Trianon 100(13) Secui gata de alte crime.
No issue detected

Stan Pățitu 3 hours ago
.
Împăratul rămas în fundul gol își despoaie supușii…

am primit materialul. Mulțumesc autorului!
Cunosc problema de mult timp, care are rădăcini adînci în istorie. După al doilea război mondial mișcarea a fost foarte agresivă. Nu se vorbește nimic acum, nici la dl Coja. Febra plecată de la Budapesta s-a manifestat pînă la Brașov, adică a cuprins tot Ardealul. Bozgorii din Brașov au mărșăluit cu lozinca: vrem Ardeal pîn-la Predeal! Românii din Brașov le-au dat Ardeal pîn-la Predeal, fără drept de replică. De atunci la Brașov s-au calmat să mai ceară ceva. E posibil ca acum să se fi reactivat și la Brașov, mai ales că există legături strînse între jud. Brașov, Harghita și Covasna.
Primul fenomen după 90 a fost că românii din Brașov, care munceau în Harghita și Covasna, mai ales cei cu studii superioare, au întîmpinat greutăți mari în zonă, care i-au îndepărtat de zona secuiască. Obligați să știe limba maghiară, deoarece era impusă de zișii ”secui” și salarii sub nivelul celor plătite pentru secui, etc. Inclusiv copiii românilor au suferit marginalizare încă de la grădiniță. În afară de catastrofa economică creată de conducătorii neo-comuniști, au rămas și fără oameni cu studii
superioare, deoarece aceștia erau cu precădere români. Era normal ca
zona secuiască să sufere cel mai mult dpdv economic. Asta a determinat
și a creat mediul pentru cerința secuilor la autonomie. A mai lipsit atenția Budapestei, adică să arunci gaz în foc. Budapesta a dat cetățenie și cetățenilor români, cu drepturi la pensie. Budapesta n-a făcut altceva decît să speculeze situația de moment, creată de condițiile politico-economice de către ”politicienii” din România. Nu pot să-i numesc români, pentru că nu sînt români. Nu vreau să-i scuz pe secui, dar mediul a fost creat de ”politica” românească, care a pregătit condițiile pentru astfel de manifestări.
O altă greșeală tot a politicienilior din România, a fost că nu a luat
atitudine, intenționat, împotriva acțiunilor Budapestei de
destabilizare. Le-a convenit, deoarece haosul le-a adus ”politicienilor
români” foarte multe avantaje personale, așa cum le-a adus avantaje
materiale haosul din economie și sectorul financiar.
Problema vînzării pămîntului și a pădurilor, la investitori străini, de obicei
evrei sub diverse cetățenii, este mult mai gravă decît problema secuiască. Problema secuiască e folosită de guvernanții României cu propaganda midia, ca diversiune pentru a distrage atenția de la problemele grave.
O altă problemă foarte gravă este că la Midia-Năvodari au construit un
imens port și o companie care preia deșeurile din Europa. România după
ce a fost dezproprietărită, a ajuns coșul de gunoi al Europei.
Majoritatea reziduurilor industriale vin din Italia, unde mafia a fost
afaceristul numărul unu cu depozitarea reziduurilor industriale. Ele sînt folosite de Chevron și Exon ca material pentru injectare în stare lichidă, la extragerea gazelor de șist prin fractare. Cu alte cuvinte Europa scapă de ele injectîndu-le în pămîntul României. Asta e o catastrofă de proporții pentru România. Și asta are loc cu acceptul și mituirea guvernanților, și a firmelor care se ocupă de treaba asta.
În orice problemă, cunoașterea are trei momente: gnoseologic (cunoaștere propriuzisă a fenomenelor), axiologic (de ierarhizare a valorilor în funcție de importanța lor) și praxiologic ( de verificare a adevărului). Diversiunea e aplicată la al doilea moment, cel axiologic. În loc ca guvernanții cu midia să atace problemele grave cu care se confruntă România, din cauza lor, politicienii cu midia, deturnează atanția pe probleme mult mai puțin grave.
Apoi e corupția la scară mare, de sus pînă jos. Au ajuns și oamenii de rînd să fure, dacă șefii fură și legile create după 90 le permit să fure fără
probleme, de ce să nu fure și ei(?!). Justiția e aservită clasei politice. Nu acționează pentru popor, ci numai pentru hoți. Toate dosarele stagnează, iar oamenii corecți sînt dezproprietăriți cu ”legile” pe masă și aparatele opresive de ordine, de sus pînă jos.
Corupția politică e asistată de cea din justiție și aparatele opresive.
Defrișarea irațională pe nimic, fără ca firmele de-afară să plătească
impozite, a resurselor solului, a pămîntului agricol, poluarea prin deșeuri industriale ascunse în solul României și corupția la toate nivelele, inclusiv în Biserică, sînt probleme mult mai grave cu care se confruntă România, decît problema secuiască, care e de fapt un rezultat direct al haosului general voit intenționat de ”guvernanții” României.
Adevărații asasini ai României, atît economic-financiar, cît și biologic și
ecologic, sînt guvernanții României, nu secuii. Ei sînt numai țapul
ispășitor, pentru ca românii să nu vadă problemele grave cu care se
confruntă România.
Nu vreau să-i scuz în nici-un caz pe secui, care mai ales genetic, nici nu
mai sînt secui după secole de maghiarizare forțată a românilor în zona
secuiască. Genetic cei care au migrat, fiind în minoritate, sînt asimilați de masa de sedentari, nu invers. Glotogeneza e una și etnogeneza e alta. Politica de maghiarizare a românilor, în zona secuiască, a transformat mulți români în secui de-a lungul secolelor, prin mixare interetnică și impunerea limbii maghiare de sute de ani.
”Secuii” falși sînt majoritatea. Cei adevărați rămași, sînt în minoritate. În afară de asta am o teorie personală, pe care nimeni n-o ia în serios, TEORIA CORCITURILOR.
O corcitură nu poate lua partea ambelor etnii, mai ales cînd ele sînt în
conflict. Corcitura e obligată să meargă cu una din ele, și să-și demonstreze apartenența. Dacă Ungaria oferea avantaje și aveau avantaje în zona secuiască, corciturile nu erau tîmpite să nu profite, și să nu treacă în tabăra secuiască, ca să scape de persecuțiile Ungariei față de români. Pentru corcituri era mai bine să intre în tabăra secuilor,
favorizați de Ungaria.
Mulți dintre zișii ”secui”, astăzi sînt de fapt români maghiarizați, corciți
prin căsătorie interetnică cu secui și maghiarizare forțată prin școli.
În general românce luate în căsătorie de secui. Dacă-i scuturăm genetic,
probabil cei mai înfocați suporteri ai zișilor ”secui”, dacă nu cumva
majoritatea, sînt români, care au dobîndit ceva gene hungurești pe
parcursul a sute de ani, dar genetic tot români sînt cantitativ. Nu trebuie să uităm că populația majoritară din Transilvania a fost reprezentată de români, care cu timpul a asimilat migratorii, așa cum s-a întîmplat cu majoritatea migratorilor, care au fost în inferioritate numerică, indiferent de unde au venit. În genetică e foarte importantă cantitatea, față de calitate. Cantitatea se impune genetic, dar prin politică limba poate fi impusă în sute de ani.
Politica Ungariei cu cetățenia oferită ”maghiarilor” din afara Ungariei, îi
afectează și pe ceilalți vecini ai Ungariei: Slovacia, Slovenia, Sîrbia, Bosnia și Croția, de exemplu, nu numai pe România. Ar mai fi și Ucraina, deoarece și acolo mai există hunguri. Sînt curios în cazul Austriei ce se va întîmpla, deoarece și acolo există unguri. Probabil vor lua avantaj de oferta pensiilor acordate de Ungaria. Oricum prin treaba asta Ungaria își sapă singură groapa, deoarece are datorii foarte mari, iar un plus la fondurile pensiilor nu are de unde să-l cîștige, decît prin alte împrumuturi. Va intra într-o criză fără întoarcere. Cred că a fost inventată de globaliști, pentru a da Ungariei o lecției serioasă, cînd vine vorba de antisemitismul maghiar, care după 90 s-a manifestat mult mai agresiv, chiar decît în timpul comunismului. Ungurii au picat singuri în plasă, precum elefantul.
Dacă românii din Ardeal, cei vreo 5-6 milioane, și-ar lua cetățenia
maghiară, care înseamnă toate drepturile egale cu cetățenii maghiari,
Ungaria cu populația ei mică de nici 10 milioane, după unii nici 9 mil., ar da faliment în primul an, numai cu pensii minime pe economie, obligatorii sub legile pieții comune. Mereu mă distrez pe chestia asta, și rîd și-mi spun singur, că Ungaria într-un an de zile ar deveni primul Bangladeș din lume, înaintea Bangladejului. Iar în maxim 3 ani, ar dispărea ca stat independent din istorie și de pe hartă, devenind o anexă a României. Un fel de regiune autonomă pe harta României.
Cred că de fapt globaliștii asta urmăreau, ca să le dea o lecție serioasă
împotriva anti-semitismului maghiar, care și-a arătat colții rău de tot după 1990. Cum se spune: să scoți castanele din foc cu mîna altuia, ca să nu te arzi singur. Globaliștii vor să le scoată cu mîna românilor.
Iar dacă mă gîndesc și la datoriile pentru despăgubiri, pe care Ungaria e
obligată să le plătească pentru atrocitățile produse în timpului războiului asupra evreilor și chiar asupra românilor, 3 ani pentru dispariție devine o perioadă mult prea mare. Nu i-aș da nici un an și jumatate. Singurul noroc al Ungariei e Moscova, care simpatizează acum cu hungurii, deoarece România a acceptat conducerea NATO prea aproape de Crimea. Istoria se repetă.
Dacă globaștii vor să folosească România, sînt obligați să construiască din nou România Mare, așa cum au mai făcut-o în istorie. Pentru români e
foarte tragic, deoarece România devine din nou mielul de sacrificiu al lumii, între tampoanele superputerilor, dar e foarte posibil ca România
să devină și mai mare decît România Mare din 1918, care își va redobîndi
teritoriile pierdute după 1947, și va îngloba și alte teritorii pierdute cu mai mult timp în urmă, iar Ungaria să devină un teritoriu autonom, pe harta României, așa cum au fost Voivodina în Sîrbia, sau Transnistria pentru fosta uniune a sovietelor. Șcenariul meu e valabil și pentru Ucraina, care și ea are de plătit despăgubiri pentru holocaustul produs, atît în timpul instalării bolșevismului, cît și în timpul războiului.