Marea Britanie, Pakistan, Kazahstan, – pentru a perturba orice integrare ulterioară a Asiei.
Cele mai multe dintre acestea au eșuat, dar au reușit să facă lumea mai puțin sigură, mai puțin previzibilă.

Plafonul de preț este o politică stupidă pusă în aplicare de oameni cu un animus clar împotriva umanității, ce ar conduce lumea în pragul războiului nuclear.
Nu este nimic mai mult decât aceeași politică de pământ pârjolit care a fost expusă de ani de zile.
Dacă nu putem conduce lumea, o vom arde.

Tot ceea ce face cu adevărat este doar să accelereze diviziunea dintre Est și Vest.
Rusia a terminat-o deja cu Europa. S-au întors spre Est și vor aștepta ca europenii să-și vină în fire și să găsească un teren comun. Atât ei, cât și chinezii își dau seama că acum nu există întoarcere la normal fără ca Occidentul să se prăbușească într-un acces de furie.
Pentru câțiva dolari mizerabili pe baril.

Sursa: https://tomluongo.me/2022/12/08/eu-oil-price-cap-stupidity

Traducerea: CD