UN SFAT FOARTE UTIL!

 Într-un curs de viitori Pompieri, au fost
 învățați ca atunci când se produce o arsură, fie ea cât de extinsă ar fi, primul ajutor este să pui partea afectată sub apă rece curgătoare, până când se mai răcorește stratul de piele arsă și apoi să aplici un albuș de ou , bătut ușor spumă,
numai ca să fie mai ușor de aplicat.  Săptămâna trecută, o prietenă a pus la fiert un vas cu
apă; când a luat oala care fierbea, a sărit apă fierbinte pe mâna ei și i-a ars o mare parte de piele.
 A băgat mâna imediat sub jet de apă rece, destul timp ca să nu mai simtă căldura inițială, cu toate că durerea era îngrozitoare.
 Apoi, a spart două ouă, a separat albușul și l-a bătut puțin, apoi l-a pus pe mână.
 Mâna ei era atât de arsă, încât, cu cât punea albușul pe piele, pielea se usca și rămânea o peliculă care apoi se întărea, și care era colagen natural.
A durat cel puțin o oră aplicând strat după strat albușul pe mână. Mai târziu, nu a mai simțit durerea și în ziua următoare abia mai avea o urma roșie-maronie, acolo unde se arsese.
 Ea a crezut că va rămâne cu o cicatrice oribilă , dar pentru surprinderea ei, după 10 zile, nu mai avea nicio urmă de la acea întâmplare, nu mai avea NIMIC !!!
Nici culoarea pielii nu s-a schimbat; acea parte arsă, s-a recuperat total, datorită colagenului existent în albușul de ou, care în realitate, este o placentă și este plina de vitamine.

 MEREU POATE EXISTA CINEVA CARE SĂ AIBE NEVOIE DE ACEST MESAJ.
 TRANSMITE-L ȘI ALTORA !!!!
*
Nota redacției – Când eram copil, în ajun de Crăciun, maică-mea s-a opărit cu untura de la porc, încinsă, a vărsat-o pe laba piciorului. A sărit toată lumea din vecini cu sfaturi de prim ajutor. În fruntea lor coana Margareta, cea care i se adresa maică-mii cu Cojuleasa. Ea ne-a pus pe bărbații din casă să ne urinăm pe piciorul maică-mii, iar pe mine m-a trimis să caut pe stradă balegă proaspătă de cal, am adus și a stors balega pe piciorul maică-mii, care deja se învinețise, chiar ca o vînătă. În câteva zile n-a mai rămas niciun semn.