Expand

Filter by

Past Year

Newest
Scrisoare deschisă către doamna Gabriela Firea. Cum s-a lăsat păcălită de niște impostori. (II)
No issue detected

Calin Kasper27 minutes ago
.
In cazul in care totusi justitia nu va anula contractul de inchiriere, poate dam noi o mana de ajutor pentru a umple camerele goale ale palatului care va deveni Muzeul evreilor. Propun ca una din camere sa fie dedicata Teatrului „Baraseum”, adica „Teatrului Evreiesc de Stat”, cum era denumit pe vremea cealalata. Desigur ca aici nu va putea lipsi mentiunea, asa cum cred ca lipseste de pe cladirea teatrului, ca cel care a semnat ordinul de infiintare al acestui teatru (primul din lume), a fost aprobat si semnat de Radu Gyr, Directorul teatrelor din ministerul Culturii de pe vremea guvernului national-legionar. Alta camera as dedica-o Pogromului din Iasi, din 1941, cu criminalii de romani, care au ucis mii de evrei nevinovati. Apoi, sa fie expusa in copie declaratia statului german, care consimte sa plateasca daune celor care au suferit de pe urma acestui pogrom. Nu cumva aceasta masura a guvernului german dezincrimineaza pe romani de pogromul care le-a fost pus in carca pe nedrept? Poate vor expune acolo si niste scuze, pentru afirmatiile nedrepte aduse poporului roman timp de 75 de ani. O alta sala as umple-o cu pozele vapoarelor care au luat drumul Israelului in timpul guvernului antonescian. Cate mii de evrei au parasit tara, cate sute de vapoare i-au transportat, etc.
Apoi, o alta camera as ocupa-o cu Elena Lupescu si cu camarila ei, din care faceau parte industriasul Auschnitt si cu Malaxa (sotia lui era evreica, buna prietena cu Elena Lupescu), cei care duceau genti cu bani lui Carol al II-lea, ca sa le dea contracte pe ochi frumosi. Alta camera, as dedica-o tripletei evreiesti Max Goldschmitt, Blaulicht si Osias, cei care au aruncat in aer parlamentul Romaniei in anul 1920, soldat cu moartea a trei parlamentari. Si daca au mai ramas camere libere, una cu falimentul bancii Marmorosh-Blank si alta cu membri evrei ai PCR din 1921 pana azi.
Romanul spune ca in tot raul este si un bine. Domnul Profesor Ion Coja a fost impiedecat printr-o manevra murdara ca sa mai apara la televiziunile de stat. Cativa evrei isteti au cerut la CNA ca, de cate ori se vorbeste despre Holocaust, sa fie prezent si un reprezentant al Comunitatii Evreiesti, care sa ia pozitie, daca discutiile aluneca peste marginile adevarului. Tertipul consta in faptul ca de cate ori domnul Profesor era invitat la cate o emisiune, Comunitatea nu trimitea nici un reprezentat, astfel ca televiziunile, terorizate, nu mai aveau curajul sa dea pe post emisiunile respective. Acum, daca muzeul va fi totusi inaugurat, nu va mai poate impiedeca nimeni, domnule Profesor Ion Coja, ca sa mergeti la muzeu in fiecare zi, ca sa explicati vizitatorilor alunecarile dincolo de marginile adevarului pe care le puteti constata acolo, presupunand ca acestea vor exista. Democratia nu are numai dezavantaje, ci si avantaje. Trebuie numai sa ne folosim de ele.
.
.
Nota redacției. Interesantă propunerea dlui Kasper, chiar nu știam cu ce să-mi umplu ziua. Dar nu voi putea fi zi de zi la Muzeu, așa că în propun dlui Kaper să facem amândoi cu schimbul serviciul de adeveritori voluntari.