CD
994 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

 

PROPAGANDA UIGURA ȘI ANTICHINEZA
Autor: Christopher Black

Pe 26 august 2022, pe măsură ce SUA-NATO a îndreptat contraofensiva împotriva republicilor Donbass și a altor regiuni ucrainene care rezista regimului prieten nazist instalat de NATO la Kiev, statele NATO, conduse de Statele Unite și Marea Britanie, și-au escaladat agresiunea. împotriva Chinei.
Republicile Donbass și forțele ruse au întrerupt ofensiva de la Kiev în Herson și au provocat pierderi grele regimului de la Kiev, așa cum au făcut în ultimele câteva zile în atacul de la Kiev în regiunea Harkov.

Propaganda occidentală a fost inundată de pretenții privind o înfrângere a Rusiei, dar erau același tip de pretenții făcute de germani în 1944-1945, când s-au grăbit spre distrugerea lor; afirmații făcute în disperare, ceea ce i-a determinat să saboteze Conductele North Stream și Podul Crimeei, care apoi le-au explodat literalmente în față pe 10 și 11 octombrie.

În același timp, SUA și statele aliate, de parcă războiul din Ucraina nu ar fi suficient pentru a-și satisface pofta de putere și hegemonie mondială și fără să țină seama de consecințele grave pe care le-au provocat acțiunile și sancțiunile lor înșiși și cetățenilor lor în trecut, s-au angajat în provocări împotriva Iranului, Coreei de Nord și Siriei, chiar și Turciei, dar, cel mai important, împotriva Chinei; cu mai multe vizite ale personalităților politice americane și europene în provincia chineză Taiwan, în ciuda avertismentelor chineze, cu SUA crescând furnizarea de arme către secesioniștii taiwanezi, cu zdrăngănit de sabie folosind portavioane americane în Pacific și provocând Japonia să amenințe China, de parcă înfrângerea lor din 1945 ar fi fost ștearsă din istorie.

Cu ceva timp în urmă am scris despre „tribunalul uigur” anti-China, susținut de CIA-MI6, care a fost înființat la Londra în iulie 2021 și condus de Geoffrey Nice, avocatul britanic evreu care si-a câștigat notorietate pentru că a încercat să-l încrimineze pe președintele Milosevic al Iugoslaviei la Tribunalul Iugoslav pentru Crime de Război, Nice a eșuat lamentabil când Milosevic și echipa sa de apărare (din care eram mândru că fac parte) au rupt revendicările în bucăți și au demonstrat că NATO a comis crime de război și atrocități în agresiunea lor neprovocată împotriva Iugoslaviei în 1999.

Dar cel mai relevant pentru China, Milosevic a invocat în procesul său faptul că avioanele SUA și NATO au atacat China în același timp, lansând mai multe rachete de croazieră la Ambasada Chinei din Belgrad, ucigând un număr de oficiali chinezi. Acest atac a dovedit că SUA și aliații săi se consideră mai presus de lege și dincolo de orice moralitate. A dovedit că ei sunt colonialiști și imperialiști până la maduvă și dușmani deschisi ai poporului Chinez.

Domnul. Nice nu a incercat să acuze niciun ofițer sau oficial NATO sau șef de guvern pentru această crimă de război împotriva Chinei, deoarece a refuzat, împreună cu procurorul canadian Louise Arbour, să acuze vre-un oficial NATO pentru crimele de război comise împotriva poporului Iugoslaviei.

De atunci, SUA și-au continuat agresiunea prin război economic, deghizat în revizuiri ale acordurilor comerciale, ca sancțiuni, alături de atacuri cibernetice, zgomot de sabie dinspre Taiwan, o încercare eșuată de a forma o alianță militară în Asia de Sud-Est împotriva Chinei, acceptând să ofere submarinele nucleare către Australia să fie îndreptate către China și încurajând japonezii să-și construiască forțele armate în același scop.

De asemenea, a început o intensă campanie de propagandă în toate mass-media occidentală, în special în Vocea Americii și afiliații săi din Asia, și în mass-media controlată de Rupert Murdoch. Unul dintre cele mai notorii elemente ale acestei campanii a fost răpirea, de către autoritățile canadiene, la ordinul american, a directorului financiar al Huawei, Meng Wanzhou, care a fost reținută în Canada de câțiva ani, în timp ce SUA încercau să pună mâna pe ea. Acea încercare s-a prăbușit în cele din urmă și ea s-a întors acasă, dar atacurile la adresa Chinei continuă.

Cele mai persistente elemente ale propagandei lor sunt acuzațiile false conform cărora China comite „genocid” în provincia sa Xingjian împotriva uigurilor, o populație turcă, în principal musulmană, care trăiește acolo.
În Europa, Falun Gong, un alt grup de front al CIA, este renumit pentru că stă pe străzi și distribuie pamflete anti-chineze care conțin aceste minciuni și calomnii. Echivalează cu calomnie penală, dar nimeni nu este urmărit penal.

În Marea Britanie, tribunalul uigur din Londra, condus de Geoffrey Nice a fost înființat pentru a conduce „audieri” cu privire la revendicări. Am discutat despre asta într-un articol anterior. A fost un eșec în ceea ce privește propaganda imediată. Cea mai mare parte a presei occidentale a ignorat-o și a părut să dispară în irelevanță. Dar Congresul Mondial Uyghur, grupul CIA-front care a aranjat și a ajutat la finanțarea tribunalului de la Londra și a prezentat mulți dintre „martorii” în scenă și „dovezile” inventate, a folosit „concluziile” tribunalului pentru a hărțui China.

În septembrie 2021, Centrul European pentru Drepturile Constituționale și Omului, indus în eroare de tribunalul de la Londra și Congresul Mondial Uyghur a făcut acuzații că anumite companii europene foloseau „muncă forțată uigură” pentru a-și fabrica produsele. Companiile au negat aceste afirmații la fel ca și China și cea mai mare parte a lumii musulmane, dar asta nu a contat pentru CEDO. Marea împodobire în presă a fost ceea ce și-au dorit și este ceea ce au obținut. Ei au citat tribunalul din Londra în sprijinul afirmațiilor lor false.

Pe 14 decembrie 2021, Congresul Mondial Uygur și organizația sa aliată, Proiectul Uyghur pentru Drepturile Omului, cu sediul la Washington, D.C. a anunțat angajamentul avocatului britanic, Michael Polak(evreu), să depună o cerere în Argentina, împotriva Chinei, pentru crime împotriva uigurilor, bazându-și capacitatea de a face acest lucru pe legile Argentinei care îi conferă jurisdicție universală asupra crimelor de „genocid”. Polak este președintele unui alt grup de propagandă anti-China, Lawyers for Uyghur Rights.

Proiectul Uyghur pentru Drepturile Omului este finanțat de guvernul SUA, prin National Endowment For Democracy. De asemenea, are legături cu senatorii anti-chinezi din SUA ca Nancy Pelosi și Chuck Schumacher și a fost nominalizat de alți congresmeni americani pentru Premiul Nobel pentru a-și sublinia eforturile.
Pe măsură ce acțiunea în justiție a fost anunțată, parlamentarii de la Washington au promovat Legea privind prevenirea muncii forțate uigure, menită să blocheze importul de bunuri în S.U.A. produse de „munca forțată” în Xinjiang și autorizează sancțiuni împotriva persoanelor și entităților străine considerate responsabile pentru abuzurile drepturilor.

De asemenea, Polak a fost folosit de Congresul Mondial Uyghur pentru a se plânge Comitetului Internațional al Jocurilor Olimpice cu privire la problema pentru a încerca să ruineze Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 desfășurate în China.
Pe 26 august 2022, el și alții au depus în cele din urmă un dosar împotriva Chinei în Argentina, declarând că Congresul Mondial Uigur (WUC) și Proiectul Uigur pentru Drepturile Omului (UHRP) din Washington au depus o plângere penală la Curtea Penală Federală. în Buenos Aires, Argentina, pe 16 august, acuzând oficialii chinezi de „genocid și crime împotriva umanității împotriva uigurilor și a altor grupuri etnice musulmane turcești”.

China a reacționat prin purtătorul de cuvânt al ambasadei sale de la Washington, Lui Pengyu, la o întrebare despre Vocea Americii. Louis a spus asa:
„În ultimii peste 60 de ani, populația uigură din Xinjiang a crescut de la 2,2 milioane la aproximativ 12 milioane.”
“Acuzația de ‘genocid’ în Xinjiang este o minciună totală a secolului”, a spus Liu pentru VOA într-un e-mail. „Orice trucuri sunt folosite; o minciuna repetata de o mie de ori este tot o minciuna.”

Bineinteles ca are perfecta dreptate. Dar SUA și propagandiștilor săi angajați nu le pasă de adevăr. Le pasă doar să creeze o impresie, să creeze ostilitate față de China și fac asta pentru a discredita și a justifica războiul împotriva Chinei.
Aceste grupuri nu s-au oprit la instanțele naționale și tribunalele false. La 15 decembrie 2020, procurorul Curții Penale Internaționale a respins luarea în considerare a acuzațiilor lor depuse la CPI cu privire la China și a afirmațiilor lor cu privire la uiguri, pe baza faptului că, întrucât China nu este semnatară a Statutului de la Roma de creeare a CPI și nu acceptă jurisdicția ICC, deci nu se poate acționa deoarece nu are jurisdicție în acest sens.

În orice caz, așa cum am observat cu toate probele false prezentate „tribunalului” din Londra și tribunalului argentinian, nu există nimic de investigat.
De fapt, ne amintim că tocmai în luna mai a acestui an, Michele Bachelet, fost președinte al Chile și Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului la ONU, a vizitat China și a raportat că nu a găsit dovezi care să susțină pretențiile făcute împotriva Chinei.

Ea a suferit imediat o serie de atacuri calomnioase în mass-media vestică, în special britanică și americană, și a raportat că se află sub o presiune politică enormă pentru a emite un raport pe care Occidentul se aștepta de la ea. Ea pare să fi fost forțată să nu mai caute să-și continue mandatul din cauza acestei presiuni. Și, pentru a adăuga insulte la prejudiciu, Camera Comunelor britanică a refuzat să permită diplomaților chinezi să participe la ceremoniile Reginei Elisabeta la Londra, sub pretextul afirmațiilor uigure.

Este timpul că acești propagandiști să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor, pentru că au generat ură și ostilitate față de o națiune care și-a scos poporul din sărăcia impusă lor de Occident în perioada colonială și pe care Occidentul vrea să o impună din nou. Este o crimă monstruoasă împotriva adevărului și împotriva Chinei.

La Procesele de la Nürnberg, propagandistul nazist, Julius Streicher, a fost spânzurat pentru că a făcut propagandă despre evrei și a incitat la ură care ducea la genocid. La Tribunalul din Rwanda, membrii unui post de radio au fost condamnați pentru genocid pentru că ar fi făcut rapoarte false despre evenimente despre care procurorii au susținut că au instigat la ură care a dus la genocid. Discursul instigator la ură este prevazut de Pactul internațional cu privire la drepturile civile și politice și de alte tratate.

Nu este ceea ce fac Nice și Polak, CEDO, imperiul media al lui Rupert Murdoch, cum ar fi Fox News și presa sa britanică, Congresul Mondial Uigur și partenerii săi afiliați în criminalitate? încercând să instigi la ură și ostilitate pentru a justifica războiul, pentru a justifica rănirea și uciderea chinezilor?
Nu aici duce totul? Nu este aceasta o crimă împotriva umanității?
Nu sunt ei adevărații criminali?

Propaganda este o amenințare la adresa păcii în sine. Nu este necesar doar eliminarea armelor și armatelor nucleare. De asemenea, este necesar să se elimine armele psihologice care sunt folosite pentru a justifica, provoca și prelungi războiul.
O rezoluție a Adunării Generale a Națiunilor Unite din 3 noiembrie 1947 a denunțat propaganda de război;
„Adunarea Generală condamnă toate formele de propagandă, desfășurate în orice țară, care este fie concepută, fie susceptibilă să provoace sau să încurajeze orice amenințare la adresa păcii, încălcarea păcii sau act de agresiune.”

Un proiect de definiție sovietic a agresiunii prezentat Adunării Generale în 1957 a definit propaganda de război ca o agresiune ideologică. Proiectul lor spunea că un stat a comis o agresiune ideologică atunci când „încurajează propaganda de război, încurajează propaganda pentru utilizarea armelor atomice sau a altor arme de exterminare în masă și stimulează opiniile nazi-fasciste, superioritatea rasială sau națională, sau ura și disprețul față de alte popoare. ”

Dar înainte de asta, Sovietul Suprem, la 12 martie 1950, a adoptat o lege privind apărarea păcii care spunea:
„Sovietul Suprem al URSS este ghidat de înaltele principii ale politicii sovietice de pace, care urmărește să întărească pacea și relațiile de prietenie între popoare, recunoaște că conștiința umană și conceptul de drept al popoarelor, care, pe parcursul unei generații, a suferit calamitățile a două războaie, nu poate accepta ca conduita propagandei de război să rămână nepedepsită și aprobă proclamarea celui de-al Doilea Congres Mondial al Partizanilor Păcii, care a exprimat voința întregii omeniri progresiste de a interzice și condamna propaganda criminală de război.

„Decretele Sovietului Suprem:
1. Să recunoaștem că propaganda de război sub orice formă este făcută, subminează cauza păcii, creează amenințarea unui nou război și este crima împotriva umanității.
2. Se aduce în judecată persoana vinovată de propagandă de război și să-o judece ca săvârșind o infracțiune foarte gravă.”

Puterile occidentale au blocat la acea vreme o rezoluție rusă a ONU pentru a denunța propaganda de război, deși aceasta era în acord cu principiile Cartei Națiunilor Unite, ceea ce face ca toate statele membre să fie datoare a păstra păcea. Occidentul s-a bazat pe argumente de „libertate de exprimare”, argumente care nu ajută, deoarece propaganda de război nu este menită să ilumineze oamenii, ci să le răsucească mintea în gânduri de ură și război.

Cei care iau parte la campania de propagandă occidentală împotriva Chinei pretind că sunt pentru dreptate, dar sunt, de fapt, instrumente ale nedreptății. Ei pretind că acționează pentru victimele opresiunii, dar adevărul este că sunt agenți ai opresiunii occidentale. Ei pretind că sunt pentru pace, dar sunt în adevăr susținători ai războiului. Ei pretind că sunt întemeiați în drept, dar de fapt resping orice lege. Pentru faptele lor istoria îi va condamna.

AVIZ:
Christopher Black este un avocat penal internațional cu sediul în Toronto. Este cunoscut pentru o serie de cazuri de crime de război importante și și-a publicat recent romanul “Sub nori”. Scrie eseuri despre dreptul internațional, politică și evenimente mondiale, în special pentru revista online „New Eastern Outlook”.

Sursa: https://journal-neo.org/2022/11/10/the-uyghurs-and-anti-china-propaganda

Traducerea CD