Nechezol de presedinte
SCRIS DE: CORNEL NISTORESCU
7 octombrie 2019 14:57

Nu mai avem nici procuror sef la DIICOT. L-a papat Iohannis. Nu mai avem nici procuror sef la DNA. Nu pentru ca a scoborit-o pe Luluta din inaltele-i sfere: Nu vrea Iohannis un alt procuor sef la DNA care sa nu vina din decizia lui.
Nu avem nici procuror general al tarii. De la destituirea lui Tiberiu Nitu, Parchetul General al României a functionat cu o marioneta vopsita in democrat convins, el fiind unul dintre nemernicii trimisi pe capul condamnatilor din penitenciarul Aiud si, mai apoi, la vinatoare de nesuferiti, de pesedisti sau de români care huiduie si fluiera la gardul Cotrocenilor.
Nu avem sef la SIIJ din aceleasi motiv. Nu vrea Iohannis. I s-a pus pata ca SIIJ musca magistratii. A aparut o institutie care sperie procurorii si, din cauza ei, nimeni nu mai striga “sa traiti dom’ presedinte!”. Din cauza SIIJ nu mai au curajul sa ia spaga si sa faca dosare la comanda! Si nici sa execute ordinele tembele. Boala lui Iohannis, adica pata asta cu SIIJ, s-a raspindit repede la toti slugarnicii. De la Danilet la Tapalaga si Dogioiu toti vor soricioaica la Adina Florea in bucatarie. Tot corul de trompeti uraste SIIJ si cere exilarea interimarei, darimarea cladirii, abrogarea legii si legarea tuturor procurorilor si judecatorilor de cracile plopului de la Cotroceni.
N-avem nici ministru de Interne! Nici ministru la Educatie. Nici la Justitie. Cu o pupaza nu se face stat de drept.
N-avem nici ambasadori pe te miri unde. De fapt, nu avem presedinte. Din greseala am ales un ins primitiv care intelege democratia ca un caprar. Nu sunt valabile decit ordinele sale. Gandirea lui este ratiune de stat, cod penal si constitutie. Nu sunt de isprava decit oamenii stersi, care asculta prosteste si nu intreaba nimic.
Cine nu-i de acord cu el spioneaza pentru Rusia si boleste cu ciuma rosie.
Cine nu sta drepti tine cu Putin. Cine e cocosat il batjocoreste pe seful statului si vrea sa-i ia locul. Cine scrisneste din masele are gindire autoritara si viseaza sa ocupe postul de profesor de fizica la Sibiu. Tot ce atirna si balangane se numeste pendul. A fost prima lectie de fizica a profesorului Iohannis care nu mai stie nici drumul spre scoala si nici cum arata copertile cartilor de Fizica de clasa a IX-a.
Statul roman in mandatul Iohannis functioneaza sub zodia haotica a interimatului. Un surogat de presedinte semneaza numai ce-i pica lui bine. Un fel de nechezol acru stirneste furie si invita mereu la razbunare. Ce fel de vocatie democratica este aceea in care presedintele sare cu bita cuvintelor pe guvern, pe partide, pe pe magistrati?
Arbitrul conflictelor din societate a luat in spinare blana dobermanului furios si caciula batausului scapat din lesa nevestei si a pornit la lupta.
Din reprezentantul poporului roman s-a transformat in primul turist al tarii. In loc sa sprijine dezvoltarea mediului de afaceri autohton a ris cu sadism la fiecare condamnare de businessman si la fiecare firma ingropata in balegarul acuzatiilor.
Cite institutii ale statului mai functioneaza normal si mai au conducatori in fruntea lor? Cele pe care n-a apucat sa le decapiteze si cele in care sefii tremura ca piftia si nu mai au curajul sa isi asume nici o decizie!
“Nu stiu si nu ma intereseaza” a devenit o deviza de prostan ajuns din greseala in fruntea unei cetati!
Cu aerul ca vrea anticoruptie, Klaus Iohannis a paralizat Romania. A inventat acuzatiile strigate cu gura clampanita si a instaurat tifna nesupunerii fata de CCR, fata de justitie, fata de bunul simt.
Din moment ce n-a putut instaura un climat democratic armonios si n-a gasit oameni cu care sa colaboreze, el se califica drept autorul modelului de democratie bazata pe institutii conduse de oameni fara numire si fara capete!
Preluare de pe cotidianul.ro