Istoria unei maladii: Cum s-a ajuns la ura față de evrei și de bancheri?
No issue detected

surena6 minutes ago
.
Articolul ignora insasi cauza fundamentala a urii fata de evrei, si anume elementul religios. La prima vedere crestinii impart cu evreii Vechiul Testament si se diferentiaza prin Noul Testament.
In realitate lucrurile se complica pentru ca in traditia iudaica scrisa (Talmudul) si orala Iisus (Yeshua pe evreieste) este vazut ca „mamzer „, un bastard nascut dintr-o relatie in afara casatoriei iudaice, mai mult decat odioasa, adulterul dintre o evreoaica si un auxiliar roman.
Iisus este un personaj turbulent renegat de rabini care face minunile datorita magiei dobandite in Egipt, deci este un vrajitor, un renegat, un idolatru iar prin aroganta de a se autointitula Fiul lui Dumnezeu si Fiul Omului este un blasfemitor. Prin faptul ca a refuzat sa lupte impotriva romanilor este si un uzurpator sau fals Mesia. In concluzie numele lui a primit un fel de damnatio memoriae si nu a mai fost folosit ca Yeshua ci Yeshu. La prima vedere nu pare un lucru rau, in realitate lipsa literei a face ca acest termen sa fie peiorativ si jignitor. Aparent evreii s-au ascuns in fata crestinilor prin uitilizarea acestui termen ca sa-si dovedeasca fie falsa trecere la crestinism, fie trimiterea la legatura dintre iudaism si crestinism. In realitate sensul cabalic al lui Yeshu este Ymach shmo vezicho, adica un fel de damnatio memoriae pe evreieste.
O veche legenda iudaica spune ca evreii au vrut sa-l ia pe Iisus de pe cruce si sa-l spanzure (pedeapsa pentru vrajitorie), dar s-au opus romanii . Mai tarziu au raspandit zvonul ca trupul lui Iisus a fost furat de discipolii sai. Aceasta legenda are un sambure de adevar daca ne gandim la moartea lui Iuda pentru ca acesta este gasit spanzurat si cu stomacul spintecat.
Toate aceste lucruri au inceput sa fie cunoscute de crestini inca din Evul Mediu si au alimentat ura lor fata de evrei. Ioan Gura de Aur renumitul teolog ortodox, cunascator al Talmudului, a lansat o serie de atacuri virulente la adresa lor (impotriva iudeilor) : „iudeii ii au pe profeti, dar nu cred in profeti, pentru ca citesc cartile, dar nu primesc marturiile”. Iisus insusi a spus despre evreii lui : „nu sunteti fii lui Abraham, sunteti fii lui Satan” si chiar daca nu luam acest text ad literam ci doar metaforic este evident ca sensul lui era ca erau rai si se purtau urat, cam ce fac azi cu palestinienii, cu imigrantii si in general cu neevreii.
In orice biserica crestina poti gasi semne iudaice in schim in nicio sinagoga nu vei gasi un semn crestin asa ca ii dai dreptate Sf.Ioan Gura de Aur ori Sf.Augustin doi mari teologi care au combatut „fundamentalismul” iudaic in mod teologic si nu violent.
In concluzie atata timp cat nu vor renunta la a pune Talmudul si traditiile inaintea Torei si vor continua defaimarea lui Iisus evreii nu vor face altceva decat sa alimenteze ura crestinilor, apoi atata timp cat vor pune mai presus rasa si religia de tara in care traiesc si vor refuza sa se considere francez evreu, german evreu, roman evreu ci evreu francez, evreu german si evreu roman vor alimenta ura cetatenilor din aceste tari. De asemenea atata timp cat vot trai in orice tara dar vor sluji si vor apara interesele altei tari, tara a carei politica a fost multa vreme considerata o forma de apartheid si condamnata la ONU si numai cardasia americano-sovietica a dus la albirea sionismului, evreii vor alimenta in continuare ura impotriva lor.