Predicție terifiantă pe cale sa se adevereasca: Colapsul total al omenirii s-ar putea produce până în 2040

Postat la: 16.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Predicție terifiantă pe cale sa se adevereasca: Colapsul total al omenirii s-ar putea produce până în 2040
O predicție din anul 1972, care prevedea colapsul lumii până în anul 2040, este pe cale să se întâmple, după ce un nou studiu efectuat în 2021, a reconfirmat prognoza din urmă cu aproape cincizeci de ani. Analiza de acum susține că alimentele vor deveni mai puține, populația globului va scădea și se va produce o catastrofă socială de proporții, în următoarele două decenii.

În 1972, o echipă de cercetători de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Statele Unite, a prezis că după creșterea economică din lume va urma o prăbușire a societății până la mijlocul secoului al XXI-lea, potrivit Daily Mail. În 2021, Gaya Herrington, de la firma de analiză și audit KPMG cu sediul la Amsterdam, Tările de Jos, a vrut să verifice dacă afirmațiile studiului MIT mai sunt valabile. Ea a folosit un model de simulare mondial, analizând dezvoltarea lumii din anul 1972 și până în 2100. Experta a analizat zece variabile cheie, cum ar fi populația, producția industrială, poluarea și a stabilit că mentalitatea pământenilor va declanșa un declin al creșterii economice, în următorul deceniu.

Cu toate astea, datele au dezvăluit un viitor și mai sumbru, lumea noastră ar putea intra într-un colaps total până în anul 2040. Asta ar însemna scăderea bruscă a calității vieții, a producției industriale și a alimentelor și în cele din urmă și a populației mondiale. MIT a folosit un program pe computer denumit World1, iar Herrington a utilizat același model, dar a treia generație, World3, analizând diverse variabile, cum ar fi: populatia lumii, rata de fertilitate, producția industrială, de alimente, poluarea, serviciile, bunăstarea umană și amprenta ecologică. Ea a descoperit că cele mai recente date confirmă predicțiile vechiului studiu din 1972.