Stapanul cailor putere a ajuns stapanul Romanii!
Mesaje primite
x

D.D. Rujan
21 nov. 2019, 14:45 (acum 9 ore)
către eu

image.png

Klaus Iohannis,Stapanul cailor putere !
În plină pregătire pentru proiectul Sibiu – capitală culturală europeană, Primăria condusă de Iohannis a semnat un parteneriat cu reprezentantul Automobile Bavaria, SC Contempo SRL, prin care 15 autoturisme de lux au fost puse la dispoziția oaspeților de seamă ai orașului, iar edilul a primit și el o limuzină. Deși, potrivit presei locale, Klaus Iohannis a declarat că va renunța la automobile după ce se va încheia proiectul Sibiu – capitală culturală europeană, nu numai că nu s-a ținut de cuvânt, dar a primit, periodic, spre folosință, mai multe BMW-uri, de sute de mii de euro și unele chiar unice în țară.

Iohannis și-a ascuns beneficiile în spatele parteneriatului încheiat între Primăria pe care o conduce și dealerul auto, fiind singurul care conducea limuzinele date de BMW. Carburantul pentru autoturismele de lux a fost achitat din banii publici. În același timp, Primăria Sibiu plătea un leasing costisitor pentru un Audi A6, care stătea în garaj, fiindu-i destinat tot edilului. Prin primirea limuzinelor oferite de dealerul BMW, Klaus Iohannis a încălcat articolele de lege care interzic funcționarilor publici să accepte cadouri, servicii, invitații sau orice alt avantaj.

Iohannis, peste lege? Art. 14., din Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită a funcţionarilor publici, prevede că „Funcționarii publici nu trebuie să solicite sau să accepte cadouri, servicii, favoruri, invitații sau orice alt avantaj, care le sunt destinate personal, familiei, părinților, prietenilor sau persoanelor cu care au avut relații de afaceri sau de natură politică, care le pot influența imparțialitatea în exercitarea funcțiilor publice deținute sau pot constitui o recompensă în raport cu aceste funcții”.(…) Totodată, decizia 1611/2011 a Curții Constituționale arată că „ţinând seama de sfera atribuţiunilor ce intră în competenţa primarului, care prin excelenţă au conotaţii de putere publică, apare justificată vocaţia primarului la calitatea de subiect activ pentru infracţiunile de serviciu sau în legătură cu serviciul, precum şi pentru cele de corupţie. În caz contrar, se poate desprinde concluzia că primarul este deasupra legii, neputând fi cercetat şi pedepsit pentru săvârşirea unor infracţiuni care aduc atingere activităţilor de interes public, cum ar fi de exemplu cele de abuz în serviciu , de luare de mită, de primire de foloase necuvenite, de fals intelectual şi altele, „.

Un argument în plus care demonstrează că Iohannis a primit el însuși limuzinele este chiar un articol publicat pe blogul dealerului BMW, în care este pomenit doar numele edilului ca fiind adevăratul beneficiar al mașinilor, și nu cel al Primăriei Sibiu: „După ce a participat la evenimentul de lansare a noului model în luna martie a acestui an, Primarul Klaus Johannis a primit un BMW Seria 5 prin dealerul BMW – Contempo Cars Sibiu
„Edilul din Sibiu, stăpânul cailor putere”:Printre cele mai puternice mașini pe care Iohannis le-a primit de la Contempo Cars se numără: BMW 730i, BMW 750i, BMW X5 3.0i.,dar si un BMW Seria 5 cu pachet M, varianta 550i – motorizare 4.4 l, 407 cp şi tracțiune integrală xDrive, a cărui valoare depășește 100.000 euro În doar 4,4 secunde Iohannis poate ajunge la 100 km la oră. Când a primit mașina, edilul era singurul român care conducea un astfel de model.(Sursa:Ziua News,2014)