CD
351 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
Existenta acestor laboratoare de arme biologice mascate in jurul Rusiei[1] si Chinei nu a declansat nici un semnal de alarma in media occidentala si nici lumea in general nu a dat importanta unor astfel de lucruri.
Dar trecand prin falsa pandemie Covid populatia a capatat ceva cunostinte sa distinga un Covid de alte pericole letale in special cel al armelor biologice.

TREBUIE SĂ EXISTE UN RĂSPUNS
– la riscul de catastrofă biologică reprezentat de laboratoarele militare americane

Având în vedere tulburările civile care au cuprins Kazahstanul, riscul unei catastrofe biologice este în creștere din cauza laboratoarelor militare secrete ale SUA din regiunile din Asia Centrală și Caucazul de Sud, care sunt potențial susceptibile la tulburări sociopolitice. Dezvoltarea de către SUA a armelor biologice cu acțiune întârziată în Kazahstan este o problemă acuta si că acest risc este crescut în cazul mai multor revolte, fie atunci când „demonstranții” forțează intrarea în astfel de laboratoare, fie ca urmare a izbucnirii unei catastrofe biologice cauzate de SUA sub forma unei „scurgeri” de biomateriale deosebit de periculoase.

De altfel, martorii au raportat că, în timpul evenimentelor recente din Kazahstan, în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, ar fi existat infiltrații armate în Laboratorul Central de Referință al Pentagonului. Acest lucru a fost la Centrul Științific Național Aikimbaev pentru infecții deosebit de periculoase din Alma-Ata. Unele instituții de presă au dezvăluit chiar, tot pe baza relatărilor martorilor oculari, că se presupune că au văzut oameni în costume hazmat, ceea ce a generat îngrijorare în masă datorită posibilității ca biomaterialele letale să scape din laborator.

În acest context, mass-media din Kazahstan subliniază că specialiștii militari americani au desfășurat operațiuni active în regiune, unde au avut loc tulburări grave de la începutul anului, în cel puțin două laboratoare biologice: Laboratorul Central de Referință din Alma-Ata și un alt laborator din regiunea Jambyl. Este cunoscut faptul că ambele facilități au un nivel ridicat (grad 3) de protecție și au fost finanțate de Pentagon. Unul dintre domeniile de activitate ale acestor centre a fost colectarea și exportul în SUA a biomaterialelor din cercetările efectuate în regiune în perioada sovietică, precum și modelarea focarelor de boală, daca cineva mai poate sa creada asa ceva dupa 30 de ani.

Bugetul general pentru „programele științifice” ale Pentagonului în Kazahstan este de peste 400 de milioane de dolari. Un departament al DTRA, condus de colonelul Steven Colder, din cadrul Ambasadei SUA din Nur-Sultan supraveghează cheltuielile acestuia. Oficiul American pentru Controlul Bolilor din Asia Centrală și Centrală (CDC) acționează ca o fațadă politică în regiune. Este condusă de Daniel Singer, pe care diplomații americani îl descriu ca fiind un medic. Cu toate acestea, el acționează de fapt ca un colonel al Serviciului Medical al Forțelor Aeriene ale SUA, care gestionează Laboratorul de referință și Centrul pentru infecții deosebit de periculoase. Este demn de remarcat faptul că acest centru este un contractor al Comandamentului Central al SUA (CENTCOM), care gestionează operațiunile din Afganistan, Irak și Siria; acest lucru rezultă, în special, din documente declasificate despre cinci dintre programele Departamentului Apărării al SUA în perioada 2017-2018.

Un raport publicat în revista “Frontiers of Public Health” în 2021 confirmă legătura dintre SUA și aliații săi din NATO în ceea ce privește cercetarea militară în laboratoarele Pentagonului din Kazahstan. Este vorba despre cei opt ani de activitate ai Institutului de Microbiologie din Bundeswehr (München) din Kazahstan. Specialiștii militari din Germania au lucrat în institutele din Kazahstan, controlate de DTRA, studiind specificul răspândirii infecțiilor în regiune. Finanțarea a fost efectuată prin intermediul sucursalei OR12 a Ministerului de Externe al Germaniei, care este responsabil pentru armele biologice și chimice.

Potrivit datelor privind finanțarea cercetării, publicate în surse deschise, pe parcursul a opt ani, 28 de proiecte au fost realizate în Kazahstan în numele armatei americane. În acestea au fost implicați militari de la Centrul Medical Naval al SUA (Maryland), angajați de la Bundeswehr Institute of Microbiology (München) și soldați din laboratoarele din Porton Down (Marea Britanie).
În aceste condiții, relatările din presa locală și relatările martorilor oculari cu privire la intrarea forțată într-unul dintre aceste laboratoare, precum și „persoanele în costume hazmat” în timpul protestelor din noaptea de 5 spre 6 ianuarie, capătă o importanță deosebită în ceea ce privește siguranța regională.

Acest lucru s-a întâmplat în Alma-Ata, unde au avut loc ciocniri grave cu bandiți înarmați care au apărut în afara clădirii, aceasta provoacă o îngrijorare deosebită. Acest lucru este valabil mai ales dacă se ține cont de faptul că, în contextul jafurilor în masă și al fugii forțelor de securitate înainte de începerea ciocnirilor, Procuratura Generală și sediul Comitetului de Siguranță Națională au fost lăsate nepăzite.
În același context, este demn de remarcat faptul că, în ciuda riscului foarte ridicat ca teroriștii să intre în laborator în timpul tentativei de lovitură de stat a jihadiștilor, potrivit unor surse locale, soldaților ruși li s-a spus să nu protejeze instalația și complexul de clădiri afiliate.

„În timpul violențelor din Alma-Ata, presa locală a relatat cum persoane necunoscute au deschis ferestrele și s-au îndreptat spre etajul I al unei instalații de importanță strategică. Fiind menționat aici Centrul Științific pentru Carantină și Cercetare Zoonotică Aikimbaev (Laboratorul Central de Referință din SUA funcționează la baza sa)… Localnicii susțin că laboratorul este acum aproape abandonat și se află într-o stare sumbră… Atunci când s-a convenit asupra unei liste de clădiri importante din punct de vedere strategic care au fost planificate să fie protejate de pacificatorii CSTO CRRF, laboratorul din Alma-Ata a fost exclus. Partea rusă a insistat asupra necesității de a face acest lucru, dar guvernul Kazahstanului a decis să nu-l supună protecției CSTO.”

În aceste condiții, problema siguranței într-o locație sigură, controlată de autoritățile din Kazahstan, cu medicamente biologic periculoase din laboratoarele americane, devine cea mai importantă componentă nu doar pentru securitatea proprie a Kazahstanului, ci și pentru cea a întregii regiuni. Căci, nu numai militanții trimiși de Occident să efectueze o tentativă de lovitură de stat în Kazahstan, ci și serviciile de informații americane pot profita de această stare de fapt prin efectuarea unui incident fabricat sub forma unei presupuse „scurgeri accidentale” de elemente ale armelor biologice, dezlănțuind o catastrofă biologică.

Pe 12 ianuarie, platforma kazahstaniană “Vision” a publicat un articol despre activitățile laboratoarelor Pentagonului în țările post-sovietice. A fost intitulat „Prezența periculoasă a Statelor Unite: Au scăpat virușii din laboratoarele americane secrete din Alma-Ata?”
În special, platforma reamintește că președintele Kassym-Jomart Tokayev a anunțat în iunie 2021 că suspendă biologii militari din Statele Unite să lucreze într-unul dintre laboratoarele științifice ale țării. Specialiștii militari americani studiază acolo infecții periculoase de peste 10 ani, inclusiv ciumă, antrax, febră și diverse coronavirusuri. Aceste laboratoare secrete din SUA sunt furnizate cu echipamente de ultimă oră, cu alte cuvinte, aceasta este o investiție foarte serioasă.

Prima cauză pentru a-i suspecta pe americani de „manipularea neglijentă a infecțiilor periculoase” a venit în 2007. Acesta a fost momentul în care un laborator american s-a deschis la Institutul de Virusologie din Tașkent (Uzbekistan), iar Pentagonul a alocat o bursă militară pentru studiul brucelozei în Uzbekistan și Kazahstan. Aceste proiecte au avut numele de cod UZ-4 și, respectiv, KZ-2. În anul următor, a fost observată o creștere bruscă a infecțiilor cu bruceloză în întreaga regiune și a apărut antraxul.

Cercetările au început în 2013 cu privire la febra hemoragică Crimeea-Congo (CCHF), ca parte a proiectului KZ-29. Acest lucru a avut loc în Kazahstan, cu participarea specialiștilor din marina SUA și a specialiștilor britanici în arme biologice de la Porton Down. „Biologii” au studiat răspândirea bolii prin căpușe în sudul Kazahstanului, la „Centrul pentru infecții deosebit de periculoase” din Alma-Ata. Un an mai târziu, un focar mare de exact aceeași febră a fost înregistrat în Kazahstan, în plus, în sudul Kazahstanului, iar căpușele au fost purtătoare ale bolii.

În 2017, ca parte a proiectului KZ-33, Departamentul Apărării al SUA a efectuat cercetări în Kazahstan privind răspândirea coronavirusului prin lilieci. Apoi, notoriu, pandemia de coronavirus a izbucnit în regiune.
După cum subliniază “Vision”, rezultatele cercetării din 2018 de către un grup de oameni de știință occidentali reprezintă încă un motiv de îngrijorare.
Ei au publicat un articol în “Science”, o revistă științifică respectată, unde, pe baza surselor deschise, se dovedește că armata americană finanțează lucrări de arme biologice cu încălcarea Convenției din 1972. Acest lucru este confirmat implicit de refuzul continuu al SUA de a ratifica protocolul țărilor membre ale Convenției privind mecanismele de control asupra evoluțiilor biologice.

O soluție la problema activității ilegale a laboratoarelor secrete din Asia Centrală, inclusiv Kazahstan, este, fără îndoială, o chestiune politică. În același timp, nu trebuie să uităm că în acest caz nu este vorba despre o înființare ilegală (în special, a unei baze militare americane în Kazahstan) și că, cu angajamentele asumate de această țară în legătură cu apartenența sa la CTSO, acest lucru este inacceptabil. Prin urmare, ar trebui efectuată o investigație parlamentară obiectivă a activităților laboratoarelor militare americane și dezvoltarea bioweaponsului acolo de către SUA și aliații săi din NATO.

O anumită asistență în acest sens poate fi oferită prin trimiterea unui grup de experți CSTO în Kazahstan, care ar trebui să studieze toate documentele disponibile despre cine, când și ce s-a făcut acolo ca parte a programelor de cercetare militară, precum și datele personale ale participanților. Pe baza rezultatelor acestor investigații și după obținerea dovezilor privind încălcările de către SUA ale regimului de control al armelor biologice, această problemă va trebui să fie ridicată pentru discuții la ONU, împreună cu închiderea oficială a tuturor laboratoarelor americane care au fost create în ultimii ani de-a lungul frontierelor Rusiei.

Având în vedere discuția aprinsă a chestiunilor privind măsurile de securitate reciprocă dintre Statele Unite și NATO care are loc în prezent, soluția acestei probleme în acest moment pare să fie deosebit de relevantă.

Sursa: https://journal-neo.org/2022/01/19/there-must-be-a-response-to-the-risk-of-biological-catastrophe-posed-by-us-military-laboratories

NT:
1. In jurul Rusiei sunt asemenea laboratore in urmatoarele tari: Estonia, Latvia, Lituania, Polonia, Ucraina, Rep. Moldova, Georgia, Armenia si Mongolia.

Traducerea: CD