CD
1.111 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

 

PROGNOSTICURI PENTRU 2023
Autor: Tom Luongo

Predicțiile mele pentru 2023 și toate celelalte se concentrează pe marea temă a anului 2023, PIERDEREA ÎNCREDERII ÎN LUMEA PE CARE AM CUNOSCUT-O DINTOTDEAUNA.
Cu alte cuvinte, 2023 va întruchipa expresia pe care o folosim aici, în sud, „Îmi pierd religia”.

1) Inflația va reveni cu răzbunare.
Ceea ce am experimentat până acum a venit din marea pompare și descărcare a mărfurilor post-COVID. Mărfurile au trecut printr-o rulare masivă, deoarece mai mulți bani au urmărit lanțurile de aprovizionare rupte în 2020-21. Apoi, în 2022, s-a întâmplat o criză inevitabilă, dar ne-a lăsat cu prețuri ale mărfurilor la niveluri care erau odinioară rezistență pe graficele prețurilor pe termen lung, care acum au devenit suport.

Următoarea rundă de inflație bazată pe mărfuri, bazată pe cost-push, se va amesteca periculos cu conștientizarea tot mai mare că nu putem evita ca lucrurile să se spargă. Nu va exista nicio „aterizare soft/moale”. Este posibil ca aterizarea dură să nu aibă loc în 2023, dar pregătirea pentru aceasta va avea loc cu siguranță.
Impingerea costurilor se va combina cu pierderea încrederii instituționale pentru a aprinde focul inflației reale față de activele corporale într-un mod pe care nu l-am mai văzut de la sfârșitul anilor 1970.

Ar trebui să vedem o revenire la nivelurile în creștere ale IPC anual începând cu T2, după ce efectele de referință au trecut, iar redeschiderea Chinei menține o ofertă pentru mărfuri.
Ianuarie nu va da tonul pentru mărfuri în 2023, dar mai probabil va fi o „mișcare falsă” supracorectare față de tendința primară, care este în mod clar mai mare.

2) Rata terminală a Fed este mai aproape de 7% decât aproximativ 5% pe care piețele le handicapează.
Fed a crescut cu 50 bps în decembrie. Piețele semnalează 25 bps pe 1 februarie. Cred că vor fi încă 50. De fapt, in cazul meu de bază acum sunt patru creșteri de 50 bp urmate de patru 25 până în decembrie, pentru o rată terminală de 7% până la această dată anul viitor.

Chiar și eu am fost surprins de violența solicitării lui Powell în 2022. A făcut ceea ce am vrut eu să facă, să fie agresiv și să atace sursa puterii lui Davos, piețele dolarului offshore cu efect de pârghie. El a forțat să dezvăluie nesustenabilitatea unui dolar mai slab bazat pe spectacolul de clovni de pe Capitol Hill fiind mai rău decât guvernele reale care se prăbușesc din Europa.

Planul lui Powell a funcționat până acum, forțând pe toată lumea să urce pe zidul îngrijorării că Manevra Fed-ului este moarta. Faptul că atât de mulți refuză să accepte, acesta este motivul pentru care piețele din ianuarie, la fel ca în ianuarie trecut, au prețuri complet greșite. Până când acest lucru va fi acceptat, Powell va folosi orice scuză pentru a continua să majoreze ratele cât de repede poate pentru a „termina treaba”.

Numărul locurilor de muncă de astăzi și rata șomajului susțin acest lucru. PIB-ul revizuit din T3 2022 la +2,6% este altul. Piața continuă să vrea să creadă într-o rată terminală de 5,25% până la 5,50% pentru această mișcare. Dar dacă am dreptate în ceea ce privește numărul 1 și inflația structurală revine în T2, Fed nu va încetini până când nu vom ajunge aproape de paritate cu, dintre toți oamenii, Banca Rusiei.
Creșterea inflației face ca această predicție să fie un trasnet.

3) Euro se va prăbuși la 0,80 USD sau mai puțin
BCE este prinsă. Nu poate accepta rate mai mari, dar nici nu își poate permite ca euro să se prăbușească. O scădere a euro înseamnă că costurile consumului de energie cresc vertiginos în termeni reali. În timp ce un sistem bancar zombi și suverani îndatorați față de ochii altcuiva (de exemplu, 1,1 trilioane de dolari în datorii TARGET2) văd bugetele explodând cu costuri mai mari de deservire a datoriei.

Președintele BCE, Christine Lagarde, și-a cumpărat ceva timp în 2022 cu TPI – Instrumentul de protecție a transmisiei – și câteva mișcări importante pentru a submina guvernul Regatului Unit, punând Brexit-ul pe frânghii. Ea se află în spatele curbei inflației mai rău decât Powell. Dar ea nu poate atrage capital astăzi fără mișcări mari de rate, Powell a învins-o la acel pumn.
În cele din urmă, Lagarde va proteja spread-urile de credit în timp ce eliberează euro.

UE încă mai crede că poate aborda mai multe probleme precum Marea Britanie și acum Croația (#20 în zona euro) pentru a evita colapsul monedei euro extinzându-și raza de acțiune. Am încheiat 2022 cu euro „pictând banda” la 1,07 dolari. Ne-a oferit deja o previzualizare a volatilității la care ar trebui să ne așteptăm în această primă săptămână de tranzacționare.

Eurocrații de la Bruxelles încă cred în inevitabilitatea UE, nu pentru că ar fi adevărat, pentru că trebuie. UE este o religie pentru clasa politică a Europei și pentru plătitorii ei de la Davos. Ei, ca și comuniștii adevărați, văd această perioadă ca fiind starea finală a capitalismului și că dialectica este adevărată. Istoria a fost parcă scrisă.
Greșesc. Și începutul sfârșitului Uniunii Europene începe în 2023 cu încă un colaps de 20% până la 25% a euro.

4) Războiul din Ucraina va continua periculos
Occidentul suferă de multe iluzii cu privire la ceea ce se întâmplă în Rusia și, prin extensie, războiul său din Ucraina. Neoconiștii din Marea Britanie/SUA cred, ca și UE, că istoria este deja scrisă despre viitorul Rusiei – balcanizare și colaps.
Toată presiunea pe care Occidentul o pune asupra Rusiei nu face decât să exacerbeze bomba lor demografică cu ceas.

China la fel. Și, în acest sens, aceasta este cursa pe care o conduc. Pot ei să macine destui ruși pentru a se asigura că, chiar dacă Rusia câștigă războiul din Ucraina, Occidentul câștigă pentru că se va realiza destrămarea mult căutată a URSS/Imperiului Țarist.
Din acest motiv, nici neoconiștii din Marea Britanie/SUA și nici Davos nu cred că a avea o treaptă inversă față de Rusia este jocul potrivit. Aceasta este viziunea lor strategică, indiferent de costurile pentru Occident.

Pentru Rusia nu există alt joc pentru ei decât să crească în continuare costurile pentru Occident. Cu cât războiul durează mai mult, cu atât devin mai adânci diviziunile în interiorul UE. Aceste diviziuni generează apoi și mai multă animozitate în cadrul eurocrației față de britanici și yankei, despre care unii simt că profită de situație.

Când un eurocrat la fel de înflăcărat ca Guy Ver Hofstadt face acum spumă în privința costurilor sancțiunilor, sa știi că mafioții de la Bruxelles devin nervoși. Ei încep să se spargă sub tensiunea acestui război de uzură financiară și politică, Rusia este atât de bună să joace împotriva partenerilor săi europeni.
Chiar dacă am susținut cu tărie că conducerea UE a intrat în Ucraina cu ochii deschiși, al doilea nivel al eurocrației nu a făcut-o.

Și aceștia sunt cei care au picioarele reci acum și despre care rușii speră că vor conduce un pivot de la Davos în largul Ucrainei.
În același timp, așteptați-vă că Putin va continua să deschidă noi fronturi cu care să se preocupe SUA/Marea Britanie, vedeți următorul punct.

Prin urmare, singurul joc al neoconilor din Marea Britanie/SUA pe câmpul de luptă este escaladarea în continuare până la pragul unui schimb nuclear, pe care acești nebuni cred că îl pot câștiga.
Cealaltă opțiune este asasinarea lui Putin în speranța că Rusia înnebunește, aruncă nucleara și asta justifică de optiunea neconceput.
Oricum, ne apropiem mult prea mult de miezul nopții pentru gusturile mele.

5) SUA vor părăsi Siria în 2023
Recenta întâlnire dintre miniștrii apărării ruși, sirieni și turci deschide calea pentru o viitoare întâlnire similară între miniștrii de externe ai celor trei țări.
Odată ce se va întâmpla asta, președintele sirian Assad și președintele turc Erdogan se vor întâlni probabil cu președintele rus Putin și vor pune capăt implicării Turciei în Siria.

Acest lucru îi va usca pe jihadiștii lor de companie din Idlib și va lăsa forțele americane de acolo puternic expuse.
Îi vedem deja sub focul unei rachete, deși nu ați auzit niciodată despre asta în presa occidentală.

Făcând înțelegeri cu Erdogan pentru a deveni noul „Hub de gaz” în Europa, Putin a făcut efectiv SUA și Regatului Unit ceea ce ei încearcă dintotdeauna să facă Rusiei, a deschis un alt front pentru a-i distrage atenția de la problema principală, și anume Ucraina.
Acum, Siria devine al doilea câmp de luptă pentru ca SUA să decidă dacă va apăra sau va suferi o altă retragere ignominioasă precum Afganistanul?

6) Dedolarizarea va accelera / USDX va crește.
Odată cu prăbușirea monedei euro, dolarul american va pierde mai mult teren în sistemul global de plăți pentru mărfuri și comerț internațional.
Aceste două dinamici vor crea un moment foarte ciudat în care USDX – indicele dolarului american – va crește, dar dolarul american va fi sub presiune sinceră față de aur, mărfuri și alte monede de pe piețele emergente/dezvoltate în creștere.

USDX este puternic ponderat față de euro și lira sterlină, dar yuanul chinezesc nu este reprezentat deloc. Deci, dintr-o perspectivă, dolarul american s-ar putea afla pe o piață umflata, dar dintr-o altă perspectivă, pe o piață de spaima.

Singurul lucru care a reținut aurul a fost lipsa de piață în creștere față de dolar. Nu este o piață „seculară” a aurului până când nu crește față de toate monedele. Chiar dacă USDX nu face altceva decât să se mențină în 2023 față de restul competiției sale fiat, un raliu al aurului va fi alimentat în continuare de oameni din întreaga lume pentru „pierderea religiei” în raport cu dolarul.

Acestea fiind spuse, acea cădere a credinței nu va depăși probabil căderea credinței „Manevra Fed”. Mă aștept ca „religia”Manevrei Fed să fie încă mai puternică decât dolarul însuși, ceea ce ar trebui să exercite o presiune ascendentă asupra dolarului american în general. Pentru că, să nu uităm că pozițiile scurte sintetice în dolari americani de peste mări, cunoscute sub numele de datorie denominată în dolari SUA, sunt încă destul de biblice ca mărime, menținând o ofertă puternică sub dolar la nivel global, chiar dacă poziția sa ca monedă de rezervă și de decontare comercială se erodează.

Din cauza tuturor acestor forțe concurente — inflația, dedolarizarea, războiul etc. — ultima piață majoră a dolarului american pentru viitorul previzibil ar trebui să fie deschisă în 2023. Pentru cât timp?
Este o întrebare bună, nu pot răspunde.
Dar știu că este legat de numărul 7 și de nevoia Fed de a continua creșterea ratelor…

7) Arabia Saudită va decuple moneda sa Riyalul de dolarul American.
De fapt, mă aștept și ca dolarul Hong Kong să scadă, dar poate nu în 2023. Depinde de puterea și rata de internaționalizare a yuanului chinez în acest an.
Prețurile petrolului cresc odată ce economia Chinei a trecut de valul Omicron 2.0 care se prăbușește acum. Saudiții au primit oferta de la Xi din China de a începe să înlăture dolarul american. Prințul moștenitor Mohammed bin Salman pare să fie de acord cu acest lucru.

Când (nu dacă) saudiții lanseaza prima licitație pentru petrol la Shanghai, asta va semnala sfârșitul fixării valutare care a creat petrodolarul.
Va fi un lucru subtil care va câștiga avânt în timp, la fel cum Rusia și China își diversifică participațiile în datoria celuilalt și a durat ani să se dezvolte.

Deci, petrodolarul va continua să moară cu o mie de tăieturi. Saudiții vor conduce OPEC+ din arena dolarului american, validând ambele piețe futures onshore ale Chinei, mutând, de asemenea, o cantitate semnificativă din comerțul cu aur de la Londra la Hong Kong.
Asigurându-și profiturile petroliere în aur la bursa internațională a Chinei, aceștia consolidează atât piețele de yuani onshore (CNY) cât și cele offshore (CNH) și pun bazele unui viitor financiar mult diferit, inclusiv unul în care dolarul Hong Kong fie plutește, fie se fixează din nou. însuși la yuani, probabil prima varianta.

8) Petrolul se va deschide în 2023 aproape de minimul anual
Fundamentele pentru petrol sunt cu adevărat optimiste. China terminând cu Zero-COVID imediat după ce UE și-a pus plafonul de preț idiot pe petrolul rusesc de pe mare a fost o mișcare strategică pentru a submina dorința lui „Biden” de a reumple Rezerva strategică de petrol a SUA, acum aproape epuizată, la 70 de dolari pe baril sau mai puțin.

El poate obține asta de la producătorii interni pentru o perioadă. Dar Brent a încheiat 2022 la 86 de dolari și poate exista un mic impuls descendent odată cu puterea dolarului american timpuriu, dar apoi fundamentele depășesc cu ușurință acest lucru.
„Biden” nu va reumple Rezervele Nationale de Combustibil la 70 de dolari pe baril, acum că China tocmai a aruncat în aer întreaga narațiune a „deflației prin rate mai mari”.

Economia SUA a rezistat mai bine decât se aștepta Fed-ul. Nici măcar PIB-ul din trimestrul III nu a fost îngrozitor. Raportul privind locurile de muncă și rata scăzută a șomajului, deși posibil artefacte ale unei piețe a forței de muncă în schimbare, încă ne dau semnale că economia SUA nu este atât de proastă, pe cât își doresc mulți să fie la 4,5% Rata Fed Funds pentru a-și valida locul în comentarii.

Europa primește o mică amânare din cauza iernii extrem de blânde de până acum, împingând prețurile la energie, în special la gaze naturale, deocamdată.
Discuțiile despre recesiunea globală sunt exagerate până când ceva se sparge în mod fundamental. Oricine se uită la împrejurarea cărții de la sfârșitul anului în lucruri precum soldul Reverse Repo (+300 miliarde USD într-o săptămână) se gândește prea mult la problemă. Băncilor li se permite să-și adapteze rezervele pentru a prezenta orice numere trimestriale doresc. Se întâmplă încă din epoca Bernanke.

Ca atare, văd aici un fel de furtună perfectă pentru petrol. Rusia va retrage producția de pe piață și va muta exporturile de la Sankt Petersburg (gradul Urali) către Kosmino, lângă Vladivostok (gradul ESPO), obținând prețuri mai mari pe termen lung.
OPEC arabă nu își poate atinge cotele de producție așa cum este și China își redeschide întreaga economie.

Davos a cerut ca protocoalele de investiții ESG să aibă industria petrolului între 600 de miliarde de dolari și 1 trilion de dolari subinvestite în explorare și producție, iar acest număr este în creștere.
Cerere crescută, ofertă strânsă, investiții reduse în reaprovizionare și Război. Chiar și un prost sau Joe Biden poate vedea că 70 de dolari pe baril Brent nu se pune în discuție pentru orice perioadă semnificativă de timp.

9) Dow Jones 40.000+
Pe măsură ce intrăm în 2023, Dow Jones Industrials se află în jur de 33.000. A fost un 2022 tumultuos. După ce a atins un nou maxim istoric în urmă cu un an la 36952,53, totul a fost în jos pentru majoritatea indicilor de acțiuni.

USD-ul mai puternic a alimentat o mulțime de reorganizare a capitalului, ratele dobânzilor au fost în cele din urmă forțate mai sus de Fed și discuțiile neîncetate despre recesiune i-au făcut pe toți să vândă mai întâi și să pună întrebări mai târziu.
Dar în acest mediu „obsedat de pivot”, cu durere scăzută, raliul de ameliorare după raliul de alinare a fost stins până când în cele din urmă, în Q4, Dow ia făcut pe toți să se ridice și să ia o mică atenție asupra a ceea ce se întâmplă… zborul către calitate în active tangibile cu profunde fonduri de lichiditate.

Dow a pierdut 8,7% în 2022. S&P 500 15,8%. NASDAQ 27,7%, aurul a crescut cu 1,6%
Dacă începem să trecem la următoarea etapă de stagflație (nr. 1), atunci Dow-ul va continua să depășească piețele mai largi de acțiuni din SUA, precum și piețele majore de acțiuni străine.

Performanța străină în 2022:
DAX german în 2022: -9,2%
Euro Stoxxx 50: -7,2%
FTSE 100: 1,2%
Sunt acești indici sustenabili, având în vedere perspectivele economice pentru Europa și BCE, care urmăresc curba ratelor Fed pentru ca toată lumea să-și „pierde religia” în ea?
Sau economia SUA, în continuare slab extinsă, va părea mai gustoasă pentru investitorii globali, iar britanicii fără speranță vor părea nebunește supraevaluați?

Dacă mai avem un an ca în 2022, în care inflația ridicată care depășește creșterea nominală stimulează investițiile în active corporale, ar trebui să vedem o performanță mai mare decât SUA față de Europa, deoarece monedele se prăbușesc și instrumentele BCE se dovedesc inadecvate.
Piețele emergente, în funcție de apropierea lor de China și SUA, pot avea ani buni, în special cele care au avut performanțe slabe în 2022.

10) Biden este pus sub acuzare
Acesta pare a fi în 2023, dar cred că suntem foarte aproape de momentul în care senatorul Joe Manchin (D-WV) merge cu un pas mai departe decât Kyrsten Sinema (I-AZ) și nu numai că părăsește democrații, dar se întoarce la GOP, oferindu-le majoritatea absolută în Senat (50-49-1)

Chiar dacă Kevin McCarthy nu și-a pierdut candidatura pentru realegerea în funcția de Președinte al Camerei, ceea ce a transformat CSPAN într-o televiziune obligatorie în ultimele zile, lupta în sine indică o schimbare serioasă la Capitol Hill.

Pantecul moale pentru Biden în acest moment este FTX și divulsionarea activităților de cenzură ale guvernului SUA pe Twitter. Toate aceste lucruri, împreună cu corupția din Ucraina, pot fi ușor legate de Biden.
Majoritatea oamenilor sunt atât de incapatanati în acest moment încât cred că nimic nu se va schimba vreodată pe Capitol Hill. Dar prima regulă a unei investiții bune este să ne amintim că majoritatea greșește aproape întotdeauna.

Și realizarea bruscă a puterii lor reale de către o masă critică de oameni este cea care modifică peisajul literalmente peste noapte. Așadar, deși pare că Matt Gaetz (R-FL) și Lauren Boebert (R-CO) s-au înclinat spre morile de vânt împotriva unui Uniparty terminal corupt, ei pur și simplu avântă jarul mocnit al principiilor de mult gândite moarte de pe Capitol Hill.

Și când citiți acordul privind regulile pe care McCarthy l-a semnat pentru a fi ales, aceasta este o rețetă pentru cel mai slab Speaker din perspectiva unipartidului pe care l-am avut în decenii. Este o victorie. O victorie mică, dar totuși o victorie.
De la mijlocul mandatului, această perioadă de tranziție a dezvăluit încă și mai multe abateri din partea conducerii GOP, iar nativii sunt mai mult decât neliniştiți. Ei sunt nervoși. Nu mai există apetit pentru ceea ce GOPe vinde (out).

Fațada sistemului bipartid s-a încheiat.
Ciclul electoral din 2024 începe în câteva luni și starea de spirit a țării vă va spune care dintre cei care vor fi realeși care vor trece cu bucurie de liniile de partid pentru a-și salva pielea.
Încă lasă deschisă ideea ca Donald Trump să intervină după ce McCarthy încearcă să trădeze această înțelegere. Matt Gaetz ți-a spus planul când l-a nominalizat pe Trump de la sol.

În acordul elaborat sunt încorporate înclinări sincere către exact tipul de semnale către conservatorismul fiscal – oprirea bugetului la nivelurile din anul fiscal 2022, buget echilibrat în 10 ani, votul a 3/5 la majorări de taxe etc. – despre care am susținut că este necesar. pentru a susține înăsprirea monetară a Fed și a lui Powell.

Congresul are de urcat un zid de îngrijorare mai mare pentru a-și recâștiga credibilitatea decât o are Fed, dar acesta este un prim pas bun. Este pasul pe care și-l dorește lumea.
Indiferent dacă va ține împreună sau nu, este absolut imprevizibil. Dar o slăbire mai mare a Uniparty-ului în următoarele săptămâni pregătește scena pentru a scăpa de Biden și de restul vandalilor de pe Capitol Hill.

Se întâmplă o mulțime de amenințări care răsucesc brațul. Mafioții din Davos de pe deal vor chema fiecare marcaj. Vom vedea o mulțime de comportamente surprinzătoare din surse puțin probabile în 2023. Energia este acolo pentru ceva mare și stimulentele se aliniază.
Sacrificarea lui „Biden” pe acest altar poate fi un preț mic de plătit.

În încheiere, vreau să vă amintiți că puțini dintre „dușmanii” Americii doresc ca SUA să se prăbușească într-o manieră dezordonată, nici măcar China nu doreste asta.
Davos este singurul care are în vedere această agendă pentru că le alimentează megalomania.

Stridentul comentariu anti-american este un amestec curios în acest punct de tradatori pentru puterile străine, egoiști care nu pot să greșească și ideologi anticapitalisti care își joaca cartea. Cei care gândesc sunt puțini și mă tem că au fost lăsați să facă erori analitice uriașe despre ceea ce se întâmplă cu adevărat.

Dar când te gândești la ceea ce se întâmplă acum, toată lumea își dorește un SUA rațional, mai puțin arogant, care să se stabilească, să accepte o bucată mai mică din plăcinta viitoare și să se întoarcă la afaceri.

Criticile noastre adresate atât Europei, cât și SUA sunt comportamentul lor colonial și atitudinea lor imperială.
Atât de mulți își vor „pierde religiile”/increderea în 2023, încât schimbările care vor veni vor orbi oamenii, inclusiv pe mine. Sincer, uitându-mă la această listă, cred că multe dintre aceste predicții sunt greșite din cauza precauției.
Aceasta este problema de bază care conduce toate aceste tendințe și previziunile mele provin din aceasta.

Sursa: https://tomluongo.me/2023/01/07/goat-predictions-2023-losing-my-religion

Traducerea:CD